Не може да се създаде или актуализира Apple ID без имейл за потвърждение

Независимо дали създавате нов Apple ID или актуализирате данните на стария си акаунт, шансът е необходим код за потвърждение на Apple ID, за да го направите. Apple трябва автоматично да изпрати този код по имейл на адреса във вашия акаунт. Без него или ако кодът за потвърждение на Apple ID не работи, няма да можете да създадете своя акаунт или да актуализирате подробностите за него.

Това означава, че не можете да се възползвате максимално от непрекъснато нарастващия списък от услуги на Apple, тъй като всички те изискват да влезете с Apple ID. Тези услуги включват App Store, iCloud, Apple Music и други. Те са едни от най-големите причини хората да използват продуктите на Apple.

Така че, ако чакате код за потвърждение, но той просто няма да се появи във входящата ви поща, разгледайте нашите съвети по-долу, за да разберете какво можете да направите по въпроса.

Ето как изглежда имейл с код за потвърждение на Apple ID.

За да бъде ясно, тази публикация се отнася до имейл кодове за потвърждение , а не кодове за потвърждение в две стъпки . Кодове за потвърждение в две стъпки са необходими, когато влезете в своя Apple ID на нови устройства. Имейл кодовете за потвърждение се използват, когато създавате или актуализирате данните за вашия Apple ID.

Свързани:

 • Как да промените имейл на Apple ID, до който вече нямате достъп
 • Apple ID деактивиран от съображения за сигурност? Ето какво да направите
 • Грешка при свързването на Apple ID, проверката не бе успешна. Как да поправя
 • Как да коригирате проблеми с пощата на macOS след надграждане до двуфакторно удостоверяване

Как да проверя моя Apple ID без имейл адрес?

За съжаление не можете. Apple трябва да свърже всеки акаунт с имейл адрес, за да могат да ви актуализират с важна информация и да пазят данните ви в безопасност. Трябва да имате имейл адрес, преди да се регистрирате за Apple ID. Освен ако не изберете да създадете имейл на iCloud по време на процеса на регистрация. Нещо повече, Apple трябва да потвърди, че притежавате какъвто и адрес да използвате, като му изпратите код за потвърждение.

Как да проверя моя Apple ID, ако не мога да получа кода си за потвърждение?

Без код за потвърждение Apple не може да вярва, че притежавате този имейл адрес и няма да можете да потвърдите своя Apple ID. Няма начин да се заобиколи това. Без кодове за потвърждение можете да получите достъп до акаунт на някой друг или някой друг да има достъп до вашия акаунт. Ако чакате код за потвърждение, който няма да се появи, вероятно имаме нужната корекция по-долу.

Защо не получавам имейла си за потвърждение на Apple ID?

Постоянните проблеми със системата за проверка на Apple означават, че много потребители не са получили имейли за потвърждение. Само много малък процент от тези потребители никога не получават имейлите, повечето други се сблъскват с разрешими проблеми в резултат на:

 • Филтри за спам или боклуци
 • Неправилни данни за акаунта
 • Или проблеми със системния сървър

В тази публикация ще разкажем подробно решенията на всеки от тези потенциални проблеми, заедно с десетте най-добри съвета от читателите.  

Как да изпратите отново имейл за потвърждение от Apple ID

Можете да накарате Apple да изпрати нов код за проверка на вашата пощенска кутия по всяко време. За да направите това, или щракнете върху бутона, който гласи Изпращане на нов код от уебсайта на Apple ID, или повторете стъпките, които първоначално са изисквали да въведете код за проверка. След заявяване на нов код за проверка, всички съществуващи кодове ще спрат да работят.

Щракнете върху бутона Изпращане на нов код, за да получите нов код за потвърждение на Apple ID.

Как да намерите код за потвърждение на Apple ID в имейлите си

Проверете вашите нежелани, спам и изтрити папки

Обичайно е компютърно генерираните имейли, като например код за потвърждение на Apple ID, да бъдат уловени от вашите филтри за нежелана или нежелана поща и никога да не стигат до входящата ви поща. Пресейте всички нежелани, спам или изтрити папки във вашия акаунт, за да сте сигурни, че кодът за потвърждение не чака там.

Проверете всички папки на вашия имейл акаунт за имейл за потвърждение.

Добавете Apple към адресната си книга

За да сте сигурни, че няма бъдещи имейли, които да приключат в папки с нежелана или нежелана поща, добавете следния имейл адрес към адресната си книга или списъка с контакти: [имейл защитен] .

Търсете във всичките си имейли „Apple“

Всеки имейл, свързан с вашия Apple ID акаунт, ще съдържа думата „Apple“. Използвайте функцията за търсене във всяко приложение за електронна поща или уебсайт, което използвате, за да намерите всеки имейл, свързан с Apple. Това трябва да покаже всички имейли, които са били автоматично подадени в папки, различни от вашата пощенска кутия, като архиви или създадени по поръчка папки.

Влезте в приложението или уебсайта на вашия доставчик на електронна поща

Използването на приложение за електронна поща, което не е разработено от вашия доставчик на електронна поща - например използването на приложението Mail на Apple за имейл адрес на Google - може да доведе до закъснения в изпращането и получаването на имейли. Влезте директно в приложението или уебсайта на вашия доставчик на електронна поща и потърсете там кода си за потвърждение на Apple ID.

