Често срещани проблеми и съвети за отстраняване на неизправности в iOS 9

Всяка година Apple пуска ново надстройване на операционната система iPhone и iPad, iOS. Всяка актуализация носи нови функции, някои поправки на грешки и - набор от жалби на потребители за нови и текущи проблеми. Нека да разгледаме някои от тези проблеми.

Устройството с iOS 9 остана на Slide to Upgrade

Първо, ще започнем с големия - проблем със самото надстройване, който остави потребителите неспособни да завършат процеса на настройка и заключи потребителите от телефоните им. Ами сега! Това е голяма работа. За щастие има поправка за засегнатите и Apple вече е отстранила проблема за тези, които все още не са надстроили.

Ако все още не сте актуализирали до iOS 9, Apple пусна iOS 9.0.1, който предотвратява това заключване и решава няколко други проблема. Така че, когато отидете да актуализирате, стига вашият iDevice да казва 9.0.1, вие сте обгрижвани.

Ако сте достатъчно нещастни, че сте опитали да надстроите до първоначалната версия на iOS 9 и сте се засегнали от тази грешка, ето какво трябва да направите, според Apple.

* Ако вече сте актуализирали до iOS 9, ще трябва да актуализирате до iOS 9.0.1:

(1) Свържете вашето iOS устройство с компютър. След това се уверете, че iTunes е отворен.

(2) Докато устройството ви е свързано, натиснете и задръжте бутоните Sleep / Wake и Home, докато видите екрана Connect to iTunes.

(3) Когато бъдете попитани, изберете Актуализиране.

(4) След като възстановяването приключи, завършете екранните стъпки, за да настроите вашето устройство.

* Ако вече сте разрешили този проблем, като възстановите устройството си

(1) Ако сте имали този проблем преди iOS 9.0.1 да е бил наличен и вече сте настроили устройството си като ново, използвайте тези стъпки за възстановяване от предишното архивиране:

(2) Актуализирайте устройството си до iOS 9.0.1.

(3) Отидете в Настройки> Общи> Нулиране> Изтриване на цялото съдържание и настройки. Това ще изтрие цялото съдържание, което в момента е на вашето устройство.

(4) След това настройте вашето устройство.

(5) Когато бъдете помолени да възстановите от резервно копие, изберете iCloud или iTunes и следвайте стъпките за възстановяване от предишния архив.

Не всички устройства бяха засегнати и проблемът вече е отстранен, така че новите надстройки няма да имат този проблем. За засегнатите обаче е доста голям шамар да намерят iDevice заседнал и неизползваем, преди да може да завърши надстройка. Можете също да опитате тези съвети.

Неволи от клетъчни данни

Редица потребители на дискусионния форум на Apple и на други сайтове се оплакват от проблеми с клетъчните данни. Някои не могат да получат своите приложения за достъп до данни, когато са в LTE, други казват, че техните предпочитания са нулирани, което позволява на всички приложения да имат достъп до клетъчни данни, дори ако първоначално са били изключени.

Въпреки че няма обща нишка между проблемите с клетъчните данни и следователно няма гарантирано коригиране, ако имате такива проблеми или подобни, винаги можете да опитате следните стъпки:

(1) Отворете Настройки> Клетъчни. Уверете се, че клетъчните данни са включени. Ако е, изключете го и го включете отново.

(2) Също така проверете настройката Активиране на LTE и се уверете, че LTE е активиран за глас и данни.

(3) Опитайте да поставите телефона в самолетен режим, след което изключете самолетен режим.

(4) Отворете Настройки> Общи> Нулиране и изберете Нулиране на мрежовите настройки.

Последната стъпка ще изтрие всички съхранени пароли за Wi-Fi в телефона, но в противен случай оставя всичко на място. Можете също да опитате това и това.

Текущи проблеми с Wi-Fi

Всяко издание на iOS носи със себе си множество оплаквания относно проблеми с Wi-Fi свързаността и заедно с тези нови оплаквания, море от потребители, които се оплакват, че актуализацията не е решила проблема им. iOS 9 не е изключение.

Какво отнема от това? Можете да опитате обичайните поправки, за да нулирате мрежите на телефона си:

(1) Включете / изключете Wi-Fi

(2) Отворете Настройки> Общи> Нулиране и изберете Нулиране на мрежовите настройки.

Но истинският извод трябва да бъде, че Wi-Fi е трудно да се диагностицира и е много трудно да се каже дали актуализацията е причинила проблем или това е само малка разлика, която сега е по-забележима. Долен ред: ако имате проблеми с Wi-Fi след надстройка, трябва да определите дали проблемът се случва на повече от едно Wi-Fi място. В противен случай може да се наложи да проверите собствената си настройка на рутера, тъй като проблемът наистина може да е там.

Текущи проблеми с Bluetooth

Подобно на Wi-Fi, всяко надстройване на iOS изглежда носи със себе си някои проблеми с Bluetooth. Много потребители откриват, че автомобилът или слушалката им изведнъж прекъсват връзката си или отказват да се свържат, ако друго устройство вече е свързано чрез Bluetooth. За мнозина изключването и връщането на Bluetooth го поправя, но това не е добро дългосрочно решение.

