Не можете да изтриете или пренаредите приложения на началния екран на вашия iPhone? Как да го поправите

Лесно е да пренаредите и изтриете приложения на началния екран на iPhone, iPad или iPod touch. Можете да организирате приложения в папки, да ги разпределите на множество начални екрани или да скриете приложения, които не използвате толкова често.

Ако не можете да изтриете или пренаредите вашите приложения за iPhone, проблемът обикновено се свежда до проблем с iOS или iPadOS.

Ще обясним всичко, което трябва да знаем за организирането на вашите приложения за начален екран за iPhone или iPad, включително как да отстраним всички проблеми, които пречат.

Как да пренаредите приложенията на началния екран на вашия iPhone

Въпреки че Apple леко е променила метода за пренареждане на приложения с различни версии на iOS и iPadOS, всичко, което обикновено трябва да направите, е да докоснете и задържите приложение.

Когато направите това в iPadOS или iOS 13 и по-нови версии, под иконата на приложението се появява меню за бързо действие. Докоснете Редактиране на началния екран, за да влезете в режим на разбъркване.

Отворете менюто за бързо действие, за да редактирате началния си екран.

Можете също така да влезете в режим Jiggle още по-бързо, като докоснете и плъзнете след кратка пауза, въпреки че времето е по-трудно да се постигне правилно.

С всички приложения, които се разклащат в режим Jiggle, просто плъзнете и пуснете, за да ги пренаредите.

Чувствайте се свободни да пренареждате приложения в произволен ред, да ги премествате на нови начални екрани или да променяте приложенията, които се появяват на Dock. След като пренаредите приложенията си, докоснете Готово в горния десен ъгъл на екрана на вашия iPhone или iPad, за да завършите.

След пренареждане на вашите приложения, докоснете Готово, за да излезете от режим Джигъл.

Пренаредете иконите на приложението си в папки

Когато имате много приложения, те често са по-лесни за управление, като ги пренареждате в папки на вашия iPhone или iPad. За да направите това, влезте в режим Jiggle и пуснете едно приложение в друго, за да ги поставите и двете в нова папка.

Вашият iPhone или iPad автоматично създава име за папката въз основа на тези приложения, но можете да го промените, за да използвате друго име, ако искате. Докоснете името след отваряне на папката в режим Jiggle, за да го направите.

Папките могат да съдържат множество страници с приложения. Просто плъзнете и пуснете още приложения в съществуваща папка, за да ги добавите и към нея.

Чувствайте се свободни да организирате приложения в папки въз основа на тяхната употреба, категория на приложението или дори цвета на иконата на приложението. Можете дори да добавяте папки към Dock, ако искате.

Организирайте папките си по какъвто и да е начин.

За да изтриете папка, всичко, което трябва да направите, е да премахнете всяко приложение от нея.

Пренаредете джаджи на началния екран

С iOS 14 Apple представи възможността да добавяте приспособления към началния екран на вашия iPhone, заедно с вашите приложения. След като добавите приспособления към началния си екран, влезте в режим Jiggle, за да ги пренаредите точно както при приложенията.

Можете да премествате приспособления почти навсякъде на началния екран, с изключение на това, че квадратните приспособления трябва да бъдат подравнени към левия или десния край на екрана.

Как да изтриете приложения от вашия iPhone или iPad

За да изтриете приложение от началния екран, докоснете и задръжте върху него, за да отворите менюто за бързо действие, след което изберете Премахване на приложение . Можете също да използвате иконата Минус ( - ), която се появява над всяко приложение, докато сте в режим на джигъл.

Докоснете бутона Минус, за да премахнете вашите приложения.

Премахването на приложение от началния екран го изтрива изцяло от вашия iPhone. Трябва да правите това само ако сте уверени, че няма да загубите важни данни в приложението.

Бързо изтриване на приложения от App Store

Можете също така да изтриете приложения директно в App Store . Докоснете иконата на вашия профил от горния десен ъгъл, след това превъртете надолу, за да видите всички приложения, които очакват актуализация.

Плъзнете наляво по едно от тези приложения, за да се покаже бутон Изтриване . Това е чудесен начин да се отървете от приложения, които не искате да актуализирате.

Плъзнете наляво, за да изтриете приложения от профила си в App Store.

