Искате ли да промените метода си на плащане iCloud? Ето как да го направите

Има много причини, поради които може да се наложи да промените начина на плащане за вашия план за съхранение в iCloud. Може би искате да опростите финансите си, да избегнете лихви и такси за овърдрафт или да актуализирате изтеклите данни за картата.

Каквато и да е причината ви, лесно е да промените начина си на плащане iCloud от всяко устройство. Единствената уловка е, че по този начин се променя начинът на плащане и за всички останали покупки от Apple.

Използвате един и същ начин на плащане за всичко

Много от нас плащат за няколко услуги и продукти от Apple: iCloud съхранение, Apple Music и отделни приложения или iTunes медия. За съжаление не можете да запазите различни методи за плащане за всяка от тези услуги.

Apple винаги използва най-добрия начин на плащане във вашия акаунт. Кредит за изображение: Apple

Кредитната или дебитната карта, с която плащате за една услуга на Apple, автоматично се използва и за всички останали. За съжаление е просто така.

Всичко, което купувате от Apple, идва през вашия Apple ID акаунт (освен ако не купувате физически стоки от Apple Store). Можете да прикачите множество методи за плащане към този акаунт, но Apple винаги се опитва да използва един и същ.

Ако сте стигнали до тази статия с надеждата да промените метода на плащане за вашия план за съхранение в iCloud, без да променяте метода за покупки в App Store или iTunes, страхувам се, че това просто не е възможно.

Какви методи на плащане мога да използвам за iCloud?

Apple предлага набор от опции за плащане за iCloud, които можете да добавите към вашия акаунт в Apple ID. Точните начини на плащане, които са на ваше разположение, варират в зависимост от вашия регион, но повечето държави могат да избират измежду следните:

 • Баланс на Apple ID акаунта
 • Основни кредитни или дебитни карти
 • Apple Cash
 • PayPal
Устройството ви показва всички начини на плащане, налични във вашия регион.

Можете да използвате подаръчни карти iTunes, за да плащате за покупките си в iCloud, но първо трябва да добавите тази карта за подарък като баланс към вашия Apple ID акаунт. За да направите това, отворете App Store и отидете в акаунта си, след което изберете Осребряване на карта за подарък или код .

За съжаление не можете да използвате подаръчните карти на Apple Store по същия начин. Можете да използвате тези карти за подарък само за закупуване на физически стоки от Apple Store или Apple Online Store. Въпреки че може да можете да ги използвате, за да закупите iTunes Gift Card вместо това.

Как да промените метода си на плащане в iCloud Storage

За да промените метода си на плащане в iCloud за съхранение, трябва да актуализирате данните в акаунта си в Apple ID. Ако във вашия акаунт има няколко начина на плащане, уверете се, че този, който искате да използвате, е в горната част на списъка.

Както вече споменахме, това променя начина на плащане и за всички ваши други покупки от Apple. Това включва всичко, което купувате от тези услуги:

 • App Store
 • Apple Music
 • iTunes
 • и още
За всички услуги на Apple се използва един и същ начин на плащане.

Следвайте инструкциите по-долу, за да промените метода на плащане iCloud на вашия акаунт в Apple ID от всяко устройство.

На iPhone, iPad или iPod touch:

 1. Отидете в Настройки> [Вашето име]> Плащане и доставка .
  1. На iOS 12 или по-нова версия: Отидете в Настройки> [Вашето име]> iTunes & App Store . След това докоснете акаунта си и изберете Преглед на Apple ID> Управление на плащането .
 2. Ако бъдете подканени, въведете данните за Apple ID, за да влезете.
 3. Докоснете Добавяне на начин на плащане и попълнете необходимите данни, за да добавите нов начин на плащане към вашия акаунт.
 4. Докоснете съществуващ начин на плащане, за да актуализирате подробностите за него. Когато направите това, може да се наложи да въведете отново всички подробности.
 5. Накрая докоснете Редактиране, за да премахнете или пренаредите вашите начини на плащане. Не забравяйте да преместите предпочитания от вас начин на плащане iCloud в горната част на списъка. (Не е възможно да преместите начини на плащане над вашия баланс на Apple ID.)
Докоснете [Вашето име]. Изберете Плащане и доставка. Добавете нов начин на плащане.

