Външният твърд диск не работи с iPad или iPhone с iPadOS или iOS 13?

Една от промените, идващи с iPadOS и iOS 13, е възможността за свързване на външен твърд диск към вашия iPhone или iPad. Това предлага особено голям тласък на производителността за потребителите на iPad Pro, надявайки се да заменят напълно компютъра с елегантния си таблет.

Разбира се, може да ви е необходим адаптер за свързване на външно устройство към вашето устройство (това е просто светът, в който живеем в наши дни), но след като го направите, можете да четете или записвате данни с помощта на приложението Файлове.

Изненадващо е лесно да получите достъп до данни във външното си хранилище с новия софтуер и той предлага богатство от възможности: създаване на резервни копия, прехвърляне на данни или преглед на съдържание директно от устройството. Няма нужда да копирате файлове на вашето устройство!

Научете всичко, което трябва да знаете за използването на външни твърди дискове с iPadOS и iOS 13 по-долу.

Бързи съвети Следвайте тези бързи съвети, ако външният ви твърд диск не работи с вашия iPad или iPhone на iPadOS или iOS 13+:

 • Уверете се, че и вашето устройство, и външното ви устройство са свързани към източник на захранване, различен от iPad / iPhone / iPod - това е единственият най-важен фактор за това! Ако използвате концентратор, уверете се, че и той има собствен източник на захранване!
 • Уверете се, че външният ви твърд диск е в правилния формат (exFAT, HFS, FAT32 или APFS)
  • Потребителите отчитат най-голям успех с помощта на APFS или HFS
 • Използвайте адаптер, който ви позволява да включите вашия iPhone или iPad едновременно към захранването - като адаптера за светкавична камера на Apple
 • Проверете външния си твърд диск, кабели и портове за признаци на физически повреди
 • Актуализирайте софтуера на вашия iPhone или iPad до последната налична версия
 • Изключете вашия iPhone, iPad или iPod, след това свържете външното устройство и го рестартирайте
 • Опитайте да свържете устройството си със самостоятелно захранван хъб и след това да го свържете към адаптера Lightning to USB

Свързване на външен твърд диск към вашия iPhone или iPad

Използвайте адаптер, за да свържете външното устройство с вашия iPhone, iPad или iPod

Свързването на външен твърд диск с вашите iPadOS или iOS 13 устройства е толкова просто, колкото включването му в порта отдолу. Разбира се, това е просто, само ако външното ви хранилище съвпада с типа на съединителя.

Най-новото поколение iPad Pro разполага с USB-C порт за зареждане, което ви позволява да свържете всеки USB-C аксесоар с лекота. Но тези от нас без новия iPad Pro или без USB-C твърди дискове трябва да използват адаптери за свързване на нашето хранилище.

Ако искате да свържете SD карта към вашия iPhone или iPad, имате нужда от USB-C към SD Card Reader или Lightning to SD Card Reader, в зависимост от конектора за вашето устройство.

Адаптерът за камера Lightning to USB 3 ви позволява едновременно да включите кабел за мълния. Изображение от Apple.

Повечето хора обаче вероятно искат да свържат външно устройство с помощта на USB конектор. За целта ви е необходим адаптер Lightning to USB. Препоръчваме USB 3 адаптера, който ви позволява да захранвате едновременно.

След като свържете външното устройство, можете да осъществите достъп до неговото съдържание чрез приложението Файлове. Обяснихме как да го направим малко по-надолу.

Ако външното ви устройство не работи в iPadOS или iOS 13, щракнете тук, за да преминете към нашите съвети за отстраняване на неизправности по-долу.

Виждайки „не може да се използва аксесоар: изисква твърде много енергия?“

Немалко читатели откриха, че техните устройства не работят с адаптери за камери на трети страни, главно защото тези продукти на трети страни не осигуряват захранване на техните устройства.

Преминаването към адаптера на камерата с марка Apple реши проблема, тъй като осигурява захранване на свързано устройство!

Какви адаптери или концентратори са ми необходими?

В наши дни Apple предлага много различни адаптери.

Конкретният адаптер, който ви е необходим, за да свържете външен твърд диск към вашия iPhone или iPad, зависи от конкретното ви устройство и конкретното ви устройство.  

