Как да откриете вашия неуместен iPad или iPod touch

Проверихте джобовете си, чантата си и всички очевидни места в къщата, но никъде няма. Заблудили сте своя iPad или iPod touch! Сега сме тук, за да ви помогнем да го намерите.

Тези устройства не само струват доста стотинки, но те съхраняват личните ни съобщения, личните ни снимки и дори информацията ни за плащане. Страшно е да загубите такъв, особено ако се страхувате, че може да е попаднал в грешните ръце.

Хм ... може ли някой от тези хора да има загубения ви iPad или iPod? Снимка от Роб Къран на Unsplash.

За щастие, Apple разработи страхотна услуга за точно тази ситуация.

Изненадващо, за да намерите изгубен iPad или iPad touch, трябва да използвате Find My iPhone . Е, технически ще използвате Find My iPad или Find My iPod, но повечето хора го наричат ​​на името на най-популярния продукт на Apple.

Няма значение какво устройство сте загубили, хората вероятно все още ще се обърнат към Find My iPhone.

Find My iPhone е божи дар за намиране на изгубени устройства.

Има обаче две предупреждения, за да работи.

Трябва да сте го включили, преди да загубите iPad или iPod touch и устройството ви трябва да има активна интернет връзка.

Не се притеснявайте, без да се срещнем с тези предупреждения, все пак може да сме в състояние да помогнем!

Какво е Find My iPhone?

Find My iPhone - или Find My iPad и Find My iPod - е функция на iCloud, която ви позволява да намерите липсващите устройства на Apple. Също така ви позволява да използвате интелигентни функции за защита, за да защитите данните си.

Можете дори да проверите нивото на батерията на вашия изгубен iPad или iPod touch.

Можете да използвате Find My iPhone, за да заключите устройството си, да покажете съобщение на него, да проследите местоположението му или да пуснете звук, който да ви помогне да го намерите.

Или ако сте се отказали от надеждата някога да си върнете iPad или iPod touch, можете дори да използвате Find My iPhone, за да изтриете всичките си данни от него.

Как да използвам Find My iPhone?

Надяваме се, че сте включили Find My iPhone, преди да загубите устройството си. Опцията за това е под iCloud в приложението Настройки. Устройството ви също така ви подканва да включите Find My iPhone, когато за първи път влезете в iCloud.

Можете да намерите опцията Find My iPad или iPod в настройките на iCloud.

С включен Find My iPad или Find My iPod можете да намерите вашето устройство, като влезете в своя Apple ID акаунт с инструмента за търсене iCloud или като използвате приложението Find My iPhone на друго устройство на Apple.

Изтеглете приложението Find My iPhone от App Store.

За потребители на Family Sharing, други членове на вашата семейна мрежа могат да влязат в собствените си акаунти, за да намерят и вашите устройства.

Изберете някое или всичките си устройства, които да проследявате от Find My iPhone на iCloud.

След като влезете в Find My iPhone, можете да изберете някое от регистрираните си устройства на Apple. За всяко устройство можете да проследявате местоположението му, да възпроизвеждате звук, да активирате Lost Mode или да изтривате устройството (което не препоръчваме).

Как мога да намеря местоположението на моя iPad или iPod touch?

От инструмента за търсене на iCloud или приложението Find My iPhone можете да видите текущото местоположение на вашия iPad или iPod touch на карта.

Ако използвате приложението Find My iPhone, можете дори да поискате упътвания за шофиране до това място.

Това вероятно ще е кратко пътуване, тъй като iPhone е точно пред мен.

За да може My Find iPhone да проследява местоположение, вашият iPad или iPod touch трябва да е включен и свързан с интернет.

Ако не е, вместо това ще видите последното актуализирано местоположение, заедно с времето, в което е записано това местоположение.

Получавайте известие, когато вашият iPad или iPod touch бъде намерен.

Ако устройството ви е офлайн, можете да изберете да получавате известие при следващото му свързване с интернет. Това означава, че ще получите имейл с местоположението веднага щом iPad или iPod touch се включат онлайн.

Как да намеря устройство, до което съм близо?

Местоположението на Find My iPhone не е идеално.

Всъщност, гледайки картата отдолу, ще си помислите, че iPad е в къщата на съседа ми, вместо на бюрото пред мен.

Find My iPhone може да даде само приблизително местоположение.

Излишно е да казвам, че дори да сте на правилното място на картата, все пак може да се мъчите да намерите своя iPad или iPod touch.

С iPhone вероятно бихте му се обадили и бихте слушали мелодията. Е, Find My iPad или Find My iPod предлага подобно решение с бутона Play Play Sound.

Може да отнеме малко време, докато звукът започне да се възпроизвежда.

Изберете вашето устройство в менюто Find My iPhone и щракнете върху Play Sound. След малко вашият iPad или iPod touch започва да звъни и продължава да звъни за около две минути.

Ако сте наблизо, това значително улеснява намирането на загубен iPad или iPod.

Вашето устройство издава този звук, дори ако сте изключили известията и сте го включили в безшумен режим!

Когато го намерите, просто отключете устройството си, за да спрете да звъни.

Какво представлява изгубеният режим на iPad или iPod?

Ако не можете да намерите своя iPad или iPod touch, трябва да активирате Lost Mode в Find My iPhone.

Изгубеният режим дава възможност за няколко функции за сигурност, които допълнително защитават поверителността ви, като същевременно помагат за извличането на вашето устройство.

Включете Lost Mode от менюто Find My iPad или Find My iPod touch.

