Какво е Haptic Touch на iPhone 11 и iPhone XR?

В iPhone на Apple функцията за хаптично докосване е, когато правите жест с докосване и задържане на екрана си, за да получите достъп до допълнителни опции в приложенията и в iOS. Haptic touch се появи за пръв път с iPhone XR и предложи ограничена употреба в iOS 12. Въпреки това, с представянето на телефони iOS 13 и iPhone от серия 11, Apple разшири опциите за haptic touch в по-голямата част от гамата си iPhone, включително по-старите модели. Apple дори реши да замени така обичания 3D Touch с това хаптично докосване.

Има много разногласия относно решението на Apple да замени 3D Touch с Haptic Touch на iPhone 11 и iPhone 11 Pro & Pro Max. Apple вярва, че Haptic Touch предлага също толкова добро изживяване, колкото 3D Touch, без да се нуждае от допълнителен хардуер и чувствителност към натиск, отколкото се изисква 3D докосване.

С хаптично докосване хората използват дълги натискания за достъп до изскачащи менюта, които предлагат бързи действия. С някои приложения можете дори да надникнете в съдържанието на приложението. Въпреки това, една функция, която липсва при хаптичното докосване, е надникването и изскачането - което много потребители на 3D докосване абсолютно харесаха!

3D Touch винаги е била разделителна функция на iPhone. Много хора никога не са намерили приложение, докато други казват, че не могат да живеят без него. Има обаче много функции на 3D Touch, които могат просто да бъдат изпълнени чрез докосване и задържане на дисплея, като елиминират допълнителния стрес и върху пръста ви. 3D Touch неприязните повдигат тези точки от години.

СВЪРЗАНИ:

  Haptic Touch на iPhone 11 Series и XR

  Apple най-накрая се поддаде на идеята. Моделите iPhone 11 и iPhone XR не са оборудвани с 3D Touch, но получават голяма част от функционалността чрез функция, наречена Haptic Touch. Никога не се противопоставя на крещящите имена на функции, Haptic Touch е фантастичното наименование на Apple за докосване и задържане на пръста ви върху дисплея.

  Добавеният слой на тактилна обратна връзка ще ви помогне да разпознаете кога функцията се задейства. И с върховите постижения на Apple в технологията за хаптична обратна връзка, това ви кара да се чудите дали 3D Touch е на излизане.

  Настоящата технология 3D Touch е нещо като вкус.

  Това не ви позволява множество конфигурации. Що се отнася до хаптичното докосване, Apple показа, че може да позволи на потребителите да персонализират хаптичния интензитет.

  Това е ясно илюстрирано в настройките на Apple Watch, където потребителите могат да регулират интензивността на обратната връзка на Haptic.

  Възможно е Apple да въведе някои допълнителни функции около Haptic touch, докато вървим напред.

  Apple подобри технологията си на хаптичен двигател с представянето на iPhone X.

  Това беше видно от подмяната на механичния бутон за начало и други места, където получавате хаптичната обратна връзка на iPhone X & XS.

  Потребителите, които са харесали технологията за хаптична обратна връзка на iPhone X, се кълнат в нея, така че се надяваме, че това би било добро изживяване за моделите iPhone 11 и XR.

  Каква е разликата между Haptic Touch и 3D Touch?

  Най-голямата разлика между 3D Touch и Haptic Touch е, че 3D Touch реагира на различни нива на натиск,  докато Haptic Touch реагира на това колко дълго натискате екрана .

  iPhone, който поддържа 3D Touch, има инсталиран чувствителен на натиск хардуер (което ги оскъпява много.) Haptic touch не изисква този тип хардуер, тъй като не е необходимо да регистрира интензивността на натиска.

  За достъп до Haptic Touch натиснете дълго иконата на приложение, за да видите допълнителните опции на менюто за това приложение.

  Регулирайте настройките на Haptic Touch на вашия iPhone

  На iPhone 11 или XR е лесно да регулирате времето, необходимо за активиране на Haptic Touch, когато използвате жест с докосване и задържане.

  • Отидете в Настройки> Достъпност> Докосване> Хаптично докосване (за по-стари iOS отидете в Настройки> Общи> Достъпност> Хаптично докосване)
  • Изберете Бързо или Бавно
  • За да тествате, докоснете иконата на цвете или фенерче под Тест за продължителност на докосване

  Как да изключите Haptic Touch на моя iPhone

  За съжаление, не можете напълно да изключите тактилното докосване на вашия iPhone. Това, което можете да направите, е да изключите това почукване, което усещате на екрана при продължително натискане. Но не можете да изключите опциите на екранното меню, свързани с хаптично докосване.

  Можете да изключите хаптичните кранове в Settings> Sounds & Haptics> и да изключите System Haptics .

  Haptic Touch на iPad?

  Друга възможност, която Haptic Touch предлага на масата, е функционалността 3D Touch на iPad.

  3D Touch никога не е бил реалистичен за iPad поради ... ами ... физика.

  Докосването и задържането на пръста на вашия iPad обаче е практично, когато 3D Touch би довело до преобръщане на много iPad.

  Често се оказвам, че работя с iPad и си пожелавам възможността да вляза в снимка или да видя връзка, без да сменям приложения.

  Аз лично намерих доста приложения за 3D Touch и използвам функцията доста често. Мисля, че Haptic Touch би бил отлично допълнение към iPad.

  3D Touch идва на всички iPhone, iPad и iPod (7-мо поколение) с iOS 13 и iPadOS Бързи действия!

  С представянето на устройства с хаптично докосване, като iPhone XR и iPhone 11, Apple промени начина, по който работи дългата преса. Дългите натискания вече отварят менюта за бързо действие, точно като 3D Touch, но без хаптична обратна връзка (освен ако вашият iPhone модел не поддържа хаптици.)

  Бързите действия с продължително натискане не изискват iPhone да включва чувствителен на натиск 3D сензорен екран. Тези менюта за бързо действие предлагат функции точно като 3D Touch, включително Peek и функции, свързани с приложението. Тази функция е достъпна на всички iPhone, iPad и iPod touch от седмо поколение, които работят с iOS 13 и по-нови версии или iPadOS и по-нови.

  Ще реши ли Apple най-големия проблем с 3D Touch или ще го оттегли?

  Бях очарован от идеята за 3D Touch, когато беше представен.

  Той добави допълнителен слой потребителски интерфейс към iPhone.

  Все още мисля, че има много подобрения, които Apple може да направи във функционалността. Проблемът е да се знае кога и къде може да се използва 3D Touch. Смущаващо е, че Apple не е добавила никакви указания къде може да се използва 3D Touch.

  Ако трябваше да гадая, Apple смята, че малкият процент устройства с iOS, които поддържат 3D Touch, не е заслужил вниманието да натисне функцията повече.

  Сега, когато функционалността 3D Touch идва към повече iPhone, iPad и iPod в iOS 13 и iPadOS с бързи действия и продължителни натискания, надявам се да отделите повече време за разработването на тези функции.

  скорошни публикации

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found