Погледнете съединителя в долната част на вашия iPhone или iPad, той трябва да бъде Lightning порт или USB-C порт. По-старите устройства на Apple са използвали 30-пинов конектор, но в днешно време те най-вече ги няма.

Сега вижте съединителя за вашето външно устройство. SD карта ли е? USB кабел? Конектор USB-C или Thunderbolt?

Каквото и да е, обикновено се нуждаете от адаптер, за да го свържете към вашия iPhone или iPad. Препоръчваме да изберете адаптер, който също ви позволява да захранвате, ако е възможно . По този начин устройството ви няма да свърши батерията и по-вероятно е външното ви устройство да работи.

Нуждаете се от USB хъб само ако планирате да свържете няколко аксесоара към вашето устройство наведнъж. Това е напълно възможно - някои потребители са свързали едновременно три или повече външни устройства, но ние препоръчваме да намерите захранващ хъб, за да го направите.

Кои външни устройства са съвместими?

Трябва да можете да използвате всички външни устройства за съхранение с вашия iPhone или iPad. Изображение от Pixabay.

Apple не е публикувала информация за съвместимост по отношение на външни твърди дискове за iPadOS и iOS 13. Независимо от марката или стила на вашето устройство, има голяма вероятност да работи с вашите iPhone и iPad.

Теоретично можете да свържете всичко от SD карта към палеца, към SSD към вашето устройство на Apple без никакви проблеми. Но трябва да се уверите, че твърдият ви диск получава необходимата мощност и е в правилния формат.

Задвижвани спрямо незахранени външни устройства

Всички външни устройства се нуждаят от мощност, за да работят. Но по-големите външни устройства се нуждаят от толкова много енергия, че не могат да го изтеглят чрез кабел от вашето устройство и вместо това трябва да ги свържете към електрическо захранване.  

Когато включите твърдия диск, той казва на вашия iPhone или iPad колко енергия му е необходима. Ако устройството ви не може да достави толкова енергия, на екрана се появява предупреждение и устройството не работи.  

При някои потребители това се случва, дори ако устройството не се нуждае от външен източник на захранване.

Често можете да заобиколите това предупреждение, като поддържате iPhone или iPad свързани към захранването при свързване на външния твърд диск. За да направите това, имате нужда от правилния адаптер.

Кои формати на външни устройства са съвместими?

Всички формати, създадени с Disk Utility, работят в iPadOS или iOS 13.

Помислете за формата на външната памет като за езика, на който е написан. Ако вашият iPhone или iPad не могат да говорят този език, устройството няма да работи. Можете да промените формата на устройство, като използвате компютър с Mac или Windows, но обикновено това изтрива всичко в него.

Всеки нешифрован формат, който можете да създадете с Disk Utility в macOS, работи с iPadOS и iOS 13. Това включва:

 • Mac OS Extended (HFS +)
 • Файлова система на Apple (APFS)
 • MS-DOS (FAT 32)
 • ExFAT

Последните две опции работят с Windows и macOS. Така че можете да използвате един и същ твърд диск за вашия компютър, Mac, iPhone и iPad! iPadOS и iOS 13 също разпознават дялове във вашето хранилище, виждайки всеки дял като отделно устройство.

Един от проблемите е, че iPadOS и iOS 13 нямат достъп до криптирани устройства. Не се появява опция за отключване на криптирани устройства на вашия iPhone или iPad, така че нямате достъп до съдържанието. Надяваме се, че това се променя с бъдещи актуализации.  

Мога ли да преформатирам устройството си с iPad или iPhone?

Ако външното ви устройство е записано в несъвместим формат, трябва да го използвате на Mac или PC, за да го промените. За съжаление все още има някои неща, за които трябва да използвате компютър.  

Дори и с iPadOS, iPad все още не може да поеме всичко!

Мога ли да вляза в съдържанието на моя компютър, като го свържа?

Свържете аксесоари, които имат вградено хранилище, за да видите съдържанието им с вашия iPhone или iPad. Неща като диктофони или камери работят чудесно. Но не можете да видите съдържанието на компютър, като свържете вашите устройства.

