Най-доброто ръководство за нулиране на вашия AirPort Express

Ако имате проблеми с вашия AirPort Express, може да искате да го нулирате. Един от най-често срещаните начини за това е чрез натискане на малкия бутон „нулиране“ на устройството. Но какво, ако това не реши проблема ви?

Е, има три начина, по които можете да извършите нулиране на вашия AirPort Express. Проблемът, че единият начин за нулиране не решава другия начин, просто би могъл. Трите вида нулирания, за които говорим, са „меки“, „твърди“ и накрая „фабрични“. Няма значение с какъв проблем може да се сблъскате; винаги трябва първо да се опитвате да извършите първоначално меко фабрично нулиране и след това да следвате реда.

Soft Reset

Мекото нулиране обикновено е полезно, когато сте забравили паролата и трябва да я промените.

Оставете устройството да бъде включено, чрез мрежови предпочитания изберете AirPort от менюто. Кликнете върху TCP / IP и след това изберете „Използване на DHCP“ от изскачащото меню, което се появява. Сега натиснете и задръжте за 1 секунда бутона за нулиране на устройството. Ще мига жълта светлина, което означава, че ще имате пет минути, за да направите каквито искате промени, или устройството ще се върне към последните си запазени настройки.

Hard Reset

Твърдото нулиране обикновено е добър вариант, когато устройството спре да работи. Запазените профили остават непокътнати по време на процеса.

Оставете устройството да бъде включено и задръжте бутона за нулиране на устройството за 10 секунди. Мигането на зелената светлина ще покаже, че устройството е завършило нулирането. Използвайте AirPort Admin или AirPort Express Assistant, за да конфигурирате вашето устройство след нулирането.

Фабрично нулиране

Процесът на фабрично нулиране изисква да изключите устройството от контакта. След като устройството е изключено, натиснете и продължете да държите бутона за нулиране на устройството и докато го държите, включете устройството. Зелената светлина ще мига четири пъти; това е времето, когато трябва да освободите бутона за нулиране и устройството ще се рестартира. Изчакайте около 1 минута и след това продължете да конфигурирате устройството си с помощната програма на летището или AirPort Express Assistant.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found