Как да деактивирам автоматичните актуализации на iPhone за iOS и iPadOS

Вашият iPhone или iPad внезапно ли се актуализира, без ваше разрешение или намерение? Ако е така, не сте сами! Функцията за автоматично актуализиране е неприятна или приятна изненада в iOS 12+ и iPadOS, в зависимост от това как гледате на нещата.

Започвайки с iOS 12 и продължавайки с iPadOS и iOS13 +, вашият iPhone може автоматично да актуализира вашето устройство. За тези от нас, които не искат да мислят за актуализиране на нашия iPhone или iPad или да видят тези актуализации - тази функция е страхотна! Нашият софтуер iDevice остава актуален, без да се изискват действия с автоматичните актуализации на софтуера на iOS.

Но за хора като мен, които харесват CONTROL или за хора, работещи на по-стари iDevices с ограничено място за съхранение или използващи само клетъчни данни (няма наличен WiFi), автоматичните актуализации в най-добрия случай са пречка. И разбира се, някои от нас просто не обичат да актуализират често (или изобщо!)

В тази кратка статия разглеждаме как можете да деактивирате автоматичните актуализации на вашия iPhone при работа с iOS 12 и по-нови версии, включително iPadOS.

СВЪРЗАНИ:

  Какво прави функцията за автоматични актуализации за вашия iPhone?

  Добре, нека вземем основно: когато автоматичните актуализации са включени, когато Apple пусне нова версия на iOS, вашият iPhone, iPod Touch или iPad се актуализират автоматично.

  Знаете кога се случва актуализация

  Вашият iPhone, iPad или iPod Touch трябва да изведе известие, което ви уведомява, че актуализацията ще се случи за една нощ. 

  Защо автоматично актуализиране?

  Основната предпоставка зад натиска за автоматично актуализиране е да се гарантира, че вашият iPhone ще бъде актуализиран с най-новите ъпгрейди на iOS, така че устройството ви да е актуално с не само всички най-нови функции и корекции на грешки, но по-важното е всички актуализации на защитата .

  Когато автоматичното актуализиране е включено, той автоматично изтегля и прилага актуализациите на iOS. Виждате известие, когато има налична нова актуализация на софтуера.

  Засега Apple разумно реши да изключи автоматичните актуализации по подразбиране. Това означава, че настройката на iDevice по подразбиране за актуализации на софтуера все още е ръчна. Но очакваме това да се промени с допълнителни версии на iOS.

  Трябва ли да деактивирате автоматичните актуализации на вашия iPhone?

  Много потребители на iPhone, които използват своя смартфон като ежедневни драйвери, редовно архивират своето устройство, но някои от нас все още предпочитат да не правят автоматични резервни копия на iCloud и вместо това правят резервните си копия ръчно.

  Преди да актуализирате своя iPhone или iPad до нов iOS, трябва да помислите за пълното архивиране на вашето устройство, само в случай че по-късно има проблеми и трябва да възстановите устройството си.

  Когато сте в режим на автоматично актуализиране, той може да актуализира вашето iOS устройство, когато не сте изпълнили задачите си за архивиране.

  Въпреки че iOS 12 е фокусиран върху надеждността и производителността, историята ни казва, че когато бъдат пуснати нови актуализации на iOS, това може да доведе до странни проблеми и понякога отнема на Apple няколко дни, за да отстрани проблема и да пусне нова версия.

  Ако вашият iPhone е вашият ежедневен драйвер, може да е разумно да изчакате няколко дни, когато бъде пуснат нов iOS, и след това да актуализирате ръчно, за да смекчите всички рискове.

  Как да деактивирате функцията за автоматични актуализации на вашия iPhone за iOS и iPadOS

  Когато изтеглите новата актуализация на iOS (или iPadOS) на вашия iPhone, виждате различни екрани за приветствие. Един от тези екрани е екранът „Поддържайте iPhone актуален“.

  На този екран, ако изберете „Напред“, функцията за автоматично актуализиране на iOS е включена по подразбиране. Ще получите известие, преди да са инсталирани каквито и да е актуализации, дори когато е включена автоматичната актуализация.

  За да деактивирате автоматичното актуализиране, можете просто да докоснете „Инсталиране на актуализации ръчно“ и да продължите напред.

  Не искате да актуализирате iOS?

  По каквато и да е причината, някои от нас просто искат нашият софтуер да остане там, където е! Може би харесваме сегашния си iOS или не обичаме да преучаваме колелото при всяка промяна.

  Наистина няма значение защо! Важното е, че наистина можем да изберем да актуализираме или не!

  За щастие, това не е единствената възможност за избор на ръчни актуализации в iOS 12+ или iPadOS. Ето някои от стъпките, които ще ви помогнат да промените настройката от автоматична на ръчна, когато решите да направите промяната.

  • Започнете с докосване на приложението Настройки на главния екран
  • Докоснете Общи> Актуализация на софтуера> Автоматични актуализации
  • Тук можете да деактивирате автоматичните актуализации, като го изключите

  Активирането на автоматични актуализации на iPhone се извършва и от тук.

  Ако сте активирали автоматични актуализации, вашият iPhone ще се актуализира до най-новата iOS само за една нощ, когато се зарежда и е свързан с вашия Wi-Fi.

  Какво бихме искали да видим с функциите за автоматично актуализиране

  Бихме искали Apple да признае, че някои от нас нямат постоянен достъп до WiFi. Така че добавянето на превключвател за изтегляне на актуализации на iOS само чрез WiFi или клетъчни данни би било отлично!

  Какво се случва, когато автоматичните актуализации са изключени?

  Както и преди, вашият iDevice ви чака ръчно да докоснете бутона за инсталиране, след като Apple пусне актуализация. Въпреки това, за повечето устройства iOS все още изтегля всички нови актуализации във фонов режим - просто не ги инсталира.

  Надяваме се, че този кратък съвет е бил информационен и полезен. Моля, уведомете ни в коментарите по-долу, ако имате въпроси или коментари.

  скорошни публикации

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found