Уеб съдържанието на Mac Safari неочаквано излезе от грешка, поправете

Тази статия описва как да разрешите проблемите зад Safari неочаквано отказване. OS X Safari може да се срине, замръзне и рестартира по различни причини.

Наскоро многократно получавах следната грешка в Safari:

„Safari Web Content излезе неочаквано. Този отчет ще бъде изпратен на Apple автоматично. “

Тази статия включва стъпки за отстраняване на неизправности, които ще ви помогнат да разрешите този проблем. Ето как реших този проблем:

Провери за актуализации

Актуализирайте вашия macOS (или OS X софтуер.) Стартирайте Mac App Store и щракнете върху Актуализации. Освен това се уверете, че имате най-новата версия на Safari.

Изчистете историята на Safari и данните за уебсайта

От менюто на Safari изберете  History> Clear History. След това отидете на вашия Safari> Предпочитания> Поверителност> Управление на данните на уебсайта и изчистете данните на уебсайта. Излезте и след това отворете отново Safari и тествайте. Недостатъкът на изчистването на данните на уебсайта е, че премахва всички бисквитки. Това може да доведе до това, че някои сайтове вече не разпознават компютъра ви като предишен посетител.

Изтрий кеш-памет

Първо отидете на Safari> Предпочитания> Разширени и поставете отметка в квадратчето „Показване на менюто за разработка в лентата с менюта“. След това от менюто на Safari изберете Develop> Empty Caches .

Изтрийте Flash файлове

Проверете дали на вашия Mac е инсталиран Adobe Flash Player, изберете Системни предпочитания> Flash Player> Разширени> Изтриване на всички ... И поставете отметка в квадратчето Изтрий всички данни на сайта и настройки, след което щракнете върху Изтриване на данни .

Посещение на вашата библиотека

Отидете на вашия Finder в macOS. Или щракнете върху която и да е отворена област на вашия работен плот и намерете Finder в горния ляв ъгъл на екрана близо до символа на Apple. Изберете елемента от менюто Go и след това задръжте клавиша SHIFT.

При задържане на SHIFT изберете библиотека от падащия списък. Това действие отваря вашата потребителска библиотека.

Отворете папката Caches и намерете папката  com.apple.Safari и намерете файла  Cache.db и го преместете в кошчето. След това рестартирайте Safari и вижте дали работи.

Ако продължите да изпитвате проблеми

Задръжте натиснат клавиша SHIFT и изберете Go> Library  от лентата с менюта на Finder. Сега изтрийте всички следните елементи от папката на библиотеката. Някои от тези файлове може да не съществуват на вашия компютър - изтрийте тези, които намерите на вашето устройство.

Файлове на потребителска библиотека за изтриване
 1.           Кешове / com.apple.Safari
 2.           Кешове / com.apple.Safari.SearchHelper
 3.           Кешове / com.apple.SafariServices
 4.           Кешове / com.apple.WebKit.PluginProcess
 5.           Кешове / com.apple.WebProcess
 6.           Кешове / Метаданни / Safari
 7.           Предпочитания / com.apple.WebKit.PluginHost.plist
 8.           Предпочитания / com.apple.WebKit.PluginProcess.plist
 9.           Запазено състояние на приложението / com.apple.Safari.savedState

При отворена папка „Библиотека“ опитайте отново Safari. Ако проблемът ви е решен, не се изискват допълнителни действия. Затворете папката си в библиотеката и се върнете към работата както обикновено.

Ако все още имате проблем, продължете

Вижте вашия акаунт

За да проверите това, активирайте влизанията за гости, като отидете на  Apple Menu> System Preferences и след това щракнете върху Потребители и групи . За да направите промени тук, трябва да въведете вашето потребителско име и парола за администратор. След това изберете „Разрешаване на гостите да влязат в този компютър“. След това влезте като гост и проверете дали този проблем все още съществува. След тестване влезте във вашия акаунт и можете да деактивирате влизането на гости, ако желаете.

Опитайте безопасен режим (безопасно зареждане)

Изключете вашия Mac. Изчакайте няколко секунди. Сега включете вашия Mac, като натиснете бутона за захранване. Когато чуете стартовия звук, задръжте клавиша Shift, след което отпуснете клавиша, когато видите логото на Apple. Няма нужда да влизате, докато сте в безопасен режим. Тествайте в безопасен режим. Ако проблемът ви с Safari не се случи, рестартирайте Mac нормално, без да натискате клавиши.

Безопасният режим се стартира много по-бавно от нормалното, защото възстановява определени кешове, поддържани от системата. Когато се появи екранът за вход, рестартирайте както обикновено ( не в безопасен режим ) и тествайте.

Ако имате активиран FileVault в OS X 10.9 или по-нова версия, или ако е зададена парола за фърмуер или ако стартовият обем е софтуерен RAID, не можете да стартирате в безопасен режим. 

Деактивирайте трети страни

Приставките на трети страни и разширенията на Safari може да са причина за проблема със срива на Safari. Отидете на Предпочитания на Safari> Разширения и изключете всички разширения. Тест. Ако е добре, обърнете разширенията едно по едно, докато разберете кое разширение причинява проблема.

 • От менюто на Safari отидете на Safari> Предпочитания> Разширения . Тук изключете всяко разширение, за да видите дали това ще реши проблема ви. Повторете този процес, докато намерите проблемното разширение. Когато намерите разширението, причиняващо този проблем, можете да щракнете върху Актуализации, за да проверите за актуализации. Може да искате да деинсталирате разширение.
 • От менюто на Safari отидете на Safari> Предпочитания> Защита, след което премахнете отметката (деактивирайте) полето „Активиране на приставки“. Сега проверете дали проблемът ви все още се случва. Ако това се случи, може да се наложи да премахнете или актуализирате един или някои от вашите приставки. Преди да преминете към следващата стъпка, поставете отметка в квадратчето „Активиране на приставки“.

 • От Finder изберете  Go> Go to Folder и въведете  / Library  след това щракнете върху Go. Тази папка съдържа приставки на трети страни и други добавки. Отново преместете всеки файл в кошчето. След това проверете дали това решава проблема ви. Ако не, отворете кошчето и намерете файла, който току-що сте премахнали. След това изберете Изберете файл> Поставете обратно. Повторете този процес, докато намерите файла, който причинява този проблем.

Опитайте проверка на системата

Ако нито една от горните стъпки не работи, опитайте да стартирате Etrecheck. Тази програма създава цялостен системен отчет, полезен за диагностика на проблеми и предоставяне на сервизен център за ремонт. EtreCheck изпълнява над 50 диагностични задачи, за да провери производителността на вашия Mac и създава отчет за това.

За повечето от нас, които не са програмисти, е трудно да разберат напълно доклада, който EtreCheck изготвя. Но тази информация ви помага да разпознаете функции и евентуално източника на проблема. Ако трябва да вземете своя Mac в поддръжката на Apple или упълномощен доставчик на услуги на Apple, създаването на отчет EtreCheck помага да им спестите време и вероятно спестявате и пари! Софтуерът не изисква никакви пароли, нито засяга или премахва някой от вашите файлове от вашата система. Изтеглете софтуера безплатно от EtreCheck директно и стартирайте диагностична проверка.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found