Размазани видеоклипове при изпращане от iOS към Android? Проверете тези съвети

Има голяма вероятност някои от вашите приятели или семейство да използват устройства с Android - и това може да създаде проблеми при изпращане на мултимедия. За щастие има начини да заобиколите размазани видеоклипове и снимки при изпращане на мултимедия от iOS към Android.

Честно казано, няма перфектно решение на този проблем (освен да се опитате да убедите вашите приятели с Android да преминат към iOS). Но има някои решения, които можете да изпробвате.

Проблемът

Приятелите ви с Android не преувеличават - изпращането през операционни системи може да доведе до размазани изображения.

Ако вашите приятели с Android някога са се оплакали от качеството на изпратените от вас видеоклипове и изображения, просто знайте, че те не преувеличават.

Всъщност има много забележимо понижаване на качеството при изпращане на съдържание от iOS устройство към и Android устройство. Тази неяснота не е толкова разпространена при изпращане на медия от Android към Android - и не съществува при изпращане от iPhone към iPhone (при условие че iMessage е активиран).

По принцип всичко се свежда до зелени мехурчета спрямо сини мехурчета. Както вероятно знаете, сините мехурчета се основават на собствената технология iMessage на Apple. Зелените мехурчета са стандартни SMS съобщения.

Тъй като устройствата с Android не могат да използват iMessage, всяко изпратено видео или снимка до устройство с Android ще бъде изпратено чрез SMS. Проблемът може да засегне и груповите съобщения. Необходим е само един потребител на Android в нишка, за да предизвика изпращането на всички съобщения чрез SMS.

Това се случва, защото iMessage е невероятно добре интегриран и ефективен - Apple обработва доставката на данни от една точка до друга. След като изпратите нещо чрез SMS, вашият оператор се включва и тези данни стават ужасно компресирани.

Докато компресията на данни засяга всички изображения и видеоклипове, тя обикновено засяга най-много по-големи или висококачествени изображения. Видеоклиповете също са силно засегнати и обикновено в крайна сметка са изключително размазани и невъзможни за гледане.

Няколко алтернативи

Както споменахме, няма начин за компресиране на кръстосани операционни системи. Но ако имате част от съдържанието, което задължително трябва да изпратите с прилично качество, има някои добри решения.

Повечето от тях изискват допълнителна стъпка, освен просто изпращане на изображение. Но ако качеството е по-скоро приоритет, отколкото удобство, те са солидни решения.

Изпратете връзка към снимка на iCloud

Не всеки е фен на iCloud Photo Link. Но ако има предимство, това е, че няма да компресира вашите видеоклипове до непрогледима степен.

Един от най-простите начини за изпращане на некомпресирано изображение или видео на друг потребител е изпращането на връзка към снимка на iCloud. Вместо да изпраща чрез SMS, iCloud Photo Link ще създаде статичен URL адрес, който всеки от всяко устройство може да кликне и да го види.

За да изпратите iCloud Photo Link, просто влезте в Photos и изберете изображенията или видеоклиповете, които искате да изпратите. След това докоснете иконата за споделяне на лист и докоснете Копиране на iCloud Link - ще изпратите тази връзка на всеки, когото искате.

Имайте предвид, че този URL адрес не е защитен от поверителност. Всеки с връзката може да го прегледа. Затова го изпращайте само на доверени контакти. В миналото iCloud Photo Link е видял своя справедлив дял от критики, че е тромав или ненадежден - ако имате проблеми, можете да проверите нашето ръководство за отстраняване на неизправности за помощ.

Използвайте приложение за съобщения на трета страна

Вашите приятели и семейство вероятно вече са във Facebook Messenger. Възползвайте се от това.

Приложението за съобщения на трета страна е едно от най-достъпните решения, защото вероятно вече използвате едно от тях. Говорим за популярни опции като WhatsApp, Facebook Messenger или Signal.

Тези услуги за съобщения не използват SMS, така че качеството на снимките и видеото ще остане относително недокоснато, когато изпращате медии.

Разбира се, много приложения за съобщения имат ограничения за размера на файла. Така че просто имайте предвид това, ако се опитвате да изпратите особено тромав медиен файл.

Методът за изпращане на съдържание ще варира в зависимост от точното приложение за съобщения, което използвате, но обикновено е доста просто. Поради това ще се въздържаме от добавяне на каквито и да е задълбочени инструкции там.

електронна поща

Имейлът е скучен, разбира се. Но обикновено ще компресира вашите изображения и видеоклипове много по-малко от изпращането им чрез SMS.

Разбира се, електронната поща изглежда като реликва от епохата на динозаврите, но може да бъде стабилно решение за избягване на размазани изображения или видеоклипове.

Медиите, изпратени по имейл, няма да бъдат почти толкова компресирани. Всъщност много имейл клиенти всъщност ви позволяват да изпращате всякакъв вид съдържание в оригиналната му, некомпресирана форма. (Въпреки че, разбира се, има и изключения.)

Така че, макар да се чувства архаично, работи - дори за големи партиди видеоклипове или изображения. Затова стартирайте вашия имейл клиент, изберете медийното съдържание, което искате, и изстреляйте имейла.

Използвайте услуга за съхранение в облак на трета страна

Dropbox улеснява създаването на стабилна връзка към всяко видео, изображение или файл, съхранявани на платформата.

Описаните по-горе методи работят достатъчно добре, в зависимост от размера на съдържанието, което се опитвате да изпратите. Но ако вашият видео файл е по-голям от нормалното, може да си струва да изберете система за съхранение в облак на трета страна.

Има много опции, включително Dropbox и Google Drive. За целите на тази статия ще се придържаме към Dropbox.

Докато имате приложението Dropbox, сравнително лесно е да добавите медиен файл към облачното си хранилище. Веднъж там, можете да го изпратите на друг потребител в статична връзка.

Получателят ще може да преглежда и изтегля тази връзка на всяко устройство. Ако те също са потребители на Dropbox, те също ще могат да го запазят в собствените си акаунти в Dropbox.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found