9 корекции за това дали покупката ви от iTunes или App Store не може да бъде завършена

Получавате ли съобщение, че вашата „Покупка не може да бъде завършена“, докато се опитвате да изтеглите приложение, песен или филм от iTunes или App Store? Сигналът може да казва, че трябва да се свържете с iTunes Support, за да завършите транзакцията.

Ако е така, не сте сами! Много читатели ни казват, че не могат да завършат покупките си в iTunes или App Store по същата причина. Можем да ви покажем как да го поправите с деветте прости стъпки по-долу.

Следвайте тези бързи съвети, ако покупката ви не може да бъде завършена:

 1. Прегледайте данните за плащане на Apple ID, адреса и телефонния си номер.
 2. Актуализирайте операционната система и приложенията на вашето устройство.
 3. Излезте от вашия Apple ID акаунт, след което влезте отново.
 4. Свържете се с Apple чрез уебсайта за получаване на поддръжка.

Неизвестни грешки: Защо не можете да завършите покупката си

Най-вероятната причина за съобщения за грешки при опит за завършване на покупка в iTunes или App Store е проблем с данните за плащането ви. Това може да се дължи на изтекла карта или несъответствие между вашите регистрирани адреси.

Понякога Apple ви дава намек за причината за проблема ви, като казва, че трябва да прегледате данните за акаунта си. Друг път - особено на Mac - вместо това може просто да видите съобщение „Неизвестна грешка“.

Понякога Apple ви казва точно защо покупката не може да бъде завършена.

Може дори да видите тези предупреждения за покупка, когато се опитвате да изтеглите безплатни приложения. Но решенията въпреки това са същите.

Ако имате нужда от помощ при предишна покупка - например, ако имате нужда от възстановяване на сумата или имате странни такси по сметката си - посетете уебсайта на Apple за докладване на проблем.

В противен случай разберете как да коригирате грешки в покупката на iTunes и App Store, като използвате стъпките за отстраняване на неизправности по-долу. Включихме инструкции за компютри iPhone, Mac и Windows. Така че можете да следите на всяко устройство.

Стъпка 1. Прегледайте данните за вашия Apple ID акаунт

Първата стъпка, която трябва да предприемете, ако покупката ви не може да бъде завършена в iTunes или App Store, е да прегледате данните за вашия акаунт в Apple ID.

Тези подробности включват:

 • Имейл адрес
 • Телефонен номер
 • Дата на раждане
 • Начин на плащане
 • Адрес за доставка

Най-ефективното решение е да изтриете и въведете отново тези данни, дори ако съществуващата информация е вярна. Това принуждава Apple да актуализира своята база данни, която вероятно ще поправи грешката при покупката ви.

Особено важно е да въведете отново начина си на плащане, включително датата на изтичане и CVV номера от вашата карта.

Не забравяйте да въведете данните си за плащане от нулата.

Други съвети и трикове от нашите читатели са да се уверите, че адресът за доставка съответства на начина ви на плащане, да използвате номер на мобилен телефон вместо стационарен телефон и да избегнете персонализирани имейл домейни.

На iPhone, iPad или iPod touch:

 1. Отворете приложението Настройки и докоснете [Вашето име] в горната част на екрана.
 2. Отидете на Име, Телефонни номера, Имейл, за да актуализирате своя имейл адрес, телефонен номер и дата на раждане.
 3. Отидете на Плащане и доставка, за да актуализирате начина на плащане и адреса си за доставка.

На Mac:

 1. Отворете менюто на Apple и отидете на System Preferences> Apple ID . В по-старите версии на macOS може да се наложи да отидете на Системни предпочитания> iCloud .
 2. Изберете Име, Телефон, Имейл в страничната лента, за да актуализирате своя имейл адрес, телефонен номер и дата на раждане.
 3. Изберете Плащане и доставка в страничната лента, за да актуализирате начина на плащане и адреса си за доставка.

На компютър с Windows:

 1. Отидете на уебсайта на Apple ID и влезте, използвайки данните за вашия Apple ID.
 2. В секцията Акаунт щракнете върху Редактиране, за да актуализирате датата си на раждане, имейл адреса и телефонния номер.
 3. В раздела Плащане и доставка щракнете върху Редактиране, за да актуализирате начина на плащане и адреса си за доставка.

