Как да изпращате / получавате iMessages в самолетен режим

Често получаваме въпроса: „Мога ли да изпращам текстове или iMessages в самолетен режим?“ И отговорът е да и не. И често е объркващо. Можете да пишете на леля си, която използва iPhone 5S, на брат ви, който използва iPhone X, дори на баба ви, която просто обича своя iPad Air. Но не можете да пишете на половинката си, която обича своя Samsung Galaxy 7 или на шефа си, който все още използва Blackberry. Е, какво по света става тук?

По същество това се свежда до потребители на Apple спрямо потребители, които не са на Apple. Да, можете да изпращате текстови съобщения на устройства на Apple и Mac, използвайки iMessage, когато сте в самолетен режим. И не, не можете да пишете на най-добрата си приятелка, която е свързана с телефона си с Android.

Какво е AirPlane Mode?

Самолетен режим деактивира безжичните връзки и услуги (клетъчни, Wi-Fi, GPS, услуги за местоположение и Bluetooth) на вашия iPhone, iPad или iPod touch. Н owever , вие все още може да изпращате и получавате iMessages когато активирате режим самолет, ако сте в обхвата на вашия Wi-Fi връзка, тъй като iMessage позволява на потребителите да изпращат съобщения през Wi-Fi. 

Ето как работи!

Стъпки за това как да изпращате / получавате iMessages в самолетен режим

 1. Докоснете Настройки> Самолетен режим  и го включете. След това, ако Wi-Fi още не е включен, докоснете Настройки> WiFi  и включете WiFi (активирайте отново Wi-Fi.)
  1. Или използвайте Control Center и докоснете както AirPlane Mode, така и WiFi, за да ги активирате
 2. Отворете приложението Messages и опитайте да изпратите iMessage. Появява се съобщение за грешка, което казва или:
  1. Изключете самолетния режим или използвайте Wi-Fi за изпращане и получаване на съобщения
   1. Докоснете Настройки (вижте изображението по-долу) и активирайте WiFi 
   2. След това докоснете червения удивителен знак до текста, посочен като Не доставено и изберете Опитайте отново
   3. Вашето съобщение е изпратено чрез WiFi, ако е iMessage (синьо)
    1. SMS / MMS съобщения (в зелено - като горното) не се изпращат, докато AirPlane Mode не бъде изключен и не се свържете с мобилния си оператор
    2. За да изпратите отново SMS / MMS съобщение, след като режимът AirPlane е деактивиран, докоснете удивителен знак и изберете да опитате отново
  2. Трябва да деактивирате самолетен режим, за да изпращате или получавате съобщения ,
   1. Докоснете Отказ (вижте изображението по-долу)
   2. Сега публикувайте съобщението си, ако е iMessage (синьо)

И е толкова лесно!

Не всички текстови съобщения в режим AirPlane са равни

Докато е в WiFi, вашият iPhone изпраща iMessages на други iDevices и Mac. Ако не можете да изпращате текстове на приятели или семейство, те могат да използват Android или други устройства, които не са на Apple, които изискват SMS / MMS съобщения чрез мобилен оператор. Не можете да се свържете с мобилния си оператор, когато Самолетен режим е ВКЛЮЧЕН.

Най-лесният начин да разберете е, че iMessages са сини, а SMS / MMS са зелени. Докато самолетен режим е включен, могат да се изпращат само сини iMessages.

Ако iMessages не се изпращат, опитайте да изключите iMessage и след това да го включите отново, като отворите Настройки> Съобщения.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found