iPhone отпада обажданията след актуализиране до iOS 13? Ето няколко съвета

Новата актуализация на iOS 13 на Apple и нейните точкови версии изглежда причиняват отпаднали проблеми с повикванията за много iPhone, причинявайки разочарование и объркване сред потребителската база на Apple.

Ето всичко, което трябва да знаете за грешката при отпадналите обаждания, защо тя може или не може да ви засегне и как да извършите някои стъпки за отстраняване на проблема.

Следвайте тези бързи съвети, за да поправите кога отпадането на обажданията ви от iPhone с iOS 13

 • Извадете своя iPhone от калъфа, осъществете обаждане и вижте дали случаят причинява проблеми с повикванията
 • Рестартирайте или принудително рестартирайте вашето устройство
 • Превключете мълчанието на непознати повикващи
 • Актуализирайте до най-новата iOS
 • Проверете дали има актуализация на оператора за вашето устройство
 • Извадете и след това поставете отново SIM картата си
  • За дълготрайни проблеми, помолете вашия оператор да ви предостави нова SIM карта (ако е приложимо) или да прехвърли услугата eSIM на съвместими iPhone
 • Опитайте WiFi обаждане

Какво трябва да знаете за проблема

Откакто iOS 13 беше пусната за първи път, потребителите срещат различни проблеми с приложението Телефон и клетъчната свързаност. Много от следващите версии на Apple (iOS 13.1, 13.1.1 и др.) Отстраниха тези проблеми.

Но много потребители съобщават за значителни проблеми с отпадането на обажданията. Проблемът всъщност се влоши след iOS 13.x +. Нещо повече, последната актуализация на софтуера на iOS 13.2 на Apple изглежда не го е поправила.

Не е ясно колко потребители повлиява тази грешка, но изглежда удря iPhone независимо от техния модел или оператор.

Виждали сме съобщения за грешка във всичко - от iPhone SE до iPhone 11 Pro Max. Както беше посочено по-рано, изглежда, че превозвачът, който потребителят има, няма нищо общо с него. Това показва, че това е проблем, базиран на софтуер.

На пръв поглед iOS 13 и неговите точкови версии имат проблем с отпадането на обажданията.

Изглежда, че проблемът се различава по тежест. Някои потребители посочват, че клетъчното приемане е по-лошо от нормалното и повикванията често падат. Други се оплакват, че грешката е „постоянна“ и че „почти всички“ обаждания отпадат след кратък период от време.

Ако този проблем не ви е засегнал, добре. Въпреки броя на докладите, можем спокойно да кажем, че това не засяга всеки iPhone с iOS 13. Но за засегнатите потребители проблемът е досаден - особено след като изглежда досадно постоянен.

Apple не е признала проблема, но вероятно е наясно с него. Докато iOS 13.1.3 не изглежда да го реши напълно, предстоящата актуализация на iOS може. Внимавайте за това. Междувременно можете сами да опитате да отстраните проблема с вашия iPhone.

Отстраняване на неизправности при изпуснати обаждания

Въпреки че последната актуализация на софтуера на Apple не смекчи проблема, има шанс да отстраните проблема и да го поправите сами. Опитайте тези стъпки.

Основите

Включването и изключването на самолетен режим ще деактивира всички антени на вашето устройство, включително клетъчните антени.
 1. Отстранете всеки калъф или капак . Понякога случаите или калъфите за нашите iPhone пречат. Така че извадете своя iPhone от калъфа / капака и след това изпълнете някои тестове, като се обадите на хората и помолите хората да ви се обадят. Ако вашият iPhone не откаже обаждане по време на тези тестове, вероятно вашият случай причинява проблем.
 2. Рестартирайте . В много случаи просто рестартиране или изключване на устройството ви е достатъчно, за да поправите грешки или бъгово поведение. Затова препоръчваме да започнете с това.
 3. Актуализирайте вашия iOS . Както винаги, препоръчително е също така да се уверите, че вашият iPhone работи с най-актуалния наличен софтуер. Можете да видите дали има нова актуализация на iOS, като отворите Настройки -> Общи -> Актуализация на софтуера .
 4. Опитайте самолетен режим . Отворете Центъра за управление и временно деактивирайте клетъчната свързаност, като включите самолетен режим. Изчакайте няколко минути и след това го изключете.