Стъпка 2. Деактивирайте ограниченията на App Store и iTunes

Apple улеснява налагането на възрастови ограничения с покупки в iTunes и App Store. Това ви позволява да защитите децата от достъп до съдържание за възрастни. Но същите ограничения могат да обяснят защо вашата собствена покупка не може да бъде завършена.

Деактивирайте тези ограничения и опитайте отново да закупите нещо чрез iTunes или App Store. Ако работи, помислете за постоянно разхлабване на ограниченията.

Изключете Ограниченията за съдържание и поверителност в настройките на Screen Time.

На iPhone, iPad или iPod touch:

 1. Отворете приложението Настройки и отидете на Време на екрана> Ограничения за съдържание и поверителност .
 2. Ако бъдете подканени, въведете вашата парола за времето на екрана, която може да се различава от вашата нормална парола.
 3. Докоснете бутона Ограничения за съдържание и поверителност, за да деактивирате всички ограничения.
 4. Друга възможност е да се потопите в iTunes & App Store Покупки и разделите Ограничения на съдържанието, за да прецизирате настройките си.

На Mac:

 1. Отворете Системните предпочитания и отидете на Време на екрана> Съдържание и поверителност .
 2. Щракнете върху Изключване, за да деактивирате всички ограничения.
 3. Ако бъдете подканени, въведете вашата парола за времето на екрана, която може да се различава от вашата нормална парола.
 4. Друга възможност е да се потопите в раздели Съдържание и Магазини, за да прецизирате настройките си.

На компютър с Windows:

 1. Отворете менюто на Windows и отидете на Всички приложения .
 2. Щракнете с десния бутон върху iTunes и изберете Още> Изпълни като администратор .
 3. Редактирайте ограниченията си за iTunes и други услуги на Apple - премахнете отметката от всяко квадратче, за да деактивирате ограниченията, след което щракнете върху OK .

Стъпка 3. Оторизирайте компютъра си с Apple Music или iTunes

За да осъществите достъп до покупките на филми, музика и книги в iTunes на компютър, първо трябва да упълномощите компютъра си с вашия Apple ID акаунт. Apple ви позволява да имате до пет компютъра, упълномощени едновременно.

Не бива да се случва, но е възможно покупката ви от iTunes да не може да бъде завършена, защото не сте упълномощили компютъра си. Трябва да опитате да го упълномощите за проверка.

Може да се наложи да упълномощите компютъра си да използва iTunes, Apple Music или Apple TV.

Тази стъпка не е приложима за потребители на iPhone, iPad или iPod touch.

На компютър с Mac или Windows:

 1. Отворете приложението Apple Music . В по-старите версии на macOS или Windows вместо това трябва да отворите приложението iTunes .
 2. От лентата с менюта изберете Account> Authorizations> Authorize This Computer .
 3. Въведете своя Apple ID и парола, за да потвърдите упълномощаването.
 4. Ако не можете да упълномощите повече компютри, отидете на Account> View My Account  и кликнете върху Deauthorize All в раздела Computer Authorization. След това опитайте да упълномощите компютъра си отново.

Стъпка 4. Актуализирайте iOS, iPadOS, macOS и iTunes

Както при всеки софтуерен проблем, струва си да се има предвид, че покупките ви в iTunes или App Store не могат да бъдат завършени поради грешка в софтуера на вашето устройство. В тази ситуация не можете да направите много, освен да изчакате Apple да пусне по-стабилна актуализация.

Междувременно се уверете, че всичките ви устройства са напълно актуални, за да получават софтуерни корекции, които Apple вече е пуснал.

Проверете за по-нови актуализации в настройките на вашето устройство.

На iPhone, iPad или iPod touch:

 1. Свържете устройството си с интернет чрез Wi-Fi.
 2. В приложението Настройки отидете на Общи> Актуализация на софтуера .
 3. Изтеглете и инсталирайте всички налични актуализации за вашето устройство.

