iOS: Може ли блокиран номер да остави гласова поща?

Докато използвате iOS 7 и по-нова версия, можете да блокирате обаждания и съобщения от нежелани контакти. Един въпрос, който получаваме много от потребителите, може ли блокираният номер да остави гласова поща и достъпни ли са все още тези гласови съобщения?

Така че може ли блокираният номер да остави гласова поща?

Краткият отговор е ДА. Достъпни са гласови съобщения от блокиран контакт с iOS. Когато ви се обади блокиран номер на iOS, вашият iPhone автоматично ги насочва към гласова поща. Това е начинът, по който Apple се справя с блокирането - всички iOS блокират обажданията и автоматично ги насочват към вашата гласова поща. 

Това означава, че блокираният номер все пак може да ви остави гласова поща, но няма да разберете, че са се обадили или че има гласово съобщение. Имайте предвид, че само мобилните и клетъчните оператори са в състояние да ви осигурят истинско блокиране на повикванията. 

Как да проверите за гласова поща от блокирани номера на вашия iPhone

Лесно е да проверите дали блокираните обаждащи са оставили гласова поща!

Когато блокиран повикващ остави гласова поща, вашият iOS автоматично създава категория във вашата гласова поща, наречена Блокирани съобщения

За да видите дали имате гласови съобщения от блокирани обаждащи се, отворете приложението Телефон

  • Докоснете раздела Гласова поща в долния десен ъгъл на страницата
  • Погледнете надолу в списъка, за да намерите категорията Блокирани съобщения (обикновено под Изтрити съобщения)
  • Докоснете го и или изтрийте или прослушайте тези съобщения

Можете ли да блокирате някой да не остави гласова поща?

Понастоящем единственият начин да блокирате обаждащия се да не напусне гласова поща е чрез вашия оператор. Не всички оператори поддържат тази функция и разбира се, тя обикновено добавя друга такса за услуга.

Услуги за блокиране на превозвач (за САЩ)

  • AT&T  предлага Smart Limits, функция за родителски контрол, която ви позволява да блокирате обаждания и текстови съобщения
  •  Потребителите на Sprint могат да настроят блокиране на обаждания от My Sprint
  •  Клиентите на Verizon могат да блокират пет номера безплатно или да плащат допълнителна месечна такса за допълнителни опции за блокиране
  • T-Mobile  блокира безплатно всички текстови съобщения и опцията за семейни надбавки блокира до 10 номера

Ако получавате много гласови съобщения от блокирани обаждащи се, консултирайте се с вашия оператор и вижте дали те предоставят някакви опции.

Как да блокирате обаждащите се в iOS

Отворете приложението Телефон и погледнете в „Последни“, след което докоснете синьото „i“ до телефонния номер или контакт, който искате да блокирате. Превъртете до дъното на екрана, след което докоснете Блокиране на този повикващ. 

Блокирането на обаждащите се чрез вашия iOS води до блокиране на всички телефонни разговори, текстови съобщения и FaceTime разговори от хора са вашият списък с блокирани. Въпреки това, дори когато блокирате телефонен номер или контакт, те пак могат да оставят гласова поща, но няма да видите известия.

Тази функция е налична за следните модели: iPhone 4 и по-нови версии, iPad 2 и по-нови версии, iPad Mini и iPod touch от пето поколение. 

Знае ли блокираният повикващ, че е блокиран?

Не, всички контакти или номера, които блокирате, НЯМА да получат известие, че обаждането или съобщението са блокирани.

Заглушаване на неизвестни повикващи

Започвайки от iOS13, Apple добави функция за автоматично заглушаване на повикващите от неразпознат или известен номер.

Функцията е предназначена да заглушава спам и робо обажданията, изпращайки тези обаждания направо на гласова поща.

Как да включите автоматичното заглушаване на обажданията

  • Отидете в Настройки> Телефон
  • Превъртете надолу и включете  Silence Unknown Callers

Научете повече за заглушаването на неизвестни обаждащи се и robocalls в тази статия.

Преглеждайте блокираните си номера и контакти

За да видите всички телефонни номера и контакти, които сте блокирали от Phone, FaceTime или Messages, отворете Settings> Phone> Call Blocking & Identification. 

За FaceTime отидете в Settings> FaceTime> Blocked . А за Messages отидете в Settings> Messages> Blocked

Блокирайте обаждащите се чрез вашия оператор

Ако номерата ви са блокирани в системата на оператора, те не могат да оставят гласова поща . Блок на оператора прихваща това обаждане и повикващият чува запис, че човекът, когото са повикали, има блокиран номер. Единственият начин човек, чийто номер може да остави гласова поща, е ако използва различен телефон за обаждане.

Имайте предвид, че някои обаждащи се, особено повикванията за продажба, могат да манипулират какъв телефонен номер се появява при входящо обаждане. Индустрията нарича това подправяне, създадено с помощта на компютър или приложение на трета страна.

Блокиране на услуги от превозвач

Повечето превозвачи във вашия регион предлагат услуга за блокиране на повиквания за абонатни клиенти, а някои я предлагат и за предплатени клиенти. Често има условия, така че не забравяйте да ги разберете, преди да се регистрирате.

Някои превозвачи предлагат тази услуга безплатно, а други таксуват месечна такса. Проверете акаунта си, за да видите дали това е предоставена услуга и дали има свързани разходи. Ако информацията не е лесно достъпна, обадете се на мобилния си оператор и ги попитайте за техните услуги за блокиране на повиквания.

Да имате трета страна 

Друга опция е използването на приложение на трета страна за блокиране и управление на вашите контакти. Всички ние вероятно мразим тези обаждащи се и искаме да блокираме телемаркетинг, спам повиквания и др. За съжаление, блокирането на обаждания в iOS и услугите ви за блокиране на оператора не предотвратяват този тип обаждащи се автоматично.

Така че, ако искате да блокирате тези досадни обаждащи се, най-добрият ви залог е платено приложение на трета страна. Тези приложения поддържат и редовно актуализират бази данни на телемаркетери, робокалериращи и нежелани обаждания и така техният софтуер има тенденция да блокира автоматично повечето от тези обаждания.

Нямаме конкретна препоръка за приложение, но вместо това ви препоръчваме да посетите App Store и да потърсите приложения за блокиране на обаждания. Прочетете потребителските отзиви и вземете решението си въз основа на казаното от другите.

И не забравяйте, че тези приложения са удобни като абонаменти за платени приложения - безплатните версии не получават актуализираните бази данни на обаждащите се.

НАПРАВИ ГО САМ! 

Някои потребители се справят сами с блокирането на повиквания с малко „направи си сам“. Процесът е да настроите гласовата си поща да използва гласа на Google. Използвайте блокираната функция на телефона, за да отхвърлите повикването и да го изпратите на гласова поща. След това блокирайте обаждащия се в гласа на Google. Те чуват едно от стандартните съобщения, което им казва, че номерът е прекъснат или вече не се използва.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found