Как да слушате собствените си MP3 файлове чрез Spotify на iOS

Apple Music улеснява възпроизвеждането на локални медии на вашите iOS устройства. Но можете ли да възпроизвеждате свои собствени MP3 и други локални файлове със Spotify?

Въпреки че MP3 файловете може да се чувстват като нещо от миналото, все още има много потребители, които искат да възпроизвеждат своите MP3 файлове на своите мобилни устройства. На пръв поглед може да изглежда, че възпроизвеждането на собствена местна медия не е възможно в Spotify. Но всъщност има начин да се направи. Това не е най-простото или елегантно решение, но работи.

Ето как да го направите.

Как да възпроизвеждате локални файлове на Spotify за macOS и PC

Преди да започнете да възпроизвеждате локални мултимедийни файлове на вашите устройства с iOS, всъщност ще трябва да ги добавите към библиотеката си на настолната версия на Spotify.

Разбира се, преди да продължите, може да поискате да поставите MP3 файлове в отделна папка за лесна организация. Ще разберете защо по-късно.

Просто се насочете към Настройки и кликнете върху Показване на локални файлове. Това ще импортира източници от няколко източника във вашата библиотека на Spotify.
 • Отворете Spotify на вашия Mac или PC.
 • Щракнете върху иконата със стрелка надолу.
 • След това кликнете върху Настройки.
 • Превъртете надолу, докато видите Local Files. Натиснете превключвателя до Показване на локални файлове.
 • По подразбиране Spotify ще избере всички папки в Моята музика и изтегляния.
 • Можете да отмените избора на източници, които не искате да качвате. Можете също да щракнете върху Добавяне на източник, за да изберете друга папка.

След като настроите локални файлове, вече трябва да можете да ги възпроизвеждате директно от Spotify.

Няма много голяма полза от това, за разлика от използването на родния му медиен плейър. Но ще имате цялата си музика на едно място - и ще можете да възпроизвеждате тези файлове на вашите iOS устройства.

Как да възпроизвеждате локални файлове на Spotify за iPhone, iPad и iPod touch

Номерът е да получите локални файлове във вашето приложение за iOS Spotify е да използвате опцията за изтегляне. (Уверете се, че сте в една и съща Wi-Fi мрежа!)

Забележка: Имайте предвид, че ще можете да възпроизвеждате локални файлове на вашите iOS устройства само ако имате акаунт в Spotify Premium или Spotify Family.

След като сте импортирали вашите локални мултимедийни файлове в приложението си за настолни компютри Spotify, можете да продължите с добавянето на тези песни и албуми към вашия iPhone, iPad или iPod touch.

 • Добавете песните, които искате да качите на вашето iOS устройство, като създадете папка в приложението за настолни компютри. Можете да го направите, като щракнете върху Нов плейлист и дадете име на плейлиста си.
 • Плъзнете и пуснете всички песни, които искате да качите на вашето iOS устройство.
 • Сега ще трябва да се уверите, че както вашият настолен компютър, така и вашето iOS устройство са влезли в една и съща Wi-Fi мрежа.
 • На вашия iPhone изберете плейлиста, съдържащ локалните файлове, които току-що сте създали.
 • Докоснете иконата за изтегляне, за да изтеглите тези файлове в локалното хранилище на вашето устройство iOS.

Изчакайте, докато Spotify изтегли всичките ви файлове - и готово! Вече можете да слушате местните мултимедийни файлове на вашето iOS устройство.

Още по-добре, тези файлове се съхраняват локално на мобилния ви телефон, така че можете да ги слушате с или без интернет връзка.

Отстраняване на неизправности

Изтеглянето на локални файлове е доста просто, макар и малко тромаво. Но нещата могат да се объркат.

Горните стъпки ще работят за повечето потребители, но те може да не работят за всички. Ако не можете да импортирате или възпроизведете някои от песните си, имайте предвид тези съвети.

 • Уверете се, че и вашето мобилно устройство, и компютърът ви са влезли в един и същ акаунт в Spotify Premium. Също така проверете отново дали вашите устройства са свързани към една и съща Wi-Fi мрежа.
 • Ако пак не работи, уверете се, че Spotify неволно не е настроен на офлайн режим на нито едно от вашите устройства.
 • Много видове медии няма да работят на Spotify. Поддържаните типове файлове включват MP3, M4P (но не и M4P видеоклипове) или MP4 файлове. iTunes формат без загуби, M4A, не се поддържа.
 • Spotify казва, че не позволява възпроизвеждане на песни от „незаконни източници“. При нашето тестване MP3 файловете, изтеглени от YouTube, работеха добре, но вашият пробег може да варира.
 • Уверете се, че приложението Spotify както на вашето iOS устройство, така и на вашия настолен компютър е актуално.
 • Spotify всъщност има ограничение за броя на песните, които можете да изтеглите на определени устройства. Има максимум 10 000 песни на устройство за 5 отделни устройства.
 • Ако забележите, че песента не е съвсем правилната версия, това се дължи на мярка за съвпадение на Spotify. Компанията за стрийминг казва, че ще се опита да съчетае песни от собствения си каталог, ако местните ви песни са в ограничен формат.

Все още ли използвате MP3 файлове за вашето музикално изживяване? Искаме да чуем от вас. Моля, уведомете ни в коментарите по-долу.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found