Apple Watch не разпознава актуализацията на watchOS 3, инструкции

Apple пусна най-новия WatchOS 3, който е много по-бърз и по-бърз от предишната операционна система. Това излиза, когато Apple пусна новия Apple Watch Series 2. За щастие не е нужно да използвате новия часовник, за да използвате OS 3. Можете да получите най-новата операционна система и на първия Apple Watch. Приложенията ще се стартират по-бързо и има нов бутон за докинг и множество циферблати за прекарване. Новата операционна система излиза от известно време и трябва да можете да актуализирате устройството си, за да се възползвате от новите функции.

Източник: Fortune

Ако не виждате налична актуализация на WatchOS 3, това е така, защото вашият iPhone няма най-новата iOS 10. Да, ще трябва да актуализирате телефона си до най-новата iOS, за да получите WatchOS 3 в часовника си. Трябва да актуализирате WatchOS от вашия iPhone. Ето какво правите:

 1. Актуализирайте до iOS 10 и може би рестартирайте iPhone и Watch. Можете да го намерите в Настройки> Общи> Актуализация на софтуера. Актуализацията на iOS 10 е доста голяма, така че се уверете, че имате достатъчно място.
 2. Часовникът трябва да бъде свързан със зарядно устройство и близо до вашия iPhone. Ако батерията на вашия iPhone е изтощена, включете и нея. (Ако устройствата имат 50% заредена батерия или повече, вероятно няма да се налага да я включвате. Препоръчително е обаче.)
 3. Стартирайте приложението Watch на вашия iPhone.
 4. Докоснете Настройки> Общи> Актуализация на софтуера.
 5. Ще видите актуализация на WatchOS 3 за инсталиране. Докоснете Изтегляне и инсталиране. Може да бъдете подканени да предоставите парола.
 6. Актуализацията първо ще бъде изтеглена и след това инсталирана на вашия часовник.
 7. Сега процесът ще бъде същият като актуализирането на iOS, т.е. ще видите съобщения, които се появяват, без да е необходимо каквото и да е въвеждане от вас. Това ще отнеме известно време и след това часовникът ще се рестартира сам. През това време трябва да проявите търпение, тъй като може да отнеме повече от час лесно и дори повече, ако връзката е бавна.
 8. Ако стъпките по-горе не са работили за вас, може да се наложи да деактивирате и сдвоите часовника с вашия iPhone.

След като часовникът ви се рестартира след инсталацията, вие сте готови да изследвате и използвате невероятния нов WatchOS 3. Той предлага много нови неща, включително приложение, наречено Breathe. Ако все още има проблеми с разпознаването на watchOS 3 или инсталирането му, можете да опитате следните съвети:

 • Рестартирайте iPhone и Apple Watch.
 • Премахнете всички съществуващи профили и създайте нов, след което отново рестартирайте устройствата.
 • Използвайте VPN и опитайте да изтеглите актуализацията.

В повечето случаи актуализирането до iOS 10 би било достатъчно, за да получите най-новите watchOS. Не забравяйте да прочетете и двете актуализации, преди да превключите. Ранните осиновители понякога трябва да се справят с типичните грешки при първото пускане в операционната система. Няколко потребители са забелязали проблеми с източването на батерията, след като са актуализирали часовника си в watchOS 3. Ако имате проблеми с източването на батерията, моля, прочетете нашите статии за съвети и трикове за работата на батерията.

Свързани: Как да подобрим живота на батерията на вашия Apple Watch

Както iOS 10, така и Watch OS 3 имат някои основни промени в дизайна, както и други функции. Apple постоянно работи с часовника, за да го направи по-лесен за ползване и по-енергийно ефективен.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found