iPhone / iPad: Камерата не работи, черен екран (затворът е затворен)

По-новите модели iPhone, iPad и iPod touch имат две камери, едната обърната към потребителя, а другата на гърба на устройството. Изглежда много читатели, които са надстроени до най-новата iOS, имат проблеми с приложението Камера.

Отчетените проблеми са:

  • Черен екран
  • Не можете да превключвате камерите (отпред и отзад)
  • Проблеми със затвора (не се отваря)
  • Приложението на камерата се срива

Идентифициране на проблеми

Първо определете къде и кога възниква проблемът. Само вашата предна камера ли не работи или както предната, така и задната камера? Работи ли някоя от вашите камери с приложението Apple Camera? Камерите работят ли с някое приложение на Apple или приложение на трета страна или изобщо не работят?

Съвети за вашия iPhone или iPad: Камерата не работи

  • Уверете се, че приложението, което използвате, има правилните разрешения. Отидете в Настройки> Поверителност> Камера> и се уверете, че всички приложения, които искате да използвате, са включени.
  • Проверете за актуализации на софтуера на iOS и ако има такива, ги инсталирайте. За целта докоснете  Настройки> Общи> Актуализация на софтуера . Ако няма актуализация, рестартирайте приложението на камерата, като двукратно натиснете бутона за начало и след това плъзнете нагоре по приложението на камерата.
  • Второто нещо, което трябва да направите, е да рестартирате устройството си . Просто натиснете и задръжте бутона за заспиване / събуждане за няколко секунди, след което плъзнете червения плъзгач. След това натиснете и задръжте бутона Sleep / Wake, докато не видите логото на Apple.
  • Ако рестартирането не реши проблема ви, нулирайте всички нулирания. Просто отидете в Настройки> Общи> Нулиране> Нулиране на всички настройки . Имайте предвид, че това ще изтрие всички ваши настройки и предпочитания, но се притеснявайте, че няма да загубите никакви данни.
  • Ако проблемът ви продължава да съществува, може да искате да нулирате устройството си. За целта натиснете и задръжте едновременно бутона за захранване и бутона Home (или бутона за намаляване на звука за устройства без механичен Home), докато не видите логото на Apple.
  • Ако нищо по-горе не помогне, можете да опитате това. Първо направете резервно копие на вашето устройство (iTunes или iCloud) и изтрийте своя iPhone или iPad. като отидете в  Настройки> Общи> Нулиране> Изтриване на цялото съдържание и настройки . Настройте вашето устройство като ново, когато бъдете подканени да го настроите. Проверете дали изтриването и настройката като ново устройство са разрешили проблема с камерата. Ако проблемът ви е изчезнал, възстановете устройството си от архива си в iTunes.

Допълнителни съвети, когато вашите фотоапарати не работят

Ако вашият iPad е в калъф, извадете го от този калъф. След това извършете принудително нулиране, като задържите бутоните Начало и Захранване за 30 секунди - вашият iPad трябва да мига с логото на ябълката - продължете да държите за цели 30 секунди. След това включете iPad както обикновено и проверете камерите.

Хардуерни проблеми

Ако нито едно от горните решения не е решило проблема ви, най-вероятно това е свързано с хардуера, което означава, че се нуждаете от ремонт. Свържете се с екипа за поддръжка на Apple по имейл, телефон, чат или лично в Apple Store и задайте среща за преглед на проблема ви.

Другите опции включват получаване на местна сервизна служба iDevice, която да разгледа и предостави приблизителна оценка, или ако се чувствате амбициозна, да извършите DYI ремонт. Има много онлайн ресурси за това как да коригирате този тип проблеми с iPad с видеоклипове стъпка по стъпка.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found