Bluetooth не работи след актуализация на iOS 12, поправки

iOS 12 е проектиран да се фокусира върху производителността и надеждността. За съжаление, проблемите с Bluetooth винаги могат да се появят след надстройка поради проблеми със съвместимостта на фърмуера на устройството на външни аксесоари.

Няколко потребители на iPhone установиха, че Bluetooth не работи след актуализиране до iOS 12. Това се отразява предимно на потребители, които използват Bluetooth слушалки или високоговорители на трети страни с iPhone.

В тази статия ще разгледаме някои от симптомите и ще предоставим съвети, които в миналото са се оказали ефективни. Освен това ще разгледаме някои от любимите Bluetooth аксесоари на трети страни и ще предоставим конкретни насоки за отстраняване на неизправности.

Често срещани проблеми с Bluetooth след актуализиране до iOS 12

Моля, обърнете внимание, че Bluetooth iCon е премахнат в iOS 12. Това е познатата икона, която се намираше в горната част на екрана във версии на iOS 11. Това не е грешка, а промяна на характеристиките в iOS 12.

Повечето от съобщените симптоми се съсредоточават върху следните проблеми:

 • След актуализиране на iPhone до iOS 12, iPhone не може да открие Bluetooth устройството на трета страна
 • Когато се свързвате с Bluetooth устройството, то просто се върти завинаги, докато се опитва да се свърже и не разрешава
 • Пукащ глас на високоговорителя или слушалките на Bluetooth устройството след актуализиране на iDevice до iOS 12

Ще изтъкнем няколко съвета и трикове, които в миналото се оказаха полезни при работа с проблеми с Bluetooth.

Преди да пристъпите към отстраняване на неизправности, може да искате да се уверите, че няма условия за смущения, както е подчертано в тази бяла книга на Apple, които биха могли да причинят вашите проблеми с Bluetooth.

Ако се сблъскате с някой от споменатите по-горе проблеми с Bluetooth, опитайте всяка от следните стъпки, докато проблемът не се разреши. За упорити проблеми, които няма да изчезнат, може да се наложи да направите резервно копие на вашия iPhone или iPad и да го възстановите с помощта на iTunes.

Bluetooth не работи след актуализация на iOS 12, поправка 

Най-доброто място да започнете да отстранявате проблеми с Bluetooth е с вашия iPhone или iPad. Преди да продължите по-нататък, тествайте дали можете да свържете Bluetooth аксесоара с iPad, който е на по-стара версия на iOS, за да видите дали работи.

Можете също да тествате, като свържете iPhone на приятел, работещ под iOS 12, към Bluetooth аксесоара, за да видите дали работи. Това ще ви даде някои идеи дали проблемът е с Bluetooth аксесоара или той е локализиран на вашето устройство с iOS 12.

 • Бързо нулиране - Първото и основно нещо, което трябва да направите след успешна инсталация на актуализацията на iOS 12, е да направите бързо принудително рестартиране на вашето устройство. На по-старите iPhone ще направите това, като натиснете бутона за начало и включване / изключване заедно за около 10 секунди, докато видите логото на ябълката. Освободете бутоните, когато видите логото, и оставете вашия iPhone да се стартира. Ако използвате модели iPhone 7/8 / X, моля, проверете нашето ръководство за нулиране на iPhone за стъпките.
 • Превключване на Bluetooth режим - Ако имате проблеми с откриването на вашето Bluetooth устройство на вашия iPhone, понякога просто превключване може да направи чудеса. Докоснете Настройки> Bluetooth и изключете Bluetooth. След това изключете устройството си и го включете отново, последвано от активиране на Bluetooth в настройките. Проверете и вижте дали вашето Bluetooth устройство вече се показва под „МОИТЕ УСТРОЙСТВА“ в настройките на Bluetooth. Моля, не забравяйте да превключвате Bluetooth с помощта на приложението Настройки, а не чрез контролния център.
 • Нулиране на мрежовите настройки - Започнете, като докоснете Настройки> Общи> Нулиране и изберете „Нулиране на мрежовите настройки“. Моля, обърнете внимание, че може да се наложи да въведете отново своето Wi-Fi име и идентификационни данни, след като процесът на нулиране приключи.
 • Сдвояване и премахване на сдвояването на Bluetooth устройството - Ако можете да видите вашето Bluetooth устройство в списъка под „МОИТЕ УСТРОЙСТВА“ в настройките, но имате проблеми с връзката, можете да нулирате Bluetooth устройството. Докоснете „i“ от дясната страна на реда и изберете „Забравете това устройство“. Изключете и рестартирайте своя iPhone и след това опитайте да се свържете отново с Bluetooth устройството, за да видите дали работи за вас.

Един съвет, който изглежда работи за някои потребители, е да премахнат сдвояването на Bluetooth устройството, като следвате горната стъпка и след това да нулирате всички мрежови връзки, преди да опитате да сдвоите Bluetooth устройството отново с iPhone. Опитайте и вижте дали това прави номера за вас.

Ако все още имате проблеми и сте се опитали да свържете вашия iPhone с други Bluetooth устройства без никакви резултати, може да помислите за архивиране на вашето устройство и извършване на чисто възстановяване на вашия iDevice.

iPhone Bluetooth не работи в колата с iOS 12, Съвети за разглеждане

Ако проблемът с Bluetooth се случва предимно с връзки към вашия автомобил, можете да прочетете насоките на Apple как да се справите с този проблем.