За да отстраните проблеми с Bluetooth, най-добре е да поправите всички Bluetooth устройства и да отидете от там. За да направите това, ще трябва да отворите Настройки> Bluetooth и за всяко устройство докоснете бутона (i) nfo и изберете „Забравете това устройство“. След това ще трябва да сдвоите устройствата отново, като използвате какъвто и метод да използват за сдвояване (свържете се за първи път).

За да сдвоите повторно слушалките, добро правило е да изключите устройството, да задържите бутона „повикване / отговор“ и да включите слушалките отново, докато все още държите бутона, докато чуете поредица от звукови сигнали .

За повторно сдвояване на други аудио устройства процесът обикновено е подобен, като задържите бутона за захранване или селектора за Bluetooth, докато индикаторът на устройството премигва.

Няма достатъчно място за изтегляне на iOS 9.

Въпреки че Apple гарантира на всички, че актуализацията на iOS 9 ще се състои само от 1,3 GB по размер, това не означава, че някои устройства са подготвени за него. За много потребители, които имат по-стари iPhone и iPad с пространство от 8 GB и 16 GB, може да изглежда доста предизвикателно да освободят място за новия iOS 9. Разумно е да се гарантира, че управляват правилно своето хранилище, като се синхронизират с iTunes или други носители за съхранение . Важно е да се отбележи, че новата актуализация на iOS 9 позволява на потребителите временно да изтрият своите приложения за лесно и успешно надграждане. След завършване на надстройката тези изтрити приложения ще бъдат заменени.

За да улесните прехода обаче, най-добре е да изпълните няколко прости задачи, преди да започнете надстройката на iOS 9. Тези лесни задачи по-добре ще осигурят успешен пробег без много усложнения. На вашето устройство изтрийте съобщения и прикачени файлове, които не са ви необходими. Премахнете всички боклуци и файлове за боклук. Най-важното е да прехвърлите всички снимки, видеоклипове и файлове на резервен източник или компютър и след това да ги изтриете от устройството.

Нищо не се чувства по-добре от това да стартирате актуализация на iOS и чисто и организирано устройство! Докато, разбира се, не осъзнаете, че отново трябва да прекарате следващия ден, настройвайки нещата така, както ви харесват. Ако нямате достатъчно място, ето как да инсталирате iOS 9.

Разреждане на приложения

Говорейки за космически проблеми, не очаквайте да видите огромно пространство, освободено от Apple App Thinning, което трябва да намали размера на инсталираните приложения. Той е изрязан от първоначалната версия на iOS 9, като се позовава на проблеми с това как iCloud обработва архиви и възстановява. От Apple няма вест кога тази така необходима функция ще бъде напълно внедрена. Един ден. Един ден.

Мудност

Една от убийствените характеристики на iOS 9 е, че се предполага, че е усъвършенстване на iOS 8, което прави устройствата още по-бързи и по-добри. Но какво, ако сте на стар iDevice и работите с iOS 7? Журито все още не знае дали iOS 9 ще ви увеличи скоростта спрямо iOS 7. Междувременно, ако имате проблеми, ето някои места, на които можете да ускорите iOS 9. Имайте предвид, че много от тях ще деактивирайте някои от новите функции в iOS 9, но ако просто търсите по-бързо и по-стабилно потребителско изживяване на по-старо устройство, вероятно това сте искали.

* Намалете анимираните ефекти, като включите Reduce Motion. Настройки> Общи> Достъпност> Намаляване на движението.

* Деактивирайте прозрачността. Настройки> Общи> Достъпност> Увеличаване на контраста> Намаляване на прозрачността.

* Деактивирайте предложението за siri на Spotlight Search. Настройки> Общи> Търсене в центъра на вниманието> Предложения за Siri.

* Деактивирайте Background Refresh. Settings> General> Background App Refresh.

* Деактивирайте предаването. Настройки> Общи> Предаване и препоръчани приложения> Изключете предаването.

* Изключете автоматичното изтегляне. Настройки> Магазини за приложения и iTunes> деактивирайте автоматичното изтегляне.

На iPad няма режим с ниска мощност след надстройка до iOS 9

Apple ясно даде да се разбере, че новата актуализация на iOS 9 дава на потребителите допълнителен час преди да трябва да включат зарядното устройство. Въпреки това, така че бележката не е пропусната, опцията Low Power Mode не е налична за iPad. Това е изключително за iPhone. Това е разбираемо подвеждащо за много потребители на iPad, които са объркали тази недостъпна опция за досадна грешка в iOS 9. Това е функция, а не грешка. Устройството просто не е настроено да има опция Low Power Mode, тъй като Apple приема, че неговата масивна батерия е достатъчна. Вашият пробег може да варира.

За потребители, които се чудят защо тази опция е достъпна само за iPhone, най-популярната идеализация вярва, че причината произтича от по-широкото използване на iPhone над iPad. IPhone обикновено се използва повече и следователно изтощава батерията много по-бързо от iPad. Не се притеснявайте обаче, тъй като е възможно опцията да бъде добавена за iPad някъде в бъдеще.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found