Разбира се, повечето от нас са достатъчно щастливи да използват самия компютър, за да видят съдържанието му. И все още можете да прехвърляте данни на вашия iPhone или iPad с помощта на iTunes или Finder, както винаги бихте могли.

Как да извадя външно устройство от моя iPhone или iPad?

Външното ви устройство е наистина plug-and-play устройство с iPadOS и iOS13 +

Може би сте забелязали, че в приложението Файлове няма бутон за изваждане на външни твърди дискове. За разлика от компютъра, не получавате неприятно известие за грешка, ако неочаквано изключите устройство. Всъщност така се очаква да го направите!

Докато не сте в средата на копиране, поставяне или създаване на нови файлове на външно устройство, можете просто да изключите кабела, когато приключите с използването му.

Защо не винаги може да е толкова просто?

Ако сте изключително загрижени, винаги можете да изключите iDevice и след това ръчно да премахнете външното устройство.

Използване на външно устройство на вашия iPhone или iPad

Лесно е да правите много различни неща в новото приложение Files.

След като свържете външно устройство с вашия iPhone или iPad, можете да видите съдържанието му с помощта на приложението Файлове. Това приложение е най-добрият начин за управление на файлове на вашето устройство, в облачните ви услуги за съхранение и сега на външните ви твърди дискове.

С Файлове можете да преглеждате, преименувате, отваряте, копирате, премествате и изтривате документи и папки. В iOS 13 или iPadOS и по-късно е възможно да архивирате и разархивирате различни файлове. Можете дори да гледате видеоклипове и да слушате музика в приложението, като използвате вградения му медиен плейър.

iPadOS и iOS 13 ви дават права за четене и запис на външни твърди дискове. Това означава, че е възможно да създавате и редактирате файлове на вашето устройство, вместо само да можете да видите това, което вече е там. Можете дори да пишете на външни устройства, като използвате приложения на трети страни.

Как да намеря външното си устройство в приложението Файлове?

Отворете приложението Файлове на вашия iPhone или iPad и докоснете Местоположения, за да видите външното устройство. Ако не виждате бутон за местоположения, продължавайте да докосвате Преглед в долния десен ъгъл на екрана, за да се върнете.

От страницата Местоположения трябва да видите външното устройство, изброено заедно с други опции за съхранение. Докоснете го, за да видите и редактирате съдържанието.

Имам ли нужда от приложения на трети страни, за да отворя файловете на външното устройство?  

Не е необходимо приложение на трета страна за достъп до съдържанието на външното устройство, вместо това можете да използвате вграденото приложение Файлове. Въпреки това можете да използвате приложение за управление на файлове на трета страна, като Documents by Readdle, ако предпочитате.

Мога ли да преглеждам снимки, да слушам музика и да гледам филми на външното си устройство?

Достъп до всички видове медии в самото приложение Files.

Можете да отворите широк набор от документи в приложението Файлове. Това означава, че не е нужно да копирате съдържание от външното хранилище на вашия iPhone или iPad, за да го отворите. Пускайте видеоклипове, слушайте музика и преглеждайте снимки с помощта на вградения мултимедиен плейър във Файлове.  

Можете дори да отваряте и маркирате PDF документи.  

Но все още има някои специализирани формати, като например .psd Photoshop файлове, които все още се нуждаят от приложения на трети страни, за да работят. За тези формати обикновено трябва да ги преместите на вашето устройство и да ги отворите в конкретно приложение.

Как да запазя снимки, музика и филми на устройството си?

Прехвърлете съдържание от външното устройство на вашето устройство, за да стане достъпно дори когато устройството ви не е включено. Има два начина да направите това:

 1. Преместване на файлове в On My [iDevice].
 2. Запазете съдържание в Снимки от Листа за споделяне.
Запазете изображения или видеоклипове в приложението Photos от Sheet Share.

Докоснете Избор и след това използвайте иконата Папка, за да преместите файлове или папки на вашето устройство в приложението Файлове. Можете да ги добавите към определени папки или просто да ги преместите в На моя iPhone или На моя iPad.

