Вашият iPhone продължава ли да деинсталира приложения? Как да спрем автоматичното разтоварване

Ако сте нов в iOS 11, може би сте забелязали, че някои приложения се „изтриват“ на случаен принцип или дори приложенията се деинсталират сами. Може да е разочароващо да се налага да преинсталирате приложенията си последователно. Но бъдете сигурни, че вашият iOS всъщност функционира по предназначение.

Това е функция, а не грешка. Всъщност вашите приложения всъщност не се „изтриват“ - те се разтоварват. Функцията се нарича Offload Unused Apps и тя може да бъде изключена (или отново включена) наистина лесно.

Какво представлява тази настройка?

По принцип Offload Unused Apps е функция, която е въведена в iOS 11 като лесен начин за потребителите да запазват и оптимизират своето хранилище.

Функцията автоматично „разтоварва“ приложения, които не използвате или използвате много рядко, когато нямате достатъчно място за съхранение. Тези приложения ще останат на началния ви екран, но иконите ще изглеждат сиви и ще имат малко лого в облака до тях.

За разлика от простото изтриване на приложение, разтоварването на приложения всъщност запазва документите и данните на приложението локално на вашето устройство.

Преди iOS 11 единствената възможност за спестяване на място за съхранение беше действително изтриване на приложение (което също изтри документите и данните на приложението).

С други думи, можете да спестите място за съхранение, без да губите данни за приложението. Когато преинсталирате разтоварено приложение, данните ще бъдат автоматично възстановени.

По принцип сякаш никога не сте изтривали приложението.

Как да деактивирам приложения за разтоварване (и други опции)

Въпреки че е функция, съдейки по някои публикации във форумите за поддръжка на Apple, някои потребители предпочитат да я изключат.

Разтоварването на неизползвани приложения е активирано по подразбиране. Освен това потребителите може да са били включени по невнимание или просто да са го тествали и да са решили, че не им харесва.

Какъвто и да е случаят, ето как да деактивирате функцията.

Забележка:  Всъщност има два начина за достъп до функцията. Има превключване както в iPhone Storage, така и в раздела iTunes & App Store на Settings. Единственият начин да деактивирате функцията е в iTunes & App Store, обаче.

  • Отворете приложението Настройки
  • Докоснете iTunes & App Store
  • Трябва да видите Разтоварване на неизползвани приложения до превключвател
  • Ако превключвателят е зелен, той е активиран. Докоснете го, за да го деактивирате

Ако някога решите, че искате функцията да се включи отново, просто следвайте горните стъпки и натиснете Разтоварване на неизползвани приложения, за да я активирате.

Как да разтоварвате индивидуално приложения на вашия iPhone

Може да ви хареса опцията за разтоварване на приложения, вместо да ги изтриете, но не искате iOS да прави това автоматично.

За щастие все още можете да разтоварвате приложения поотделно, дори ако автоматичната настройка е деактивирана. Ето как.

  • Отворете Настройки
  • Докоснете Общи
  • Докоснете iPhone Storage
  • Докоснете приложение, което искате да разтоварите
  • В следващото меню трябва да видите опция за разтоварване на приложение . Докоснете го
  • Докоснете Разтоварване на приложението още веднъж, за да потвърдите

Както при автоматичната настройка, отделното разтоварване на приложения ще запази документите и данните на приложението на вашето устройство. По този начин, когато решите да преинсталирате приложението, то безпроблемно ще възстанови тези данни.

Как да преинсталирам разтоварени приложения

Очевидно деактивирането на тази функция ще преинсталира вашите приложения и ще предотврати автоматичното им разтоварване в бъдеще.

Ако искате да продължите да използвате функцията, но се нуждаете от достъп до отделно разтоварено приложение, можете да отворите Настройки -> Общи -> Съхранение на iPhone.  Докоснете приложение и след това докоснете Преинсталиране на приложение .

Като алтернатива можете просто да докоснете иконата му, за да я преинсталирате

Други въпроси

От друга страна, може да има някои проблеми с разтоварването на неизползвани приложения.

А именно, някои потребители съобщават, че техните данни за приложения всъщност се изтриват, когато дадено приложение се разтовари. Не можем да потвърдим независимо всеки случай на това, но определено не е как трябва да работи разтоварването.

Това може да е грешка във вашия конкретен екземпляр на iOS 11+ или проблем с отделно приложение. За щастие, загубата на данни за приложения при разтоварване на приложения изглежда  не е широко разпространена. С други думи, това може да бъде просто изолиран или спорадичен инцидент.

Друга бележка е, че ако вашият iPhone действително изтрива приложения наистина, тогава вероятно има друга грешка или проблем с вашия телефон. Препоръчваме да опитате твърдо рестартиране, архивиране и възстановяване на фабричните настройки на вашия iPhone или директно да се свържете с поддръжката на Apple.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found