iOS 10.1, пуснат днес, трябва ли да надстроите?

Apple пусна новия си iOS 10.1 днес. След едномесечен бета-период на тестване, Apple направи новия iOS 10.1 достъпен за изтегляне.

Най-голямата функция, която идва с iOS 10.1, се обслужва предимно от потребителите с устройствата iPhone 7 Plus. Ако имате iPhone с двойна леща, новият iOS предлага функция за подобряване на „дълбочинните ефекти“ в портретен режим.

Използвайки iOS 10.1 на iPhone 7 plus, можете да превключите вашия 2-кратен телефото обектив в портретен режим и да щракнете върху някои много остри професионално изглеждащи снимки.

Освен тази нова функция, актуализацията идва с някои корекции на грешки, които тормозят някои потребители, свързани с проблеми с връзката и проблеми с Bluetooth.

Компонентите за сигурност също са подобрени в iOS 10.1 заедно с корекции на грешки за приложения за Facetime и Contacts. Въз основа на бележките за пускането на iOS 10.1 от Apple,

„Въздействие: Атакуващият в привилегирована мрежова позиция може да е в състояние да накара пренасочено повикване да продължи да предава звук, докато изглежда, сякаш обаждането е прекратено

Описание: Съществуваха несъответствия на потребителския интерфейс при обработката на препредавани повиквания. Тези проблеми бяха решени чрез подобрена логика на дисплея FaceTime. "

„Въздействие: Приложението може да поддържа достъп до адресната книга, след като достъпът бъде отнет в Настройки

Описание: Проблемът с контрола на достъпа в адресната книга е адресиран чрез подобрена проверка на връзката с файлове. “

Актуализацията също така разглежда бавната производителност на Safari в idevices и проблем, който някои потребители са имали, свързан с отварянето на връзки от пощата им. Проблемът с липсващото в пощата поле за търсене също е разгледан в тази актуализация.

Ако сте използвали приспособлението за времето в iOS 10 и сте имали постоянни проблеми с правилната информация, iOS 10.1 е актуализиран, за да разреши този проблем.

IOS 10.1 се поддържа на iPhone 5 (c / s), iPhone 6 всички модели, iPhone SE и по-новите модели iPhone 7. По отношение на iPad, можете да го актуализирате на вашите iPad mini (2/3/4), iPad Air (2), iPad 4-то поколение и iPad Pro моделите.

Научете как можете лесно да актуализирате idevice с iOS 10.1, като кликнете върху инструкциите на Apple.

Ако използвате приложението Health на вашия iPhone и имате криптиран iTunes архив на вашите здравни данни, би било разумно да се отбележи, че актуализацията на iOS 10.1 се държи неравномерно с актуализиране на здравните данни. Много потребители трябваше да се върнат обратно към iOS 10.0.2 / 3, за да получат достъп до своите здравни данни. В този случай може да е по-добра идея да изчакате, преди да актуализирате до iOS 10.1.

В обобщение, новата актуализация адресира много грешки, както и подобрения в производителността, които причиняват главоболие на много потребители. Дори ако нямате iPhone 7 и използвате iOS 10 на по-старо устройство, предлагаме да научите повече за iOS 10.1 и да актуализирате устройството си, ако постоянно се е налагало да се справяте с проблеми около свързаността, проблеми с Bluetooth и т.н. след оригиналната актуализация на iOS 10.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found