Как да използвам macOS и Mac OS X Grab Utility за правене на екранни снимки

Обичам папката на M ac's Utilities (Applications> Utilities)! Това е едно от скритите съкровища на Apple. Скрит в папката Applications на вашия Mac, Utilities е страната на най-надеждните приложения на Apple, които никога не стигат до основния етап на вашия Mac, папката Applications.

Това е мястото, където ще намерите червата! Където приложения като Disk Utility, Terminal, Activity Monitor, Console и Keychain Access живеят на живо. Говорете за вашите мощности! Заедно с братята и сестрите си има и малко известно приложение за Mac, наречено Grab.

Следвайте тези бързи съвети, за да правите екранни снимки на вашия Mac с помощта на Grab

 • Grab вече не е налице за macOS Mojave (10.14) и по-нови версии. Вместо това Apple представи новото си приложение Screenshot
 • Използвайте Grab, за да заснемете целия екран. Просто отворете Grab и изберете Capture> Screen
 • Искате само част от екрана? Изберете Capture> Selection и плъзнете показалеца през областта, която искате да заснемете, след което освободете
 • Или направете екранна снимка само на един прозорец, като използвате Grab> Capture> Window
 • Имате нужда от малко време, за да настроите изстрела си? Използвайте  Избор на заснемане> Време на екрана и  щракнете върху Старт таймер
 • Дори включете показалеца си в екранната снимка! Изберете Grab> Preferences и изберете указател, който ви харесва
 • Искате ли да споделите вашата екранна снимка веднага? Просто натиснете  File> Share
 • Лесно запазете снимките на екрана Grab, като изберете  File> Save , въведете име, дори добавете маркер, след това изберете папка за местоназначение и изберете типа на вашия файл (JPEG, PNG или TIFF)

Grab Utility в macOS Mojave и по-горе

В macOS Mojave и по-нови, приложението Screenshot заменя приложението Grab от по-ранните версии на macOS и Mac OS X. 

Когато натиснете клавишите Command + Space и напишете „Grab“, сега се извежда новото приложение ScreenShot, въведено с macOS Mojave. Можете да използвате CMD + Shift + 5, за да отворите новото приложение Screenshot.

Когато използвате новото приложение Screenshot, което замени Grab в macOS Mojave, ще намерите тези преки пътища много удобни:

 • CMD + Shift + 3 Прави екранна снимка на целия екран
 • CMD + Shift + 4 ви позволява да изберете зона за изстрела
 • CMD + Shift + 4 + клавиши за интервал, за да превключите избора на област към избор на прозорец
 • CMD + Shift + 6 на MacBook Pros ще помогне за скрийншота на Touch Bar

Един важен съвет тук е да добавите CTRL към някоя от горните комбинации от клавиши, когато искате да запазите екранната снимка в клипборда си.

Правене на екранни снимки с помощта на macOS Mojave

С macOS Mojave, Apple представя нов начин за заснемане на екранни снимки. Този нов метод (Command-Shift-5) ви позволява не само да записвате статични изображения на екранна снимка, но също така ви позволява да записвате видео на екрана си в реално време (функция, налична по-рано в QuickTime.) 

За видео, macOS Mojave предлага опции или за запис на целия ви екран, или за запис на избрана част от екрана ви. 

И ако искате да заснемете и звук, ще трябва да добавите плъгин като Soundflower, за да запишете вътрешния звук.

Искате Grab за macOS Mojave?

Все още можете да използвате Grab в macOS Mojave, но трябва да имате налична резервна версия на macOS - като High Sierra или Sierra.

Също така изглежда, че това работи в текущата версия на macOS Mojave (10.14.2).

Някои читатели обаче имаха затруднения да накарат Grab да инсталира и работи с помощта на macOS Mojave 10.14.2+, но успяха да го накарат да работи с по-ранни версии на macOS Mojave.