На Mac:

 1. Свържете вашия Mac с интернет чрез Wi-Fi или Ethernet.
 2. Отворете менюто на Apple и отидете на System Preferences> Software Update .
 3. Изтеглете и инсталирайте всички актуализации на macOS, налични за вашия Mac.

На компютър с Windows:

 1. Свържете компютъра си с интернет чрез Wi-Fi или Ethernet.
 2. Отворете iTunes и отидете на Help> Check for Updates в лентата с менюта.
 3. Друга възможност е да отворите приложението Microsoft Store и да отидете на страницата за изтегляния и актуализации .
 4. Изтеглете и инсталирайте всички налични актуализации за iTunes на вашия компютър.

Стъпка 5. Затворете всяко приложение и рестартирайте устройството си

Подобно на предишната стъпка, това е друго стандартно предложение за отстраняване на неизправности, което коригира редица проблеми на повечето устройства. Ако покупките ви от iTunes или App Store не могат да бъдат завършени, затворете всяко приложение, рестартирайте устройството си и опитайте отново.

Важно е да затворите приложения, преди да рестартирате устройството си. В противен случай може да понесете същите грешки, ако дадено приложение е спряло да работи.

Плъзнете приложения от горната част на екрана, за да ги затворите.

На iPhone, iPad или iPod touch:

 1. Плъзнете нагоре от долната част на екрана (или щракнете двукратно върху бутона Начало ), за да видите всичките си отворени приложения.
 2. Плъзнете всяко приложение от горната част на екрана, за да го затворите, след което докоснете празно място, за да се върнете на началния екран.
 3. Натиснете и задръжте бутона за захранване с двата бутона за сила на звука , след което плъзнете, за да изключите захранването, когато бъдете подканени.
 4. Изчакайте 10 секунди, докато устройството ви се изключи, преди да натиснете отново бутона за захранване , за да го рестартирате.

На Mac:

 1. Натиснете Cmd + Q, за да затворите активното си приложение, след което преминете към следващото приложение, използвайки Cmd + Tab .
 2. След като затворите всяко приложение (с изключение на Finder ), отворете менюто на Apple и изберете да рестартирате вашия Mac.
 3. Потвърдете, че искате да рестартирате , след което изчакайте Mac да се зареди отново.
 4. Може да искате да заредите вашия Mac в безопасен режим, като задържите Shift, докато се стартира. Просто рестартирайте отново, за да излезете от безопасен режим, ако това не помогне.

На компютър с Windows:

 1. Трябва само да затворите iTunes , щракнете върху бутона X в горния десен ъгъл, за да го направите.
 2. Отворете менюто на Windows и щракнете върху иконата Захранване , последвано от Рестартиране .
 3. Потвърдете, че искате да рестартирате компютъра си, след което изчакайте да се зареди отново.

Стъпка 6. Излезте от Apple ID, след което влезте отново

Може да се наложи временно да излезете от iTunes и App Store на вашето устройство, за да отстраните проблемите с покупката. Можете да излезете от двете приложения наведнъж, като премахнете вашия Apple ID акаунт от устройството.

Не се притеснявайте, няма да загубите никакви данни, правейки това.

Когато излезете от акаунта си в Apple ID, нямате достъп до нито една от данните си в iCloud, докато не влезете отново. Но тези данни все още присъстват на сървърите на iCloud и все още са достъпни чрез уебсайта на iCloud.

Влезте отново в своя Apple ID от Настройки след излизане.

На iPhone, iPad или iPod touch:

 1. Отворете приложението Настройки и докоснете [Вашето име] в горната част на екрана.
 2. Превъртете надолу и изберете да излезете .
 3. Изберете какви данни от iCloud да копирате на вашето устройство, след което потвърдете, че искате да излезете . Всички данни, от които не съхранявате копие, все още са налични в iCloud.
 4. Рестартирайте устройството си, след това отворете отново приложението Настройки и влезте .

На Mac:

 1. Отворете менюто на Apple и отидете на System Preferences> Apple ID . В по-старите версии на macOS може да се наложи да отидете на Системни предпочитания> iCloud .
 2. Изберете Общ преглед в страничната лента, след което щракнете върху Изход .
 3. Изберете какви данни от iCloud да копирате на вашия Mac, след което потвърдете, че искате да излезете . Всички данни, от които не съхранявате копие, все още са налични в iCloud.
 4. Рестартирайте вашия Mac, след което отворете предпочитанията на Apple ID отново, за да влезете .

