Как да чатите директно с поддръжката на Apple

Ако имате проблеми с вашите продукти на Apple, може да бъде разочароващо да се опитате да намерите необходимата помощ. Ето защо ние очертахме три начина, по които можете да говорите директно с Apple Support.

Подобни публикации:

  • Какво да направите, ако вашето iOS устройство ви моли да влезете в Apple ID на някой друг
  • Как да се предпазите от тези често срещани измами, свързани с Apple (включен контролен списък)
  • iPhone продължава да се нулира, как да поправя
  • Какво да направите, ако устройството ви не се показва в Find My iPhone

За съжаление, нашите продукти на Apple не винаги работят така, както очакваме от тях. Софтуерът се срива, дисплеите се напукват и батериите умират.

Много от нас в крайна сметка се нуждаят от поддръжка на Apple, за да ни помогнат да спасим продуктите си от почти смъртта. И въпреки че Apple прави всичко възможно, за да оптимизира процеса на поддръжка, понякога може да изглежда по-сложен, отколкото трябва.

Ето защо решихме да очертаем три начина, по които можете да разговаряте директно с Apple Support. Всеки метод отнема малко време, за да започне, но крайният резултат е един и същ.

Независимо дали по телефона, чрез интернет чат или лице в лице - тези методи ще ви накарат да говорите с Apple Support.

1. Използвайте уебсайта за поддръжка на Apple

Най-простият начин за чат директно с поддръжката на Apple е да посетите getupport.apple.com. Този интуитивен уебсайт задава поредица от въпроси, за да открие естеството на проблема ви, преди да предложи подходящо решение за услугата за вас.

Отговарянето на въпросите трябва да отнеме не повече от няколко минути. За да започнете, изберете устройството или услугата, с които имате проблеми.

След това ви се представя списък с често срещани проблеми, свързани с този продукт. Ако нито една от опциите не е подходяща за вас, изберете „Темата не е в списъка“ и опишете проблема със собствените си думи.

С идентифицирания ви проблем уебсайтът за поддръжка на Apple предлага избор от подходящи сервизни решения, от които да избирате.

Те могат да варират от онлайн чат до срещи в магазина в срещи в магазина. Точните опции за услуги, които получавате, зависят от вашия проблем.

Например, телефонната поддръжка не се препоръчва за напукани екрани на iPhone (които не могат да бъдат поправени по телефона), а ангажиментите в магазина не се препоръчват за проблеми с Apple ID (където те нямат достъп до вашите идентификационни данни за Apple ID) .  

Можете да излъжете системата, за да получите конкретното решение за поддръжка, което търсите. Преструвайте се, че имате физически щети, за да резервирате среща в Genius Bar за проблемите си с имейла. Или твърдете, че вашият MacBook не се включва, за да говорите с някой за проблеми с актуализацията.

Но по този начин няма да получите нивото на услугата, което се очаква от Apple. Вместо това ще се принудите да се насочите по маршрут, който не е най-добре оборудван за справяне с този проблем.

Не е необичайно хората, пътуващи на дълги разстояния до срещата в Genius Bar, да открият, че Geniuses в магазина не могат да разрешат проблема си с iTunes.

Ако бяха последвали предложението за телефонна поддръжка на Apple, проблемът им може би вече е разрешен. Моето предложение е да се доверите на препоръките на Apple - поне за начало!

Уебсайтът предлага лесен начин за чат директно с Apple Support

2. Използвайте приложението за поддръжка на Apple

Приложението за поддръжка на Apple предоставя почти идентична услуга с тази, предлагана от уебсайта за поддръжка на Apple. Ключовата разлика е, че това е по-плавно изживяване за потребителите на iOS. Това е особено полезно, ако вашият Mac не работи!

Можете да изтеглите приложението безплатно от App Store. След като го стартирате, докоснете Получаване на поддръжка в долната част на страницата и изберете от списъка с налични продукти. Приложението ви позволява да изберете конкретни продукти на Apple, регистрирани във вашия Apple ID.

Подобно на уебсайта за поддръжка на Apple, след това ви се представя списък с често срещани проблеми, свързани с този продукт. Не се притеснявайте, ако не можете да видите проблема си. Изберете Получаване на още помощ в долната част на страницата и можете да опишете проблема със свои думи.

Приложението за поддръжка на Apple взема предвид вашето местоположение, когато предлага решения за услуги.

Това означава, че може да не успеете да резервирате среща в магазин, ако в близост до вас няма доставчици на услуги. Вместо това ще имате опции за телефонна или онлайн поддръжка.

Изтеглете приложението за поддръжка на Apple за лесен достъп до помощта, от която се нуждаете

3. Обърнете се през Twitter

По-директен подход за чат до Apple Support е да се свържете с Twitter. Apple поддържа независим акаунт в Twitter за заявки за поддръжка, наречен @AppleSupport.

Следвайки този акаунт в Twitter, ще получите много съвети и трикове за използване на вашето устройство. Но също така ще можете да им изпращате съобщения, когато имате проблеми с вашите продукти на Apple!

@AppleSupport е на живо всеки ден от 5:00 до 20:00 ч. Тихоокеанско време. Изпратете им съобщения с въпроси за проблемите, които може да имате.

Те вероятно ще ви поканят в частен разговор, където могат да предложат помощ. Това може да са преки отговори на вашите въпроси или връзки към ръководства за отстраняване на неизправности.

В противен случай те могат да съдействат за планиране на телефонна поддръжка или среща в Genius Bar в магазина.  

Какъвто и проблем да имате, те със сигурност ще могат да ви насочат в правилната посока за помощ. Тоест, ако не могат директно да ви получат подкрепата, от която се нуждаете.

Страницата за поддръжка на Apple Twitter улеснява получаването на помощ

Като цяло Apple предлагат различни начини да получат поддръжка за своите продукти. И макар да изглеждат като продължителни процеси, доверете се, че са налице поради най-добрите причини.

Apple филтрира заявките за поддръжка на правилните места, облекчавайки натиска върху техните доставчици на поддръжка и рационализирайки процеса за клиентите. Не винаги работи перфектно, но винаги трябва да можете да намерите помощта, от която се нуждаете.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found