9 начина за коригиране на приложения за iPhone или iPad, останали в очакване на актуализация

Приложенията за iPhone или iPad често се забиват в очакване да се актуализират или инсталират. Не можете да използвате приложението, когато това се случи и трябва да изчакате да завърши. Но тъй като е заседнал, може никога да не завърши актуализирането или инсталирането!

Използвайте това ръководство, за да накарате вашите приложения за iPhone или iPad да завършат актуализирането, изтеглянето или инсталирането. Не трябва да губите никакви данни и обикновено това е много по-бързо, отколкото да изчакате устройството ви да се поправи.

Как да поправите вашия iPhone, когато дадено приложение е заседнало в чакане

 1. Тествайте вашата интернет връзка и спрете други изтегляния.
 2. Докоснете приложението за пауза, след което го докоснете отново, за да рестартирате.
 3. Изтрийте приложението, след което го изтеглете отново от App Store.
 4. Излезте от App Store, след което рестартирайте iPhone.
 5. Уверете се, че има достатъчно безплатно място за съхранение.

Обяснихме всяка от тези стъпки и повече подробности по-долу по-долу.

Стъпка 1. Тествайте вашата интернет връзка

Независимо дали изтегляте приложение за първи път или актуализирате стар фаворит, вашият iPhone се нуждае от активна интернет връзка, за да го направи. Опитайте да предавате поточно видео, за да тествате интернет връзката и скоростта на вашия iPhone.

Ако интернет изглежда бавен или изобщо не работи, опитайте следните съвети, за да го поправите:

 • Отворете Центъра за управление и включете и изключете самолетен режим .
 • Рестартирайте Wi-Fi рутера си и се свържете отново с вашата мрежа.
 • Отидете в Настройки> Нулиране> Нулиране на мрежовите настройки . Това изтрива запазените ви пароли за Wi-Fi, така че първо ги запишете.
Включете и изключете самолетен режим, за да отстраните проблеми с интернет.

Стъпка 2. Приоритизирайте приложението си за чакане

Възможно е приложението ви за iPhone или iPad да е останало в чакане, защото в момента не може да изтегли актуализацията. Колкото повече неща се опитва да изтегли устройството ви наведнъж, толкова по-дълго трябва да изчакате да завърши някое от тях.

Докоснете и задръжте иконата на приложението на началния екран, след което изберете Приоритизиране на изтеглянето от менюто за бързо действие. Това го премества в горната част на списъка, над всичко друго, което вашият iPhone или iPad се опитва да изтегли.

Докоснете Приоритизиране на изтеглянето, за да приоритизирате това приложение над всичко останало.

Можете също да поставите на пауза останалите изтегляния на вашия iPhone или iPad:

 • Ако други приложения се опитват да актуализират или инсталират, докоснете, за да ги поставите на пауза.
 • Отворете Apple Music, Books, Podcasts, TV и други приложения, с които изтегляте мултимедия, и поставете на пауза всички активни изтегляния.
 • Отидете в Настройки> Общи> Актуализация на софтуера, за да проверите дали вашият iPhone изтегля актуализация на софтуера.
 • Отидете в Настройки> iTunes & App Store и изключете Автоматично изтегляне .
Изключете автоматичното изтегляне на музика, приложения, книги и аудиокниги и актуализации на приложения.

Стъпка 3. Поставете на пауза актуализацията или инсталацията

Възможно е да можете да стартирате закъсалото си приложение, като временно поставите на пауза актуализацията или инсталацията, след което го стартирате отново. За да направите това, докоснете иконата на приложението от началния екран, като го накарате да показва икона на пауза.

Изчакайте няколко секунди, след което го докоснете отново, за да възобновите процеса. Ако това не работи, докоснете и задръжте иконата на приложението, след което изберете Пауза от менюто за бързо действие, което се появява. Отворете отново менюто за бързо действие, за да възобновите .

Иконата за пауза трябва да се показва на паузирани приложения.

Стъпка 4. Изтрийте и преинсталирайте Stuck App

Ако приложението ви все още остава в чакане, може да се наложи да го изтриете изцяло от вашия iPhone или iPad, след което да го изтеглите отново. Когато направите това, вие също изтривате всяко съдържание, запазено в приложението, така че първо направете резервно копие на вашия iPhone.

Разтоварвайте, преинсталирайте или изтривайте приложения от настройките за съхранение.

Докоснете и задръжте иконата на приложението на началния екран, след което изберете Изтриване на приложение от менюто за бързо действие, за да го изтриете. След като вашият iPhone или iPad изтрие приложението, отворете App Store, за да го изтеглите отново.

Ако това не работи, отворете Настройки> Общи> Съхранение на iPhone и изберете приложението си от списъка, след което докоснете Изтриване на приложение . За пореден път използвайте App Store, за да преинсталирате приложението, след като го изтриете.