На Mac:

 1. Отворете App Store и отидете в Store> View My Account от лентата с менюта.
 2. Щракнете върху Преглед на информацията и въведете данните за Apple ID, за да влезете.
 3. След това щракнете върху Управление на плащанията .
 4. Щракнете върху Добавяне на плащане и попълнете необходимите данни, за да добавите нов начин на плащане към вашия акаунт.
 5. Щракнете върху Редактиране до съществуващ начин на плащане, за да актуализирате подробностите за него или да го премахнете . Когато направите това, може да се наложи да въведете отново всички подробности.
 6. И накрая, използвайте стрелките до вашите методи на плащане, за да промените реда им. Не забравяйте да преместите предпочитания от вас начин на плащане iCloud в горната част на списъка. (Не е възможно да преместите начини на плащане над вашия баланс на Apple ID.)
Прегледайте информацията за вашия акаунт в App Store, за да промените начините на плащане.

На компютър с Windows:

 1. Отворете iTunes и изберете Account> View My Account . Изтеглете iTunes от уебсайта на Apple, ако все още го нямате на компютъра си.
 2. След това щракнете върху Управление на плащанията .
 3. Щракнете върху Добавяне на плащане и попълнете необходимите данни, за да добавите нов начин на плащане към вашия акаунт.
 4. Щракнете върху Редактиране до съществуващ начин на плащане, за да актуализирате подробностите за него или да го премахнете . Когато направите това, може да се наложи да въведете отново всички подробности.
 5. И накрая, използвайте стрелките до вашите методи на плащане, за да ги пренаредите. Не забравяйте да преместите предпочитания от вас начин на плащане iCloud в горната част на списъка. (Не е възможно да преместите начини на плащане над вашия баланс на Apple ID.)
Използвайте iTunes, за да редактирате метода си на плащане iCloud в Windows.

Мога ли да използвам различни методи на плащане за различни услуги на Apple?

Няма начин да запазите различни методи на плащане, които да използвате с различни услуги на Apple. Например не можете да използвате един метод за плащане за вашето хранилище в iCloud, а друг за покупки в iTunes. Вместо това е всичко или нищо.

Как да променя начина на плащане за семейно споделяне

Много от нас се възползват от услугата за семейно споделяне на Apple, за да споделят нашите покупки, абонаменти и хранилище на iCloud от Apple. С включено споделяне на покупки цялото семейство също споделя един начин на плащане.

Family Sharing ви позволява да свързвате Apple ID акаунти по различни начини.

Това е първият начин на плащане в акаунта на Apple ID на организатора на семейството.

За да промени начина на плащане на Family Sharing, организаторът на семейството трябва да промени собствените си методи на плащане. Следвайте инструкциите по-горе, за да промените данните си за плащане на Apple ID.

Изключения от метода на плащане при семейно споделяне

Обикновено, ако Apple не може да вземе плащане от първия метод във вашия акаунт, той преминава към следващия метод и опитва отново. Това не се случва, когато членове на семейството с Споделяне на покупки се опитват да купят нещо.

В този сценарий Apple не опитва други методи, ако първият не работи. По този начин семейният организатор може да бъде спокоен, знаейки, че само първият начин на плащане може да се използва за семейни покупки.

Семейният организатор може да използва всички свои методи на плащане както обикновено.

Единственото изключение е ако член на семейството има баланс на Apple ID. Apple използва този баланс за покупки в App Store и iTunes преди други методи на плащане. Когато балансът изчезне, Apple се връща към начина на плащане на семейния организатор.

Когато плаща за абонаменти за съхранение в iCloud в семейна група, Apple винаги използва метода на плащане на организатора на семейството, дори ако отделни членове на семейството имат баланс на Apple ID.

Какво представлява споделянето на покупки в семейното споделяне?

Ако не искате да споделяте начин на плащане с вашата група за семейно споделяне, трябва да изключите споделянето на покупки . При изключено споделяне на покупки Apple използва индивидуалните методи на плащане в акаунта на Apple ID на всеки член на семейството.

Споделянето на покупки ви позволява да се наслаждавате на повече съдържание безплатно.

Не е възможно да включите или изключите споделянето на покупки за отделни членове на вашата група за семейно споделяне. Функцията е или включена за всички, или изобщо не е налична.

Недостатъкът на изключването на споделянето на покупки е, че вече не можете да споделяте покупки в App Store или iTunes във вашата група за семейно споделяне. Въпреки това членовете на семейството запазват индивидуални покупки, след като напуснат групата, дори ако организаторът на семейството първоначално е платил за тях.

Понякога Apple отказва вашия метод на плащане iCloud

Всичко е добре и добре да знаете как да промените начина на плащане за вашия абонамент за iCloud или покупки на Apple ID, но понякога новият начин на плащане така или иначе не работи.

Може да получите съобщение за грешка като това, когато начинът ви на плащане бъде отхвърлен.

Има много причини Apple да откаже вашата кредитна карта, дебитна карта или други начини на плащане. Разберете какво да правите, ако методът ви на плащане на Apple ID е отхвърлен, за да не бъдете уловени без необходимото ви хранилище iCloud.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found