Освен указанията на Apple в връзката към статията, можете също да проверите и да видите дали автомобилът ви има настройки за добавяне и изтриване на устройства към CarPlay. Ако разполагате с функцията, може да искате да премахнете вашия iPhone от паметта на вашия автомобил и след това да го добавите отново, за да видите дали проблемът ще бъде разрешен.

Премахнахме профила на Bluetooth за колата от настройките за Bluetooth на iPhone на iPhone (Под Моите устройства ), както и премахнахме профила на телефона от Bluetooth на автомобила. Рестартира iPhone и след това се свърза без функцията за синхронизиране на контактите на Bluetooth на автомобила. Въпросът беше решен!

Един важен съвет е, когато сдвоявате своя iPhone с Bluetooth на вашия автомобил, пропуснете стъпката, когато трябва да позволите контактите да бъдат синхронизирани.

Бързо решение за проблеми с Bluetooth в автомобила с iPhone

Когато имахме проблеми с Bluetooth, където на случаен принцип щеше да спре и след това да се свърже отново, като деактивирането и активирането на настройките за Bluetooth на iPhone ръчно свърши работа, но докато се свързвахме с автомобила, проблемите с BT се появиха отново. Това, което работи, е да премахнете iPhone от Bluetooth настройките на автомобила, да го добавите отново и да деактивирате функцията за синхронизиране на контактите на Bluetooth автомобила. Надяваме се, че този проблем е отстранен с последната актуализация на iOS 12.

Не видяхме толкова много проблеми с CarPlay при тестване с iOS 12 Beta. Надяваме се, че проблемите, които се наблюдават в iOS 11, са разрешени.

iOS 12 Bluetooth не работи с аксесоари на трети страни

Слушалките JayBird няма да се свържат с iPhone след актуализация на iOS 12

Ако използвате Bluetooth аксесоар на трета страна като Jaybirds и имате проблеми с установяването на Bluetooth връзката, може да не сте сами.

Моля, следвайте последователността от стъпки, за да помогнете за сдвояването на устройството

 1. Изключете външните слушалки
 2. Изключете Bluetooth в настройките на iPhone
 3. Включете отново Bluetooth в настройките на iPhone
 4. Задръжте бутона за захранване ВКЛЮЧЕН на Jaybirds и Продължете да го държите, дори след като пъпките ви съобщят за състоянието; „Включване, xx% заредено“ ...
 5. В рамките на няколко секунди екранът на вашия iPhone Bluetooth трябва да „открие“ слушалките.
 6. Можете да освободите бутона за захранване на вашите Jaybirds

Същите стъпки трябва да работят и за други модели като вашия JBL Flip. Ключът е да продължите да натискате бутона ВКЛ или Старт, докато iPhone открие вашето устройство.

Bose Bluetooth Не се свързва след актуализация на iOS 12, Съвети за разглеждане

Ако сте изпълнили всички често срещани стъпки за разделителна способност, подчертани в статията, и не сте успели да се свържете с вашите високоговорители BOSE, може да помислите за нулиране на Bluetooth на вашия високоговорител.

Започнете, като изключите всички близки Bluetooth устройства в обхвата на вашия iPhone или iPad. (ако е възможно). След това натиснете и задръжте бутона „Без звук“ за 10 секунди на вашето BOSE устройство. Това ще разкачи мини високоговорителя Bose.

Рестартирайте високоговорителя и вижте дали работи.

Ако това не ви осигури успех, следващата стъпка при работа с Bluetooth BOSE устройство е да изчистите Bluetooth паметта от високоговорителя.

За да направите това, ще трябва да натиснете бутона Bluetooth за около 10 секунди, докато чуете тон. Това изчиства всички Bluetooth устройства от високоговорителя. Можете да опитате да се сдвоите отново и да видите дали той свърши работа.

Проблеми с Amazon Alexa с Bluetooth с iOS 12

Има два типа поддържани Bluetooth профили, които устройствата на Alexa могат да използват:

 • Разширен профил за разпространение на звук (A2DP SNK) - Позволява ви да предавате аудио от вашето мобилно устройство към вашето устройство Alexa.
 • Профил за дистанционно управление на аудио / видео (AVRCP) - Позволява ви да използвате гласово управление със свободни ръце, когато мобилно устройство е свързано към вашето устройство Alexa.

Когато се сблъскате с проблеми с връзката с устройства Alexa, най-добре е да изчистите всички Bluetooth устройства от паметта и след това да ги сдвоите отново.

Съгласно указанията на Amazon, можете да изчистите паметта на Bluetooth, като следвате стъпките по-долу.

За устройства Echo:

 1. Отворете приложението Alexa, отидете в менюто и изберете Alexa Devices.
 2. Изберете вашето устройство.
 3. Изберете Bluetooth устройства.
 4. Изберете устройство от списъка, след което изберете Забравете устройството. Повторете тази стъпка за всички други Bluetooth устройства в списъка.

За устройства Echo с екран:

 1. Кажете „Отидете до настройки“ или плъзнете надолу от горната част на екрана и изберете Настройки.
 2. Изберете Bluetooth.
 3. Изберете иконата „информация“ до името на устройството, след което изберете Забравете устройството. Повторете тази стъпка за всички други Bluetooth устройства в списъка.

Надяваме се, че някои от съветите в тази статия са били полезни при отстраняването на проблемите с Bluetooth, които сте имали след актуализацията на iOS 12.

Ако не сте успели да разрешите проблема, следващото нещо, което трябва да направите, преди да занесете устройството си на специалисти на Apple, е да направите резервно копие и чисто възстановяване на iOS. Понякога, когато има постоянен проблем, чистото възстановяване на устройството е единственият начин за разрешаване на проблемите.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found