Също така трябва незабавно да информирате местните власти. Ако смятате, че вашият iPad или iPod touch е откраднат, моля, не се обръщайте сами към заподозрените. Оставете това за полицията.

Редактирайте съобщението Lost Mode, както сметнете за добре.

Първото нещо, което Lost Mode прави, е да ви подкани да създадете парола за вашето устройство, ако все още не сте го използвали. Това спира непознати да получат достъп до вашата лична информация.

Докато е в изгубен режим, вашият iPad или iPod touch не показва известия на заключения екран, но въпреки това е в състояние да получава FaceTime повиквания.

Изгубеният режим ви дава възможност да добавите номер за контакт и съобщение, което да се показва на екрана на вашето устройство за всеки, който го намери. Можете да използвате тази възможност, за да предложите награда на търсача и да ги уведомите как да се свържат с вас:

„Този ​​iPad е загубен. Моля, обадете ми се за награда. "

И накрая, Lost Mode спира Apple Pay, като елиминира риска някой да похарчи парите ви.

Докато сте в изгубен режим, можете да продължите да проследявате местоположението на вашето устройство чрез Find My iPhone. Дори ако услугите за местоположение са изключени на вашето устройство, Find My iPhone временно ги включва отново, докато не го изтеглите.

Изгубеният ви iPad не може да бъде отключен без вашата парола.

Ако вашият iPad или iPod е офлайн, все още можете да включите Lost Mode. Няма да се включи, докато устройството ви следващо се свърже с интернет, но когато това се случи, ще получите имейл за известие. Имейлът ви казва и местоположението на iPad или iPod touch.

Не се притеснявайте, дори ако е офлайн, Activation Lock спира никого от пълното нулиране на вашето устройство.

Какво е заключване на активирането?

Устройството ви включва Activation Lock едновременно с Find My iPhone. Той сигурно свързва вашето устройство с вашия Apple ID на сървърите на Apple.

Това означава, че някой ще се нуждае от вашата парола за Apple ID, преди да може да изтрие устройството ви и да го настрои като ново.

Заключването за активиране на Apple е включено за всички устройства, използващи Find My iPhone.

Това остава вярно, докато поддържате Find My iPhone включен за вашето устройство. Заключването на активирането е деактивирано веднага щом решите да премахнете устройството от акаунта си в iCloud или Apple ID или ако изключите Find My iPhone.

Трябва ли да изтрия iPad или iPod touch?

Не. Освен ако не продавате или подарявате своя iPad или iPod touch, не трябва да използвате бутона Изтриване на устройство в Find My iPhone.

Примамливо е да видите опцията до Lost Mode и да мислите, че е добра идея. Защо не искате да изчистите липсващия си iPad или iPod touch от лични данни?

Но всъщност, избирането на устройството ви изключва Find My iPhone, което ви прави напълно неспособни да проследявате местоположението му.

Не препоръчваме да изтривате изгубения си iPad или iPod touch.

Изтриването на устройството също така изключва Activation Lock, което позволява на нов потребител да го настрои като нов.

Трябва да изтривате устройството си само когато няма шанс да го извлечете отново или ако сте го подарили или продали на някой друг.

Какво друго трябва да направя, ако съм загубил iPad или iPod touch?

Дори и да сте включили Lost Mode, пак трябва да съобщите за загубен iPod touch или iPad на местните власти.

Уведомете Po-Po, че сте загубили своя iPad или iPod touch. Снимка от Мат Попович на Unsplash.

Те може да се нуждаят от серийния номер за вашето устройство. Можете да го намерите на оригиналната опаковка или в раздела Устройства във вашия акаунт в Apple ID.

Намерете серийните си номера в акаунта си в Apple ID.

Ако имате клетъчен iPad, може да искате да уведомите и вашия безжичен оператор. Те могат да деактивират използването на данни за вашата SIM карта. Заслужава обаче да се отбележи, че това прави по-малко вероятно устройството ви да се свърже, за да се свърже онлайн и да ви актуализира с местоположението си.

Какво ще стане, ако iPad или iPod touch са ми офлайн или са изключени?

Все още можете да активирате Lost Mode за устройство, което е офлайн. Тази промяна обаче няма да влезе в сила, докато iPad или iPod touch не се свържат отново с интернет.

Когато това се случи, ще получите известие по имейл с последното известно местоположение на устройството.

Как мога да намеря своя iPad или iPod touch без Find My iPhone?

Без включване на Find My iPhone е много по-трудно да намерите вашия iPad или iPod touch. Трябва незабавно да промените своя Apple ID и други пароли за интернет акаунт, в случай че някой друг има вашето устройство.

Ако използвате услугите на Google на вашето устройство, може да можете да проследявате местоположението му чрез Google Timeline. Това работи само ако на вашето устройство сте включили Услуги за местоположение и История на местоположенията за Google, което повечето хора правят.

Следвайте тази връзка и влезте в акаунта си в Google, за да видите хронологията си.

Проследете къде вашето устройство използва Google Timeline. Изображение от VentureBeat.

Вашата хронология на Google ви позволява да проследявате позицията на вашето устройство на различни дати и часове. Това може да бъде безценен инструмент за откриване къде е вашият iPad или iPod touch.

Винаги трябва да уведомявате местните власти за липсващия ви iPad или iPod touch. Оставете на полицията да се обърне към заподозрени крадци.

Сигурен съм, че това е нивото, до което ще стигнат при извличане на изгубени устройства. Снимка от Spenser на Unsplash.

Надяваме се, че това ръководство е полезно и сте открили липсващия си iPad или iPod touch. Вероятно беше под възглавниците на дивана, нали?

Кажете ни вашата история в коментарите по-долу!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found