Като алтернатива изберете снимката или видеоклипа, които искате да запазите, и докоснете бутона Споделяне. От листа за споделяне изберете Save Image или Save Video. Можете да намерите запазеното съдържание в приложението Снимки на вашето устройство.

Как да преместя съдържание от едно външно устройство на друго?

Подобреният разделен екран в iPadOS улеснява плъзгането и пускането на файлове, където искате.

С iPadOS и iOS 13 можете да прехвърляте съдържание от една външна система за съхранение в друга, без да запазвате нищо на вашето устройство.  

За да направите това, обикновено се нуждаете от адаптер с много портове или USB концентратор, който ви позволява да свързвате няколко твърди диска към вашето устройство наведнъж. След това използвайте функцията Преместване във Файлове, за да преместите съдържание от едно устройство направо на друго.  

За да преместите съдържание с помощта на Файлове, докоснете Избор и изберете кои файлове или папки искате да преместите. Докоснете иконата на папката, след което изберете дестинацията, към която искате да преместите файловете. Можете да използвате същия процес за качване на файлове в услуга за съхранение в облак.

Освен това плъзнете и пуснете файл на ново място в приложението Файлове. Това е още по-лесно, като се използват подобрените функции на разделен екран на iPadOS!

Мога ли да освободя място за съхранение, като запазя съдържание на външно устройство?

Преместете файлове и папки на външно устройство, ако паметта ви е почти пълна.

Възможността за достъп до външни устройства от вашия iPhone или iPad е спасителна програма за тези от нас, които остават с малко място за съхранение. Просто свържете външно устройство към вашето устройство и копирайте по-големите си файлове или папки към него. След това изтрийте тези файлове от вашия iPhone или iPad.

Разбира се, данните, запазени на външното устройство, не са достъпни без свързване на устройството. Но това е чудесно място за съхранение на рядко използвани файлове и папки, които едва ли ще ви трябват скоро.

Можете дори да използвате същия метод за преместване на съдържание от услуга за съхранение в облак на външно устройство. Разбира се, първо трябва да изчакате изтеглянето му. Но след като приключите, можете да изтриете това съдържание от облака, за да освободите още повече място за съхранение.

И е лесно да върнете съдържание на вашето устройство на по-късна дата. Просто включете отново външния твърд диск.  

Важна забележка:

Както винаги, ако във вашето външно хранилище има незаменимо съдържание, не забравяйте да го архивирате на друго място. Външните устройства лесно се губят и могат да се провалят също толкова лесно, колкото и всичко друго. Има чудесна поговорка за дигиталната ера, която помага да се запомни това:

Две е едно, а едното е никакво.

Какво да направите, ако външният ви твърд диск не работи за iPadOS и iOS 13

iPadOS и iOS 13 са все още в ранен етап, заедно с macOS Catalina и TVOS 13. Изображение от Apple.

Надяваме се, че можете да свържете и използвате външното устройство без никакви проблеми. Тъй като iPadOS и iOS 13 са нови, това може да не е така за много потребители.  

Apple трябва да разреши повечето проблеми, докато iPadOS и iOS 13 бъдат публично пуснати през есента. Но междувременно разгледайте нашите съвети за отстраняване на неизправности по-долу, ако външният ви твърд диск не работи в iPadOS или iOS 13.

Този аксесоар изисква твърде много енергия

Най-често срещаният проблем, когато външно устройство не работи в iPadOS или iOS 13, е предупреждение, което се появява и казва: Този аксесоар изисква твърде много енергия.

Когато видите съобщение за външно устройство, което изисква твърде много енергия, използвайте адаптер, който осигурява допълнително захранване на устройството

Това се случва, когато външното устройство не получава достатъчно енергия, за да работи правилно. Обикновено можете да го поправите, като подадете повече енергия на устройството или на устройството на Apple.

Препоръчваме да използвате адаптер с отделен порт за зареждане за вашето устройство, като адаптера Lightning to USB 3 Camera. Също така, уверете се, че захранвате устройството си от електрическа мрежа, а не от USB порта на компютър.

Някои твърди дискове се нуждаят от захранване, за да работят.

Ако вашето външно устройство изисква захранване от мрежата, направете го включен и включен.

