Не можете да затворите библиотеката със снимки? Заседнали сте в съобщението „Затваряне на библиотеката“? Как да поправя

Наскоро, след като използвах приложението Photos на моя Mac и качих някои снимки, не успях да затворя Photos. Видях изскачащо съобщение, че Photos е „Затваряне на библиотеката“. Оставих го „както е“ в продължение на часове, само за да видя същото съобщение все още там - то все още остана в съобщението „Затваряне на библиотеката“. И приложението няма да се затвори, без значение какво! Той остана отворен и не реагира.

Дори не успях да затворя правилно своя Mac, без той да поиска да излезе от Снимки и това не може да стане без първо да затворите библиотеката! Това е ситуация без печалба. Единствените ми две опции бяха Cancel или Try Again.

Ако този проблем ви звучи познато, не сте сами. За щастие научих няколко трика по пътя, които облекчиха проблема ми с библиотеката със снимки. И аз ги споделям днес с вас.

Така че нека стигнем до него!

Заседнал в съобщението „Затваряне на библиотеката“: Мислете просто

Понякога правим нещата сложни, когато простотата спасява деня. И така, първата мярка, която трябва да опитате, е да принудите да напуснете Photos.

Опитайте първо с прости команди

 • Затворете приложението, като използвате Command + W
 • Или опитайте Command + Q, за да излезете от приложението

Принудително затворете няколко начина:

 • Изберете Force Quit от менюто на Apple 
 • Натиснете Command-Option-Esc
  • Изберете Photos от списъка Force Quit, след което щракнете върху Force Quit 
 • Рестартирайте Finder
  • Натиснете клавиша Option и след това щракнете и задръжте Finder в Dock
  • Изберете Рестартиране от опциите на менюто 

След като Photos излезе, изключете вашия Mac и изчакайте няколко минути. Включете компютъра обратно и отворете Снимки. Вижте дали приложението ви Photos изглежда работи добре и актуализира библиотеката със снимки, направени наскоро.

Принудително напускане не работи?

Ако принудителното излизане не работи, принудете вашия Mac да се изключи, като задържите бутона за захранване, докато Mac не се изключи. Изгубвате всички незапазени промени за отваряне и незаписани файлове.

Поправете вашата библиотека със снимки

 1. Архивирайте вашия Mac (и снимки), ако е възможно, като използвате Time Machine, iCloud Photo Library или избрания от вас метод за архивиране
  1. Ако използвате iCloud Photo Library, не забравяйте, че само снимките и видеото във вашата системна библиотека със снимки се синхронизират с iCloud
  2. Или ръчно копирайте вашата библиотека със снимки на външно устройство за съхранение: Плъзнете библиотеката на Photos (по подразбиране в папката Pictures на вашия Mac) на вашето устройство за съхранение, за да създадете копие
 2. Натиснете Option-Command и щракнете двукратно върху иконата Photos в Dock или в папката Applications
 3. Отваря се прозорецът Repair Library
 4. Щракнете върху Repair, за да възстановите вашата библиотека със снимки

След като бъдете поправени, огледайте се и се уверете, че всичките ви снимки, видеоклипове, екранни снимки и др. Се показват в албумите ви.

Съвети за читатели 

 • Щракнах върху Снимки, така че думата Снимки да се показва в лентата ми с отметки. След това отидох до иконата на Apple в лентата и щракнах върху принудителен изход. Това направи изскачащ прозорец, който подчертава Снимки и щракнах принудително напускане и всичките ми Снимки се отвориха точно там, където спрях
 • Ето какво в крайна сметка направих. Първо направих копие на библиотеката със снимки на външно устройство и тъй като използвах iCloud Photo Library, се уверих, че снимките са синхронизирани с облака. След това изтрих библиотеката от устройството си и създадох нова и позволих на снимката да се ресинхронизира с новата библиотека. Загубих проектите си по този начин.
 • Щракнах върху Снимки, така че думата Снимки да се показва в лентата ми с отметки. След това отидох до иконата на Apple в лентата и щракнах върху принудителен изход. Това направи изскачащ прозорец, който подчертава Снимки и щракнах принудително напускане и всичките ми снимки се отвориха точно там, където спрях.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found