3 съвета Използване на терминална команда за ускоряване на вашия Mac

Подобно на операционната система за iPhone и iPad, през последните няколко цикъла OS X е имала много ъпгрейди, в които е вградена по-красива анимация на системата, за да я направи по-удобна за потребителя. Тези системни анимации са страхотни, но могат да отнемат малко процесорната мощност и да забавят вашия GUI, ако използвате OS X на по-стар Macbook или Mac. В тази публикация ще подчертаем няколко съвета, които могат да ускорят вашия Mac с помощта на основните терминални команди.

Контрол на мисията

Това е видяло много промени през годините. Можете да използвате следната команда на терминала, за да ускорите времето за анимация за управление на мисията.

Отворете терминала си и въведете:

по подразбиране пише com.apple.dock expose-animation-duration - float 0

Тази команда ще деактивира анимацията за контрол на мисията.

Създаване на нов Windows

Много приложения са склонни да приближават от центъра на екрана, когато се опитват да създадат нови прозорци. Това може да накара някои стари Mac да работят бавно. Тази анимация също изглежда доста ненужна. Можете да изключите тази анимация със следната команда чрез вашия терминал:

по подразбиране пише –g NSAutomaticWindowAnimationsEnabled –bool NO

По-бърз док

На по-бавен mac времето, необходимо на плъзгането на док-станцията извън погледа, понякога може да бъде досадно. Можете лесно да се отървете от това забавяне, като използвате следната команда. Това ще накара вашата докинг станция да се появи и да изчезне моментално на вашата машина.

по подразбиране пише com.apple.dock autohide-time-modifier –int 0; killall Dock

Въпреки че има много команди, които могат да ви помогнат с намаляването на бавните анимации на вашата OS X, ние решихме, че тези основни три може да ви харесат, тъй като повечето хора използват контрола на мисията и докират доста често.

Една добра помощна програма е TinkerTool, с помощта на която можете лесно да деактивирате анимациите за Mail, Fade in fade out ефекти и да ускорите анимацията на отваряне и затваряне на листове.

И накрая, можете лесно да обърнете промените на командите, показани тук, като използвате командата по подразбиране delete . Например настройката за създаване на нова анимация на Windows, която сте премахнали във втората опция по-горе, може лесно да бъде възстановена с помощта на командата:

по подразбиране изтриване –g NSAutomaticWindowAnimationsEnabled

Така че, продължете и опитайте. Кажете ни кои са някои от най-популярните ви терминални команди, които използвате за работа с бавни анимации на вашия Mac.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found