Ако това не работи, някои потребители го поправят, като свързват USB концентратор към своя iPhone или iPad, след което свързват външното устройство към него. Това изглежда заобикаля всякакви софтуерни ограничения, записани в самото устройство.

Част от съдържанието е недостъпно

Разделено устройство може да направи недостъпно някакво съдържание.

Други потребители получиха съобщение за грешка, предупреждаващо, че съдържанието на външното им устройство не е налично. Най-честата причина за тази грешка е, когато външният ви твърд диск е написан в несъвместим формат, който не работи в iPadOS и iOS 13.

Погледнете раздела по-горе, за да видите всички формати, съвместими с iPadOS и iOS 13. Ако външният ви твърд диск е написан в различен формат, не можете да преглеждате съдържанието с помощта на iPhone или iPad.

Трябва да използвате Mac или PC, за да преформатирате устройството в съвместим формат. Когато направите това, обикновено изтрива цялото съдържание, така че първо направете резервно копие.  

Можете също да получите това съобщение за грешка, ако външният ви твърд диск има дял в несъвместим формат. Ако случаят е такъв, можете да игнорирате съобщението и все пак да използвате който и да е дял, който все още е четим.

Този аксесоар не се поддържа

Някои потребители установиха, че техният твърд диск Glyph не работи с iPadOS и iOS 13. Изображение от Sweetwater.

Някои външни устройства все още не се поддържат. Не е ясно защо тези устройства не работят с iPadOS или iOS 13, тъй като Apple не е публикувала информация за съвместимостта на устройствата. Това съобщение за грешка може да се появи и когато външното устройство е повредено или повредено.

Ако външното ви устройство е в правилния формат, струва си да го проверите за физически повреди. Проверете портовете, кабелите и заграждението за признаци на всичко, което може да причини проблеми.  

Старомодните въртящи се дискове лесно се чупят, ако падне и почти всички твърди дискове се чупят, когато се намокрит.

Също така, внимавайте да не объркате Thunderbolt и USB-C конектори. Въпреки че изглеждат еднакво, те са едва доловимо различни. Уверете се, че използвате правилния адаптер за вашето устройство и аксесоари, без да смесвате Thunderbolt и USB-C заедно.

Тази полезна таблица от Akitio обяснява някои от разликите между USB-C и Thunderbolt.

Споделете своя опит в коментарите по-долу. Работи ли външното ви устройство на iPadOS или iOS 13 или не? За какво смятате да го използвате? Или сте имали други проблеми? Ще направим всичко възможно, за да поддържаме тази публикация актуална и да ви предоставяме необходимата помощ!

Съвети за читатели

 • За моя iPad Pro от първо поколение. Решението беше двукратно
  • Използвайте адаптера за мълния на Apple за мълния към двоен порт с един порт, свързан към променливотоково захранване (това осигурява захранване на iPad)
  • За втория порт на адаптера на Apple свързах кабел от моя USB пътен хъб. Този хъб също беше свързан отделно към захранването. След това свързах външното си устройство към концентратора. Сега всичко работи!
 • Въпреки че Apple казва, че устройствата exFAT и FAT32 са съвместими, никой, когото познавам, не го е накарал да работи. От моя опит единствените надеждни формати за вашите външни устройства и iPadOS / iOS 13+ са macOS Extended  списани И APFS. И двете ми позволяват да чета и пиша без проблем. Надяваме се, че Apple поправя този проблем със съвместимостта в бъдеще
 • Д-р 3 препоръчва да използвате захранван хъб и да свържете устройствата си към него, след това хъба към iPad / iPhone. Работил е със своите iPhone 11 Max, iPad 8th Gen и iPad Pro
 • Опитайте да назовете домашната папка на вашето преносимо устройство DCIM , след което създайте подпапка на 100APPLE . Това е трикът, който най-накрая работи при мен и накара моя iPad да види външния ми твърд диск
 • Открих, че работи само при свързване на палеца с помощта на концентратор като посредник между iPad и устройството. Не работи, когато го свързах директно с помощта на моята мълния към USB адаптер - така го настроих: iPad> Apple Lightning към USB адаптер за камера> USB Hub> външно флаш устройство

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found