Изключете функцията Silence Unknown Callers

Нова опция за приложението Телефон с iOS 13 е Silence Unknown Callers. Тази функция ви помага да избегнете получаването на обаждания от хора, фирми и телефонни номера, които не разпознавате или не знаете.

Когато включите Silence Unknown Callers, той блокира телефонни номера, които преди това никога не са се обаждали, или номера, които не сте запазили в списъка си с контакти. Всеки телефонен номер, който преди това сте добавили към контактите си, обадили сте се или сте изпратили съобщение, автоматично преминава, както и всички телефонни номера, изпратени до вас по имейл.

Някои хора обаче откриха, че изключването на тази функция е помогнало при проблеми с отпаднали обаждания, така че опитайте!

Тази проста функция на iOS 13 ще блокира всеки номер, който не е в Контакти, Съобщения или Поща.

За да го изключите, отидете в Settings> Phone и изключете Silence Unknown Callers.

Потърсете актуализация на оператора

Актуализациите на настройките на оператора са малко известни, но биха могли да поправят някои отпаднали проблеми с повикванията.

Също така има шанс да има актуализация на Carrier Settings, необходима на вашето устройство да продължи да работи правилно. Актуализацията на Carrier Settings не е най-известната функция на iOS, но може би сте виждали изскачащ диалогов прозорец за тях в миналото.

За да видите дали има налична актуализация на Carrier Settings и да я инсталирате ръчно, отидете в Settings -> General -> About. Ако е налична актуализация, трябва да бъдете известени тук.

Извадете SIM картата си

Извадете SIM картата си и я поставете обратно. Тя може да не направи нищо, но си заслужава да бъде изстреляна.

Въпреки че не е най-вероятно, може да има проблем със SIM картата на вашия iPhone. Поради това може да си струва да го извадите и да го върнете обратно.

Просто изключете устройството си и потърсете малък SIM опит от страната на вашия iPhone. За да го извадите, ще ви трябва кламер или подобен инструмент.

Ако проблемите продължат и след повторно поставяне на SIM картата, помолете оператора да ви предостави нова SIM карта или да премине към eSIM услуга вместо физическа SIM карта!

Експериментирайте с Wi-Fi разговори

Не е ясно дали разговорите с Wi-Fi имат ефект върху отпадналите обаждания, така че вашият собствен пробег може да варира.

Някои потребители съобщават за проблеми с функцията Wi-Fi Calling на iOS. Не е ясно дали това може да не е пряко свързано с пропуснати повиквания. Но е възможно грешка с функцията да избухне вашата клетъчна връзка.

Опитайте да осъществявате и получавате обаждания с активирана и деактивирана функция за Wi-Fi разговори, за да видите дали има значение. За да включите или изключите настройката, отворете Настройки -> Телефон -> Обаждане през Wi-Fi.

Нулирайте мрежовите настройки

Нулирането на мрежовите настройки може да реши проблема. Но също така е много трудно да въведете отново паролите си за Wi-Fi, да свържете отново вашите Bluetooth устройства и т.н.

Някои потребители съобщават за подобрена клетъчна свързаност и по-малко отпаднали обаждания след нулиране на мрежовите настройки. Това всъщност е препоръчителен ход за отстраняване на неизправности при всякакъв вид клетъчни, Wi-Fi или Bluetooth проблеми.

Просто се насочете към Настройки -> Общи -> Нулиране и натиснете Нулиране на мрежовите настройки. Имайте предвид, че ще трябва да се свържете отново с всичките си Wi-Fi мрежи и може да се наложи да преконфигурирате определени клетъчни или VPN предпочитания.

Обадете се на поддръжката на вашия оператор

Ако проблемът продължава, може да е време да се обадите на вашия оператор.

Ако продължавате да изпитвате отпаднали обаждания след всички горепосочени съвети за отстраняване на неизправности, е време да се обадите на вашия оператор. Прекъснатите разговори след голяма актуализация на софтуера не са нови. И в миналото някои потребители са отстранявали проблема, като са говорили за своя оператор.

Първо, попитайте дали акаунтът ви все още е активен и дали има прекъсвания във вашия район. Ако всичко това се провери, може да се наложи да поискате от вашия оператор да нулира клетъчната ви връзка от края им.

В най-лошия случай може да се наложи да ви изпратят нова SIM карта. Ако случаят е такъв, просто не забравяйте да актуализирате настройките си за оператор, след като го инсталирате.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found