Разтоварвайте приложения, вместо да ги изтривате

Ако трябва да създадете повече безплатно хранилище на вашия iPhone, може би е по-добре да разтоварите приложенията, отколкото да ги изтриете.

Разтоварването на приложения запазва иконата на приложението и всички запазени данни на вашия iPhone, като същевременно премахва самото приложение, за да освободи място. Можете да докоснете приложението, за да го изтеглите отново следващия път, когато искате да го използвате.

Отидете в Настройки> App Store и активирайте Разтоварване на неизползвани приложения, за да разтоварвате автоматично приложения, които не сте използвали от известно време.

Изберете да разтоварите приложения от настройките на App Store.

Скрийте началните екрани

Ако имате много приложения, които не е необходимо да виждате непрекъснато, можете да ги добавите към собствения си начален екран и след това да ги скриете, вместо да ги изтривате.

За да скриете начален екран, влезте в режим „Джигъл“ и докоснете точките на началния екран в долната част на екрана. След това премахнете избора от началните екрани, които искате да скриете.

Докоснете точките на началния екран. Изберете кои начални екрани да скриете.

Това не изтрива никакви приложения от вашия iPhone. Все още можете да намерите всичките си приложения в библиотеката с приложения, като плъзнете наляво от останалите начални екрани.

Какво да направите, ако не можете да пренаредите или изтриете приложения

Ако не можете да получите приложения, за да запазят новите си договорености или не можете да ги изтриете от устройството си, разгледайте стъпките по-долу, за да го поправите. По-голямата част от времето, когато не можете да пренаредите или изтриете приложения на началния екран, се свежда до проста софтуерна грешка.

Стъпка 1. Актуализирайте до най-новата iOS или iPadOS

Apple често пуска малки актуализации на софтуера, за да коригира грешки в iOS или iPadOS. Тези грешки може да са причината да не можете да пренаредите или изтриете приложения на вашия iPhone или iPad.

Отидете в Настройки> Общи> Актуализация на софтуера, за да изтеглите и инсталирате най-новите актуализации.

Проверете за по-нови актуализации в настройките на вашето устройство.

Стъпка 2. Деактивирайте функцията за мащабиране

Някои потребители установиха, че функцията за достъп Zoom пречи на оформлението на приложението на началните ви екрани. Отидете в Настройки> Достъпност> Мащабиране  и изключете функцията за  мащабиране  . Сега опитайте да пренаредите приложенията си отново, за да видите дали този път остават неподвижни.

Временно деактивирайте настройките си за достъпност, за да видите дали помагат.

Стъпка 3. Деактивирайте QuickPath на клавиатурата

Някои читатели установиха, че деактивирането на слайда QuickPath за въвеждане включва фиксирани проблеми с пренареждане или изтриване на приложения. Това очевидно е грешка в софтуера, така че първо актуализирайте софтуера си, за да се възползвате от съществуващите корекции.

За да деактивирате QuickPath, отидете в Settings> General> Keyboard и изключете Slide to Type .

Slide to Type ви позволява да пишете, като плъзгате пръста си по клавиатурата.

Стъпка 4. Търсене на липсващи приложения

Ако наскоро сте актуализирали iOS или iPadOS, актуализацията може да е преместила вашите приложения. Това е особено често, когато Apple добавя ново приложение, което обикновено открадва място на началния ви екран.

Ако едно от вашите приложения липсва, плъзнете надолу от центъра на началния екран, за да отворите Търсене и го потърсете.

Ако Search намери приложението, знаете, че е някъде на вашия iPhone, просто трябва да продължите да го търсите. Въпреки това, когато дадено приложение наистина липсва на началния ви екран, опитайте да го изтриете от настройките и да го инсталирате отново от App Store.

Търсенето е най-бързият начин за намиране и отваряне на приложения на вашия iPhone.

За да изтриете приложение, което не можете да намерите, отидете в Настройки> Общи> Съхранение на iPhone, за да видите всяко приложение на вашия iPhone.

Намерете още начини за пренареждане на вашите приложения

По-рано най-лесният начин за пренареждане на много приложения наведнъж беше използването на iTunes. За съжаление Apple премахна тази функция от iTunes през 2019 г. Но има и други приложения, които можете да използвате, за да пренаредите началния си екран вместо това.

Разберете как да пренаредите началния си екран без iTunes, за да научите всички трикове, за да получите приложенията си точно там, където ги искате.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found