Как да разберете дали сте блокирани в iMessage

От време на време може да срещнете проблеми, при които някой от вашите приятели (или значим друг) ви е блокирал възможността да се свържете с тях. Някои индикации ви дават малко представа, особено ако сте използвали iMessage.

Днес ще ви преведем през стъпките, за да определите дали някой ви е блокирал и какво можете да направите. Първият знак за сигнализация идва за потребителите на iMessage. 

Препоръчително четене:

  • Как да коригирам съобщения и проблеми с iMessage в iOS 12
  • Въпроси и отговори: Къде се съхраняват iMessage файлове на моя Mac
  • Съобщенията (и iMessage) не работят?

Можете ли да разберете дали някой е блокирал вашите текстове или вашия номер?

Ако случайно изпратите iMessage и той не се показва като „Доставено“, има шанс нещо да се случи. Това се повлиява още повече, ако вашият iMessage се изпрати отново като стандартно текстово съобщение.

Друг сигнален знак, че може да сте били блокиран, е дали получаващият потребител е включил разписки за четене. Ако изпратите съобщение и на другия край не се покаже нищо, има вероятност да сте блокирани.

Как да разберете дали сте блокирани

Този резултат може да е само защото отсрещната страна все още не е потърсила. Ако обаче партията обикновено чете съобщенията веднага, може да искате да започнете да разпитвате какво се случва.

Като хедс-ъп има шанс да не сте били блокирани, ако това се случи. Хората в крайна сметка случайно (или целенасочено) включват режима „Не ме безпокойте“. Когато е активирано, вашият iMessage ще действа фънки, докато получаващият потребител изключи DND.

Какво да направя след това?

Основният начин да разберете дали някой е блокирал вашия номер е прост. Можете просто да изпратите текстово съобщение за контакт от друго устройство и след това да определите дали сте блокирани.

Ако някой ви е блокирал, вероятно би било разумно да разберете какво се е случило. Никога обаче не трябва да пресичате границата и да давате на този човек неговото пространство, така че в крайна сметка да не изглеждате прекалено натоварен.

Обади им се

Сигурен начин да определите дали някой е блокирал вашия номер е да опитате да му се обадите. Ако в крайна сметка отидете направо на гласова поща, вероятно сте блокирани или DND е активиран.

Ако искате да се опитате да се промъкнете около това, можете да изключите Caller ID от настройките на вашия iPhone. Тази настройка не е налична за всички оператори - така че ако не я виждате в приложението за настройки, консултирайте се с вашия оператор. 

За да промените идентификацията на обаждащия се, изпълнете следните стъпки:

  1. Отворете „Настройки“
  2. Изберете „Телефон“
  3. Изберете „Покажи моя идентификатор на обаждащия се“
  4. Превключете превключвателя

Оттам нататък ще можете да се обадите на произволен номер, но приемащото устройство ще види „No Caller ID“. Разбира се, неизвестни номера почти никога не получават отговор, така че има вероятност обаждането да не бъде взето независимо.

Ако имате още въпроси, уведомете ни как можем да помогнем и ние ще направим всичко възможно!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found