На компютър с Windows:

 1. Отворете iTunes и изберете Account> Sign Out от лентата с менюта.
 2. Рестартирайте компютъра си, след това отворете iTunes отново и отидете на Account> Sign In .
Използвайте своя Apple ID, за да влезете отново в iTunes.

Когато влизате отново във вашия Apple ID акаунт, уверете се, че използвате един и същ акаунт както за iTunes, така и за App Store.

Понякога не можете да актуализирате съществуващо приложение, защото е закупено с помощта на друг акаунт на Apple ID. Единственият начин да поправите това е да влезете отново с оригиналния акаунт на Apple ID. Ако използвате фирмено устройство, може да се наложи да говорите с вашия ИТ отдел за помощ при това.

Стъпка 7. Нулирайте мрежовите настройки

Може би iTunes или App Store не са могли да завършат покупката ви поради мрежова грешка. Това може да се случи, ако връзката ви с интернет е отпаднала или устройството ви не може да се свърже със сървърите на Apple.

Бързо и лесно решение на тези проблеми е нулирането на мрежовите настройки на вашия iPhone, iPad или iPod touch.

Трябва да въведете паролите си за Wi-Fi отново след нулиране на мрежовите настройки.

Тази стъпка не е приложима за компютри Mac или Windows.

На iPhone, iPad или iPod touch:

 1. Отворете приложението Настройки и отидете на Общи> Нулиране .
 2. Изберете Нулиране на мрежовите настройки . Това изтрива запазените ви пароли за Wi-Fi, така че продължете само ако ги знаете.
 3. Потвърдете, че искате да нулирате мрежовите настройки .

Стъпка 8. Нулирайте предупрежденията за покупка за Apple Music или iTunes

Определени предупредителни съобщения се появяват, когато за първи път започнете да купувате съдържание чрез Apple Music или iTunes. Понякога тези съобщения ви молят да приемете условията на Apple.

Ако проблемът спре появата на тези предупредителни съобщения, може да не успеете да приемете нови условия. Това може да обясни защо не можете да завършите покупки.

Лесно е да нулирате тези предупреждения в приложението Apple Music или iTunes на вашия компютър. Това би могло да коригира предупрежденията и да ви даде възможност да приемете отново условията.

След като щракнете върху Нулиране, ще видите повече предупреждения и предупреждения.

Тази стъпка не е приложима за iPhone, iPad или iPod touch.

На компютър с Mac или Windows:

 1. Отворете Apple Music или iTunes на вашия компютър.
 2. От лентата с менюта изберете Акаунт> Преглед на моя акаунт .
 3. В долната част на страницата щракнете върху опцията Нулиране на всички предупреждения за покупка и изтегляне .

Стъпка 9. Свържете се директно с екипа за поддръжка на Apple

Повечето съобщения за грешки, адресирани в тази публикация, предполагат, че се свържете с iTunes или Apple Support, за да завършите транзакцията си. Това често е ефективен начин за намиране на решение, тъй като екипът за поддръжка на Apple може да види какво е причинило проблема във вашия акаунт.

Посетете уебсайта на Apple за поддръжка, за да насрочите разговор с екипа за поддръжка. Използвайте бутона Музика за проблеми с покупки на Apple Music или iTunes и използвайте бутона Apps & Software за проблеми в App Store.

Следвайте инструкциите на екрана, за да получите най-добрата поддръжка от Apple.

Кажете ни какво казва Apple в коментарите, за да можем да поддържаме тази публикация актуална с най-новите съвети.

Разберете какво трябва да направите, ако вашият Apple ID е деактивиран

Apple трябва да ви каже дали случаят е такъв, но има шанс да не успеете да завършите покупките си в iTunes или App Store, тъй като акаунтът ви в Apple ID е деактивиран.

Apple деактивира акаунти, за които подозират, че са станали жертва на измама. Разгледайте нашата статия, за да разберете как да отключите деактивирания си акаунт в Apple ID, след което отново трябва да можете да правите покупки.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found