Моят iPhone няма да се включи, Как да поправя мъртво устройство

Няколко потребители отбелязват, че техните iPhone не се включват при опит за стартиране на устройството. Често виждаме този конкретен проблем при модели iPhone4S, iPhone 5 и някои модели iPhone 6.

В опит да отстранят проблема, потребителите се опитаха да оставят устройството заредено през нощта, но все още не разрешава проблема.

Симптомите

  • Няма да се включи при натискане на бутона за начало
  • iPhone работи само когато е свързан директно към стенен контакт
  • Показва черен екран
  • iPhone реагира на натискането на бутона Home / Sleep с логото на Apple, но незабавно се изключва
  • Показва се съобщението „Свързване към iTunes“ и тогава нищо не се случва

Ако имате тези проблеми, ето как можете да отстраните неизправности. Моля, проверете дали проблемът ви все още съществува след извършване на всяка стъпка.

Решенията

Стъпка - 1 Рестартирайте 

Извършете принудително рестартиране

  • На iPhone 6S или по-малък плюс всички iPad и iPod Touch, натиснете едновременно Home и Power, докато не видите логото на Apple
  • За iPhone 7 или iPhone 7 Plus: Натиснете и задръжте бутоните Side и Volume Down за поне 10 секунди, докато не видите логото на Apple 
  • На iPhone X или iPhone 8 или iPhone 8 Plus: Натиснете и бързо освободете бутона за увеличаване на звука. След това натиснете и бързо освободете бутона за намаляване на звука. Накрая натиснете и задръжте страничния бутон, докато не видите логото на Apple 

Стъпка - 2 приставка

Ако вашият iPhone не реагира на стъпка 1, опитайте да заредите iPhone за един час и включете зарядното за iPhone директно в контакта и след това повторете стъпка - 1. Някои потребители установиха, че включването в захранващата лента не работи. Работи само включването директно в електрически контакт.

Стъпка - 3 Почистете го

Ако вашият iPhone изобщо не се зарежда, не забравяйте да погледнете порта за зареждане на устройството. Понякога на по-стари телефони натрупването на отломки на порта за зареждане може да попречи на устройството да се зареди . Почистете порта за зареждане с помощта на пластмасова скоба, за да отстраните останалите остатъци и след това опитайте стъпка 2, последвана от стъпка 1 отново. Също така проверете захранващия кабел. Ако е износен или повреден, може да се наложи нов кабел за зареждане.

Стъпка - 4 Свържете се с iTunes

Някои потребители отбелязват, че след като са заредили устройството си и са се опитали да натиснат бутоните Home и Sleep за 20 секунди, екранът на iPhone показва съобщение „Свързване към iTunes“ и спира. Ако видите това съобщение, опитайте да поставите устройството в режим на възстановяване. Ако вашият iDevice няма механичен бутон Начало, вместо това натиснете бутона за намаляване на звука.

Стъпка - 5 Режим на възстановяване

За да поставите устройството в режим на възстановяване, свържете устройството си с компютъра и отворете iTunes . След като свържете устройството си с компютъра, следвайте указанията за принудително рестартиране за вашия iPhone модел (или iPad & iPod Touch), докато не видите логото на Apple, последвано от съобщението за възстановяване

Стъпка - 6 Възстановяване

След като видите съобщението, изберете Възстановяване  и настройка на вашето устройство.

СВЪРЗАНИ: Не може да се възстанови iPhone

Подробностите

Процедурата по същество рестартира вашия iPhone след срив на iOS. Един от начините да предотвратите този проблем е чрез редовно изключване на вашия iPhone поне веднъж седмично. Натиснете бутона Sleep / Wake, докато се появи съобщението Slide to Power off и го използвайте, за да изключите устройството.

Бутонът за захранване не работи?

На някои от по-старите устройства бутонът за захранване или бутонът за събуждане може да са счупени. В такива случаи е трудно да се направи това, без да се фиксира устройството. Един от начините да рестартирате устройството е чрез използване на настройката за достъпност. Отидете в Настройки> Общи> Достъпност> Удебелен текст . Превъртете надолу до настройката Bold Text и просто я превключете. Виждате съобщение, предлагащо да рестартира вашия iPhone. Потвърдете го и вашето устройство се рестартира.

Друга възможност за бутон за захранване

Можете също да натиснете и задържите бутона за достъпност на заключения екран, докато на екрана видите „плъзгане за изключване“. Това изключва устройството. Отидете в Настройки> Общи> Достъпност> Помощно докосване> Персонализиране на менюто от най-високо ниво. На екрана ви се появява малко сиво квадратче с бял кръг вътре.

В менюто Персонализиране на първо ниво натиснете бутона По избор и изберете „Заключване на екрана“ от списъка с опции. Сега заключеният екран се появява във вашето меню за помощно докосване. За да използвате тази функция, натиснете бутона Assistive Touch, отваряйки менюто му. Сега натиснете и задръжте иконата за заключване, докато се появи слайдът за изключване.

Нуждаете се от други опции?

Опитайте се да изключите телефона от източника на захранване и да го включите отново. Или просто включете телефона в захранване, за да го включите отново.

Няма бутон за начало?

Добавете бутон за виртуален дом по начин, подобен на начина, по който добавихме бутона за заключен екран с помощта на Assistive Touch Menu. Разгледайте нашата задълбочена статия, ако вашият бутон за начало не работи.

Рестартирането на устройството редовно също ще помогне да се предотврати този проблем на по-старо устройство.

Другият аспект, който трябва да имате предвид, е относно актуализацията на iOS. Ако вашият iPhone е по-стар модел като iPhone 4S-5C, може да искате да изчакате, преди да надстроите вашия iOS. Всъщност Apple не предлага новия iOS 11 за по-старите телефони или приложения, които използват 32-битова архитектура.

По същия начин, ако имате по-стар модел iPhone, като 5C или 5S, изчакайте няколко седмици след пускането на нов iOS, преди да решите да надстроите устройството си. Това ви спестява много мъки от проблемите.

Няма време? Вижте нашето видео!

Обобщение

Ако все още имате проблем, може да се наложи да занесете устройството в сервизен център на Apple и да ги накарате да разгледат устройството.

Apple имаше програма, при която можете да се свържете с поддръжката на iPhone и да им предоставите вашия телефонен номер, така че те да могат да стартират дистанционна диагностика на вашата батерия и след това да ви изпратят текст относно състоянието на вашата батерия. За съжаление тази опция изглежда вече не е налична на страницата за поддръжка.

Кликнете тук и задайте среща, за да говорите с техническата поддръжка на Apple. Моля, уведомете ни дали е работило за вас и споделете публикацията с други.

Късмет.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found