ПИН код на SIM картата? Ето какво да направите, ако сте заключени от вашата SIM карта

Всяко клетъчно устройство - включително iPhone - има SIM карта. За да опростите малко, това е начинът, по който вашето устройство се свързва с вашата клетъчна услуга.

Обикновено може да не обмисляте много SIM картата си. Тези дни новите iPhone вече ще имат SIM карта в себе си, която се активира дистанционно. Но физическите SIM карти все още могат да се свалят.

Имайки това предвид, всъщност има функция за сигурност в последните версии на iOS, с която може да срещнете проблеми. Нарича се SIM PIN. Ето какво трябва да знаете.

Какво е ПИН код на SIM картата?

По същество ПИН кодът на SIM картата - добавен като допълнителна функция в iOS 12 - е код за защита, с който можете да „заключите“ вашата SIM карта.

Всеки път, когато рестартирате устройството си или извадите SIM картата си и я поставите в ново устройство, ще трябва да въведете ПИН кода на SIM за достъп до клетъчната функционалност.

Това може да ви бъде полезно, ако вашият iPhone бъде откраднат. Той може да попречи на хората просто да изскачат вашата SIM карта, да я поставят в устройство, което имат под ръка, и да използват вашата клетъчна линия за обаждания и текстови съобщения.

Ако се интересувате, можете да настроите ПИН за SIM, като отидете в Настройки> Клетъчни> ПИН за СИМ .

Уверете се, че сте записали този ПИН код за SIM картата някъде на сигурно място, до който можете лесно да осъществите достъп. Изпращането на имейл до себе си или използването на Бележки в iCloud са и двете добри възможности.

Разбира се, ако вече имате настроен такъв, ще трябва да го въведете, преди да зададете нов. Което ни води до проблем: ами ако сте забравили ПИН кода на SIM картата?

СВЪРЗАНИ:

  • Как да настроите eSIM и Dual SIM на вашия Apple iPhone
  • Как да използвате Dual SIM с вашия Apple Watch
  • Ето новите функции, идващи на вашия iPhone с iOS 12.2

Какво ще стане, ако забравя ПИН кода си за SIM?

Има няколко важни неща, които трябва да обърнете внимание, ако сте забравили ПИН кода на SIM картата.

  • Наистина няма начин да нулирате ПИН кода на SIM на вашия iPhone. Всъщност изобщо няма начин да нулирате ПИН кода на SIM картата. След като сте избрали един, вие сте остана с него, ако сте го забравили.
  • Имате само три опита да отключите SIM картата си чрез ПИН. Ако въведете грешен ПИН код на SIM три пъти, вашата SIM карта ще бъде заключена - прекъсвайки достъпа до глас и данни.
  • Спрете да въвеждате каквото и да е, ако след няколко опита не можете да си спомните ПИН кода на SIM картата. Ако се случи да не успеете с още 10 опита за въвеждане, вашата SIM карта ще бъде заключена за постоянно. Няма начин да отмените това, така че ще трябва да вземете нова SIM карта от вашия оператор.

Как да отключите вашата SIM карта

След като въведете три неправилни ПИН кода, вашият iPhone ще ви помоли да въведете PUK код. Това е вашият билет за отключване на вашия ПИН код за SIM.

Забележка: PUK кодът не е вашият ПИН, затова не се опитвайте да въведете своя ПИН код, за да го отключите. (Отново твърде много опити ще направят вашата SIM карта безполезна.)

Що се отнася до получаването на PUK код, обикновено осемцифрено число. Ще го получите от вашия конкретен оператор.

Обикновено можете да се свържете с вашия оператор, като наберете 611 от мобилното си устройство. Но ако сте загубили функционалността на гласа на вашата SIM карта, може да се наложи да опитате други методи за контакт с тях.

Вземете назаем чужд телефон, свържете се с вашия оператор през уебсайта му или просто внесете устройството си в магазин за тухли.

Трябва да сте притежател на акаунта за абонамента на вашия оператор или поне да имате достъп до самия акаунт и SIM карта.

След като получите своя PUK код, ще го въведете в Settings> Cellular. Освен това може да се появи, когато се опитате да осъществите достъп до определени клетъчни възможности. Трябва да видите екран за въвеждане на PUK - въведете кода си тук.

Подобно на опитите за PIN на SIM, вие получавате само 10 шанса да въведете правилно своя PUK код. Така че не забравяйте да въведете този код наистина внимателно.

Когато въвеждате правилния PUK код, трябва да можете да си възвърнете достъпа до вашата SIM карта и различните й функции. Отново, ако искате да използвате ПИН за SIM в бъдеще, не забравяйте да го запишете някъде на сигурно място.

Също така си струва да се отбележи, че операторите ще трябва да проверят самоличността на абонат, преди да получат PUK код. Така че не се притеснявайте, че злонамерени лица се свързват с вашия оператор и се опитват да получат този код за себе си.

Надяваме се, че тази кратка статия ви е била полезна. Моля, уведомете ни, ако имате въпроси или коментари.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found