Възстановете Grab от предишно архивиране на macOS Time Machine, ако е налично

 1. Отворете Time Machine или отворете папката backups.backupdb на резервното устройство
  1. Ако използвате Time Machine, преминете към минала снимка от предишна версия на macOS като High Sierra или Sierra
  2. Ако отваряте папката за архивиране, изберете дата на резервно копие, преди да актуализирате до macOS Mojave
 2. Намерете Grab в папката Utilities в папката Applications на вашия архив
 3. Ако използвате Time Machine, щракнете с команда върху Grab и изберете Restore “Grab” до ... и изберете папката Applications> Utilities като папка за възстановения елемент
  1. Въведете вашата администраторска парола, ако бъдете попитани
 4. Ако търсите резервното си устройство без Time Machine, намерете Grab и го поставете във вашия Mac> Applications> Utilities папка
 5. След като приключите, проверете дали Grab е на вашия Mac с MacOS Mojave в папката Applications> Utilities, отворете го и направете тестова екранна снимка с помощта на Grab

Можете също да го копирате от Mac на друг човек, работещ под MacOS Sierra или High Sierra, или от неговата машина на времето или от друг архивен macOS Sierra или High Sierra.

След това го запазете на палеца и инсталирайте на вашия Mac с помощта на macOS Mojave.

Какво прави грабването толкова специално

Grab е приложение за macOS и Mac OS X, което ви позволява да правите екранни снимки на екрана си. Тази малка помощна програма поддържа заснемането на целия прозорец, целия екран или само част от екрана ви.

Въпреки че други приложения и помощни програми правят подобни неща, Grab е достоен човек. Разбира се, вградените клавишни комбинации Command-Shift – 3 и Command-Shift – 4 са добри, но това малко приложение е страхотно! И така, защо да се задоволяваме само с добро, когато можем да имаме страхотни, всички от Grab.

Ето какво прави Grab

 • Улавя част от екрана
 • Прави екранни снимки на прозорец на екрана
 • Заснема екрана със закъснение
  • Това ви дава 10 секунди за настройка и преместване на прозорци или отваряне на менюта, така че всички те са включени във вашата екранна снимка
 • Осигурява опция за показване или не показване на показалец в екранни снимки
  • Достъп до Предпочитания, след това изберете различен тип показалец или липса на показалец
 • Заснемете целия си екран
 • Запазете екранни снимки в различни формати - JPEG, PNG, дори TIFF
 • Заснеманията на екрана включват малка подсказка, показваща точното координатно местоположение на вашия указател на екрана

Нека направим няколко скрийншота!

Стартирайте ИТ

Имате достъп до Grab по различни начини
 • Grab е в папката Utilities под Applications
 • Или въведете /Applications/Utilities/Grab.app във Finder
 • Или Launchpad> Други> Grab
 • Отворете Spotlight Search и въведете Grab

Направете снимка на част от екрана, която сте избрали

Като щракнете върху Grab> Capture> Selection или с помощта на клавишната комбинация Shift + Command + A , заснемате определен регион на екрана, като плъзгате наоколо. След като изберете желаната област, заснемането се отваря в нов прозорец, който запазвате на компютъра си.

Снимане на прозорец

Като щракнете върху Grab> Capture> Window или с помощта на клавишната комбинация Shift + Command + W , правите снимка на прозорец, който сте избрали. Подканата ви инструктира да изберете прозореца, който искате да заснемете, и щракнете върху „Избор на прозорец“.

Снимане на целия екран

Като щракнете върху Grap> Capture> Screen , като използвате клавишната комбинация Command + Z , можете да направите снимка на целия си екран. Подканата ви инструктира да щракнете върху екрана, когато сте готови да заснемете екрана си.

Най-готината функция: Правене на снимка на таймер на екрана

Като щракнете върху Grab> Capture> Timed Screen, като използвате клавишната комбинация Shift + Command + Z , стартирате 10-секунден таймер, активирате част от екрана и след това правите екранна снимка. Приложението Grab заснема десет секунди, след като стартирате таймера.