Търсете в имейлите си директно от приложението или уебсайта на вашия доставчик на електронна поща.

Как да се уверите, че данните за вашия акаунт са верни

Проверете правописа в акаунта си в Apple ID

Докато чакате имейл за потвърждение, Apple ще покаже следното съобщение:

„Имейл с код за потвърждение е изпратен на [вашия имейл адрес] . Моля, въведете кода тук: ”

Проверете внимателно всеки символ на вашия имейл адрес, за да се уверите, че е правилен. Ако не е, излезте и опитайте отново, като използвате правилно написания адрес.

Проверете отново правописа на вашия имейл адрес в Apple ID.

Проверете правописа в приложението за електронна поща или уебсайта си

Излезте от имейл акаунта си в приложението или уебсайта, които използвате. След това влезте отново, докато внимателно проверявате, че имейл адресът е същият като този, който пише в акаунта ви в Apple ID.

Влезте в Apple ID и актуализирайте данните за акаунта

Ако можете да влезете в своя Apple ID на този етап, щракнете, за да редактирате данните за вашия акаунт и да добавите нов имейл адрес. Ако процесът на проверка работи за този имейл адрес, изберете да го използвате като основния си Apple ID вместо оригиналния. Можете да направите това, като използвате бутона Промяна на Apple ID ... в горната част на страницата, въпреки че може да се наложи да премахнете новия имейл адрес от вашия акаунт, преди да го направите.

Щракнете върху бутона Промяна на Apple ID, за да актуализирате имейл адреса си.

Как да проверя за проблеми със сървъра

Посетете уебсайта за състоянието на сървъра на Apple

Можете да проверите състоянието на системата на всяка услуга на Apple на техния уебсайт. Ако всички системи работят нормално, всичко ще има зелен кръг до него. Ако има нещо различно от зелен кръг до Apple ID, ще трябва да изчакате Apple да разреши проблемите от своя страна, преди да имате достъп до вашия акаунт. Това може лесно да е причината вашият код за потвърждение на Apple ID да не работи.

Проверете дали магазинът, до който искате да влезете, работи и работи.

Уверете се, че можете да получавате имейли

Използвайте втори акаунт или помолете приятел да изпрати имейл на вашия имейл адрес на Apple ID. Ако и вие не получите това съобщение, има проблем с вашия имейл акаунт и ще трябва да се свържете с вашия доставчик на електронна поща за допълнителна помощ. Можете също да използвате уебсайта DownDetector, за да видите дали други потребители изпитват проблеми със същия доставчик на имейли.

Десет най-добри съвета от читателите

Съветите по-долу са предложени от читатели, които също се мъчат да получат имейл за потвърждение на Apple ID. Не разбираме защо някой от тях трябва да работи, но много хора ни казаха, че го правят!

 1. Изключете Wi-Fi и опитайте да използвате клетъчни данни за получаване на имейла или обратно.
 2. Включете и изключете бутона Set Set автоматично в настройките за дата и час.
 3. Актуализирайте имейл адреса на Apple ID в настройките за изпращане и получаване на съобщения и FaceTime.
 4. Изключете вашата VPN или AdBlocker, ако имате такава.
 5. Влезте в уебсайта iCloud и премахнете стари устройства от менюто Настройки.
 6. Излезте от iCloud на всичките си устройства, след което влезте отново.
 7. Освободете или закупете още малко място за съхранение в iCloud.
 8. Изключете споделянето на местоположението в настройките си за поверителност.
 9. Нулирайте мрежовите настройки на вашето устройство (след това ще трябва да въведете пароли за Wi-Fi отново).
 10. Нулирайте всички настройки на вашето устройство (това няма да изтрие никакво съдържание, но ще върне другите настройки по подразбиране).

Свържете се с Apple за допълнителна поддръжка

Искрено се надяваме, че досега вашият код за потвърждение на Apple ID работи и сте спрели да четете. Ако все още сте с нас, може би е време да поговорите със самите Apple. Можете да се свържете чрез техния уебсайт за поддръжка и да говорите с представител на Apple. Това може да отнеме много време, но екипът за поддръжка на клиенти на Apple ще има по-голям достъп и поглед върху това, което се случва зад кулисите на вашия акаунт в Apple ID.

Създайте нов имейл адрес и започнете отново

Ако все още не можете да потвърдите имейл адреса си с Apple ID, можете да създадете нов имейл и да създадете нов акаунт. След като създадете и потвърдите нов Apple ID, можете да добавите оригиналния си имейл към данните за контакт. При условие, разбира се, че можете да го потвърдите в този нов акаунт!

Като последно усилие посетете уебсайта на Apple ID, за да създадете нов акаунт.

Това е почти всичко, което трябва да знаете, ако вашият код за потвърждение на Apple не работи или е изпратен на вашия имейл адрес. Намерихте ли поправка, която работи? Разкажете ни какво беше в коментарите, за да можем да продължим да правим тази публикация възможно най-полезна.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found