Стъпка 5. Рестартирайте вашия iPhone или iPad

Рестартирането на вашия iPhone или iPad е чудесен начин за решаване на всякакви проблеми. Натиснете и задръжте бутона Sleep / Wake , след това плъзнете, за да изключите . Изчакайте поне 30 секунди, преди да натиснете бутона отново, за да рестартирате устройството си.

Плъзнете, за да се изключи, когато бъдете подканени от екранното съобщение.

Ако е замръзнал или не реагира, следвайте инструкциите, за да принудите да рестартирате iPhone или iPad вместо това. Това незабавно спира всички фонови процеси и изключва вашето устройство. Изчакайте поне 30 секунди, преди да го рестартирате.

Стъпка 6. Излезте от App Store

Актуализации и изтегляне на приложения чрез iOS App Store. Ако дадено приложение е заседнало в очакване да се актуализира или изтегли, това може да се дължи на проблема с свързването с вашия акаунт в App Store.

Отидете в Настройки> iTunes & App Store, след което докоснете своя Apple ID адрес в горната част на страницата. В изскачащия прозорец изберете да излезете .

Следвайте инструкциите по-горе, за да рестартирате iPhone, преди да се върнете към настройките на iTunes & App Store, за да влезете отново.

Докоснете Вход и въведете данните за Apple ID, за да влезете отново в App Store.

Стъпка 7. Създайте повече безплатно хранилище на вашия iPhone

Новите приложения и актуализации на приложения заемат вътрешно хранилище на вашия iPhone или iPad. Ако останете без свободно място, устройството ви не може да изтегли или актуализира приложения.

Екранът за съхранение на iPhone ви показва вашето хранилище.

Когато това се случи, трябва да видите предупреждение с надпис „ Няма достатъчно място за съхранение“ , но така или иначе си струва да проверите колко вътрешна памет ви остава.

Отидете в Settings> General> [iPhone / iPad] Storage, за да видите колко свободно място има. Графиката в горната част на екрана се актуализира, за да покаже къде отива вашето хранилище, следвайте тези съвети, за да освободите повече място за iPhone или iPad.

Стъпка 8. Актуализирайте до най-новия софтуер

Apple пуска нови актуализации на софтуера за iOS или iPadOS през цялото време. Ако вашият iPhone или iPad не работи с най-новия софтуер, новите приложения може да не работят, защото са несъвместими с вашата операционна система.

Свържете вашия iPhone или iPad с интернет и отидете в Settings> General> Software Update, за да проверите за нови актуализации. Не забравяйте да изтеглите и инсталирате най-новите налични актуализации за вашето устройство.

Инсталирайте най-новия софтуер, за да се възползвате от поправките на грешки.

Можете също така да свържете вашия iPhone или iPad с компютър и да актуализирате софтуера с помощта на Finder или iTunes. Това може би е по-добра опция, тъй като извършва по-пълна актуализация на софтуера, отколкото използването на настройките.

Стъпка 9. Нулирайте настройките на вашия iPhone

Проблем с настройките на вашия iPhone или iPad може да е причината, поради която новите приложения или актуализации са останали в очакване. Често можете да поправите тези проблеми, без да губите никакво съдържание от устройството си, като нулирате настройките.

Ако това не помогне, може да се наложи да изтриете и цялото си съдържание.

Така или иначе, направете ново резервно копие на вашия iPhone или iPad, преди да започнете.

За да нулирате настройките си, отидете в Настройки> Общи> Нулиране . Изберете Нулиране на всички настройки . Въведете паролата си и след това потвърдете, че искате да нулирате всички настройки .

Възстановяването на настройките ви не изтрива никакво съдържание.

Ако приложенията ви все още са закъсали, изчакайте Настройки> Общи> Нулиране и изберете Изтриване на цялото съдържание и настройки . Това изтрива всичко от вашето устройство, затова препоръчваме първо да направите ново архивиране.

Ако бъдете подканени, въведете вашата парола и парола за Apple ID, след което потвърдете, че искате да изтриете устройството си. След като вашият iPhone или iPad се рестартира, следвайте екранната настройка, за да възстановите данните от архива си.

Уверете се, че сте архивирали устройството си, преди да го изтриете.

Разберете как да изтеглите несъвместими приложения

Понякога приложенията, които искате да използвате, не са съвместими със софтуера на вашия iPhone или iPad. Когато това се случи, не винаги е необходимо да актуализирате софтуера си, вместо това можете да изтеглите по-стари версии на приложението.

Вижте тази статия, за да разберете как да изтеглите и инсталирате несъвместими приложения на вашия iPhone или iPad, без да променяте софтуера си.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found