Може ли някой да свърже откраднатите ми AirPods с друг iPhone?

AirPods са се превърнали в нещо като символ на състоянието благодарение на първокласната си цена и разпознаваем дизайн. Но тези качества ги правят и привлекателна мишена за потенциални крадци.

Вашите AirPods са по-уязвими от кражба в сравнение с други устройства на Apple, тъй като не използват iCloud Activation Lock. Това означава, че е лесно някой да свърже откраднатите ви AirPods с друг iPhone.

Как може някой друг да използва откраднатите ми AirPods?

Ако крадец открадне вашите AirPods, е болезнено лесно да ги свържете с различен iPhone.

Всичко, което крадецът трябва да направи, е да постави и двата AirPods в кутия за зареждане и да задържи бутона Настройка за няколко секунди. Това е същият процес, който бихте следвали, ако рестартирате AirPods, за да решите проблем със софтуера.

Нулирането на AirPods е толкова лесно, колкото задържането на бутона за настройка. Кредит за изображение: Apple

След нулирането им вашите AirPods вече не са сдвоени с нито едно от вашите устройства на Apple. Те все още могат да се показват в настройките ви, но не можете да попречите на никой друг да ги използва.

Какво ще стане, ако ми откраднат AirPods, но все още имам случая?

Може би си мислите, че крадецът не може да използва вашите AirPods, ако все още имате кутията за зареждане. Това има смисъл, тъй като крадецът трябва да върне вашите AirPods в кутията, за да ги сдвои с нов iPhone.

Въпреки това, те все още могат да използват всеки друг случай на AirPod, за да направят това.

Може да не го осъзнавате, но вашите AirPods работят с всеки случай за зареждане - при условие, че използвате Pro калъф за AirPods Pro.

Вашите AirPods работят с всеки случай на зареждане. Кредит за изображение: Хауърд Бушеверо / Unsplash

Така че, ако крадец открадне вашите AirPods, те все още могат да ги свържат с друг iPhone, използвайки различен калъф за зареждане на AirPod. Може би ще използват случай, който са откраднали от някой друг.

Ами ако откраднат само един от моите AirPods?

Един AirPod със сигурност е по-малко полезен за крадеца, отколкото чифт. Но ако този крадец открадне друг AirPod от някой друг, той все още може да свърже AirPods заедно, за да направи пълен комплект, използвайки кутия за зареждане.

Все още можете да слушате музика на едно ухо с останалия AirPod.

Мога ли да проследя откраднатите си AirPods?

Отворете приложението Find My, за да проследявате вашите AirPods. Кредит за изображение: Apple

Приложението Find My - което преди беше приложението Find My iPhone - е фантастичен инструмент за проследяване на много от липсващите ви устройства на Apple, включително вашите AirPods.

Отворете приложението Find My на свързано устройство на Apple или отворете страницата Find My след като влезете в уебсайта iCloud. Ако вашите AirPods са били свързани към устройство, което използва Find My, трябва да ги видите в списъка с другите си устройства.

Можете да проследявате своите AirPods, когато имат активна връзка с едно от вашите устройства на Apple. Това се случва, когато един или повече от вашите AirPods са извън кутията и са в обхвата на Bluetooth на вашето устройство. Те също трябва да имат оставаща батерия.

Приложението Find My поставя AirPods на карта и ви позволява да възпроизвеждате звук, който да ви помогне да ги намерите. Това е по-полезно, ако сте загубили AirPods отзад на дивана, отколкото ако някой ги е откраднал. Но все пак може да ви помогне да намерите крадец в тълпата.

Ако вашите AirPods са офлайн, Find My показва само последното им известно местоположение и не предлага други опции за проследяване.

Използвайте аксесоари на трети страни, за да проследите вашия калъф AirPod

За съжаление не можете да използвате Find My за проследяване на вашите AirPods, ако те са били в случая за зареждане, когато някой ги е откраднал. Това е така, защото те не поддържат активна връзка с вашето устройство, докато са в случая, за да спестят живота на батерията.

Ако все още имате вашите AirPods, можете да се предпазите от бъдеща кражба, като прикачите трето устройство за проследяване към вашия случай. Тези аксесоари ви позволяват да проследявате своите ценности с помощта на специализирани приложения.

Ако се интересувате от устройства за проследяване на трети страни, погледнете Tile.

Tile предлага много възможности за проследяване. Кредит за изображение: Плочка

Мога ли да заключа откраднатите си AirPods?

С повечето устройства на Apple - като iPhone, iPad или Mac - можете да използвате приложението Find My, за да ги заключите, когато изчезнат. Това спира всеки, който намери вашето устройство, да го настрои и използва като свое.

В комбинация с Activation Lock това е чудесен начин да обезкуражите потенциалните крадци, тъй като прави невероятно трудно използването на откраднати устройства на Apple.

Заключване на активирането спира други хора да използват вашите устройства.

За съжаление, нито една от тези функции не е достъпна за AirPods.

Не можете да заключите липсващите си AirPods или да направите каквото и да е, за да спрете някой да ги свърже с различен iPhone. В комбинация с тяхната висока цена и лесна пригодност за използване, това прави AirPods привлекателна цел за потенциални крадци.

Как да заменя откраднати AirPods?

Ако някой е откраднал вашите AirPods, първото нещо, което трябва да направите, е да подадете сигнал за това в полицията. Ако вашата домашна или имуществена застраховка покрива вашите AirPods, може да сте в състояние да използвате полицейския доклад в застрахователния си иск.

Без застраховка единствената ви възможност е да платите за заместващи AirPods.

За щастие, Apple предлага услуга за подмяна, така че трябва само да замените отделния AirPod или кутията за зареждане, която ви липсва.

Въпреки че все още е скъпо и ако загубите целия комплект, е по-евтино да купувате нови AirPods от рафта.

Ето цените на Apple за AirPod за замяна:

  • AirPod (1-во или 2-ро поколение): $ 69 всеки
  • Калъф за безжично зареждане на AirPod: $ 79
  • Калъф за зареждане на AirPod: $ 59

Ето цените на Apple AirPod Pro за замяна:

  • AirPod Pro: $ 89 всеки
  • Калъф за зареждане на AirPod Pro: $ 99
  • AirPod Pro Silicon Ear Tips: $ 3,95 за чифт

Можете да поръчате заместващи AirPods онлайн чрез уебсайта за поддръжка на Apple. За да направите това, трябва да получите серийния номер на AirPods, който можете да намерите в кутията, отпечатан на кутията на AirPod или на страницата About за настройките на вашия iPhone.

Изберете Изгубени или липсващи AirPods, за да поръчате замяна от Apple.

Какво следва за AirPods на Apple?

Още от пускането им през 2018 г. AirPods се доказаха като изключително популярен продукт на Apple. Вече видяхме пускането на AirPods Pro, с активно шумопотискане, но се надяваме, че Apple има още подобрения на AirPod и в процеса.

Сред много други разработки на Apple, които бихме искали да видим, бихме искали следващото поколение AirPods да ни даде по-добри възможности за проследяване и заключване, когато изчезнат. Уведомете ни в коментарите какви бъдещи разработки на AirPod искате!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found