Когато сте готови, щракнете върху бутона „Стартиране на таймера“ и имате десет секунди, за да поставите кадъра си, преди екранът да бъде заснет. След десет секунди целият екран се заснема. Времевият екран обикновено се използва за заснемане на менюто и опциите на менюто на вашия Mac.

След като направите екранна снимка, виждате информация за нея, като изберете Редактиране> Инспектор или използвате клавишната комбинация Command + 1 . Тук ще намерите размера и дълбочината на изгледа на изображението.

Всички екранни снимки по подразбиране са във формат TIFF; JPEG и PNG обаче са опции, които избирате при запазване. След това използвайте приложението Визуализация, за да видите и изрежете или да направите каквито и да било други промени във вашите екранни снимки.

Качество на изображението

Много хора искат да променят разделителната способност на изображението. Това приложение изначално заснема във форматите TIFF, но можете да запазите всяко изображение в TIFF, JPEG или PNG, като използвате  File> Save.

Тъй като Grab прави екранни снимки на вашия дисплей, разделителната му способност е ограничена до разделителната способност на вашия дисплей.

Помислете за това по този начин - той улавя действителните пиксели на вашия екран. Така че за най-добро качество на изображението, уверете се, че гледате с най-високата резолюция, която позволява дисплеят ви.

Отидете на System Preferences> Displays и проверете дали получавате най-високите налични пиксели за вашия монитор.

Формат на снимка на екрана

Форматът по подразбиране за запазване на екранни снимки обикновено е PNG.

Въпреки това, използвайки Terminal, е лесно да го промените на поддържания формат, който искате - с прости команди. Понастоящем Mac поддържа формати PNG, JPG, TIFF, GIF и PDF. Така че вземете своя избор.

Отворете терминала (/ Приложения / Помощни програми)

 • За да промените на JPEG, въведете по  подразбиране напишете com.apple.screencapture тип jpg
 • За TIFF въведете по  подразбиране напишете com.apple.screencapture тип tiff
 • Преминете към GIF с настройки по  подразбиране напишете com.apple.screencapture тип gif
 • Актуализирайте до PDF, като въведете по  подразбиране напишете com.apple.screencapture тип pdf
 • Върнете се към PNG и напишете по  подразбиране напишете com.apple.screencapture type png

Тези промени не влизат в сила, докато не рестартирате вашия Mac ИЛИ не използвате тази допълнителна команда за терминал killall SystemUIServer

Грабнете не работи след актуализация на macOS или OS X?

Ако тази помощна програма не работи след актуализация, вашият файл с предпочитания за Grab може да е повреден . За да проверите, отворете Finder, отидете до горната лента на менюто и изберете Go> Go to Folder .

Въведете следното: ~ / Library / Preferences / com.apple.Grab.plist и натиснете return.

Преместете този файл в кошчето или на вашия работен плот. След това рестартирайте вашия Mac. След като компютърът ви е напълно рестартиран, опитайте отново Grab. Ако работи, изтрийте този стар файл с предпочитания.

Ако актуализирането на файла с предпочитания не даде резултат, преинсталирайте го с помощта на macOS Recovery и преинсталирайте macOS или OSX.

Други опции за заснемане на екран на macOS и OS X

Ако просто не искате да използвате Grab, опитайте да използвате командите на клавиатурата. Натиснете Command + Shift + 3 и заснемете целия си екран. Command + Shift + 4 извършва заснемане на екрана, което ви позволява да изберете определена област от екрана ви с помощта на кръстосани коси.

Файловете с изображения се запазват като екранни снимки на вашия работен плот. Не искате да записвате на работния плот, просто натиснете контрола и екранът заснема в клипборда за лесно поставяне в други приложения (чрез Edit> Paste или Command + C.)

Ако клавишните комбинации не работят, проверете дали са активирани в менюто за бърз достъп по подразбиране. Отворете System Preferences, изберете Keyboard, след това раздела Shortcuts и погледнете левия панел за опцията Screen Shots. Сканирайте десния панел и поставете отметки в квадратчетата до опциите за заснемане на екрана.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found