Деактивирайте гласовия контрол за добро на вашия iPhone, How-To

Започвайки с iOS 10, потребителите трябваше да срещнат множество проблеми с функцията за гласов контрол на своя iPhone. Потребителите винаги са имали проблеми с тази функция, като случайно набиране на своя iPhone.

Някои потребители установиха, че когато случайно задържат бутона „Начало“ твърде дълго, той издава силен пинг и извежда гласов контрол. Заобиколните решения, използвани в iOS 10, не бяха полезни, защото когато изключихте гласовия контрол, той все още активира Siri на вашия iPhone. След това трябваше да промените паролата или езиковите опции на Siri, за да преработите потенциално решение.

Популярно решение за тези, които не са на iOS 10.2, беше промяната на езика за Siri.

Докоснете Настройки -> Siri. Активирайте Siri и след това променете езика на „иврит“. Изключете Siri. Когато натискате бутона Начало за малко твърде дълго, гласовото набиране няма да се случи.

Деактивирайте изцяло гласовия контрол, като използвате iOS 10.2

С представянето на iOS 10.2, Apple най-накрая предостави начин най-накрая да се справи с този досаден проблем. Сега можете напълно да деактивирате гласовия контрол без никакви заобикалящи решения.

За да направите това,

  1. Докоснете Настройки> Общи
  2. Изберете Достъпност, последвано от Бутон за начало
  3. Изключете тук „Натиснете и задръжте, за да говорите“

Това беше много досадно за потребителите на iPhone 7, тъй като бутонът за начало на iPhone 7 вече не е тактилен бутон. Ако го натиснете твърде силно или прекалено, това ще доведе до гласово управление.

За потребители с хаптична система на техните iPhone е добра идея да научат как да калибрират това въз основа на вашата употреба. Моля, обърнете се към статията по-долу, за да видите как да извлечете най-доброто от вашата хаптична система.

  • Открийте хаптичните функции на вашия iDevice, подробно ръководство
  • Haptic не работи, как да поправите

Използвате ли гласов контрол на вашия iPhone? Какви функции харесвате, докато използвате тази функция?

Ще се радваме да чуем и вашите коментари за новия iOS 10.2.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found