Новият iTunes 12.5.3 - отговори на пет често задавани въпроса

Новият iTunes 12.5.3 стартира в края на октомври и е достъпен за изтегляне в момента. Актуализацията включва някои подобрения на стабилността и производителността, както и решава следните основни проблеми.

  • Коригира проблем, при който албумите могат да се възпроизвеждат в неочакван ред
  • Решава проблем, който предотврати появата на текстове, докато слушате Beats 1

Въпреки че новата актуализация донесе функции за стабилност, тя промени няколко опции около достъпа до определени функции. В тази статия ще се обърнем към някои от често задаваните въпроси от нашите читатели.

Как да използвам „Добавяне към следващото“ в новия iTunes

Това е може би най-големият въпрос, който нашите читатели задават относно новия iTunes и ние ще се опитаме да ви преведем през стъпките.

Опцията за използване на „Добавяне към следващата“ беше налична в по-старите iTunes, но сега е заменена с различни опции. Ето как можете да направите тази функция в новия iTunes, като използвате „Play Next“.

1. Щракнете с десния бутон върху песен и изберете „Възпроизвеждане по-късно“, за да я добавите в опашката си.

2. Тази опция се показва само след като сте избрали песен с помощта на „Play Next“.

3. След като имате песен, маркирана с „Play Next“, можете да щракнете с десния бутон на мишката и да добавите други песни, като използвате „Играйте по-късно“.

4. Щракнете върху бутона за музикална опашка iTunes в горния десен ъгъл и можете да пренаредите реда на вашия плейлист по ваш вкус, като плъзнете и пренаредите песните.

Как да създам нов плейлист в новия iTunes

Старите iTunes включваха бутони отдолу за създаване на нови плейлисти и папки и т.н. В новия iTunes тези бутони бяха заменени с контекстно меню, което ви позволява да създавате нови плейлисти.

Превъртете надолу до долния ляв раздел на екрана в раздела Музикални плейлисти и с помощта на два пръста щракнете навсякъде в този раздел. iTunes ще ви покаже опцията за създаване на нов плейлист, създаване на нов интелигентен плейлист или нова папка с плейлисти.

Можете също така да получите достъп до опциите за създаване на нови плейлисти, като просто щракнете върху Файл от менюто на iTunes, последвано от Нов.

В случай, че сте синхронизирали своя плейлист от вашия iPhone с iTunes и не можете да го намерите в iTunes, уверете се, че сте активирали iCloud Music библиотеката в General Preferences. Кликнете върху iTunes> Предпочитания ...> Общи предпочитания.

Това изисква да сте активирали опцията за синхронизиране на плейлисти / музика от вашия iPhone или iPad в iTunes.

По същия начин настройването на плейлиста на вашия iPhone също е доста лесно и просто. Натиснете леко върху песента и ще намерите менюто, което ще ви позволи да добавите песента в плейлиста сред другите опции.

Песен в плейлист Продължава да се повтаря на iPhone, Как да поправя

Някои читатели са открили, че песен в техния плейлист продължава да се повтаря. Това може да бъде досадно, ако се опитвате да възпроизведете всичките си песни в правилната последователност от вашия плейлист.

Това е малка промяна в дизайна на екрана тук. За да поправите това, ще трябва да изключите повторение, което сега е в долната част на екрана. Можете да получите достъп до това само сега, като плъзнете нагоре от долната част на екрана „Сега се възпроизвежда“. Малко странно, но щом го направите, ще си спомните следващия път.

Превъртете нагоре отдолу на възпроизвежданата в момента песен и ще намерите опциите за разбъркване, които ви позволяват да контролирате опциите за повторение и други.

 

iTunes 12.5.3 не реагира или продължава да се срива, Как да поправите

Малко iFolks, които актуализират своите iTunes до най-новата версия, понякога намират iTunes да реагира или да се срива на своите Mac / Macbook

Издадени бяха две версии на iTunes 12.5.3. Втората актуализация коригира проблема за повечето хора.

Ако все още имате проблеми със срива с вашия iTunes след актуализиране до най-новата версия, най-доброто нещо, което трябва да направите, е да опитате и да излезете от помощната програма на iTunes от монитора на активността си.

  1. Излезте от iTunes
  2. Отворете Activity Monitor, въведете помощник в полето за търсене и намерете помощния процес на iTunes. Щракнете върху бутона „x“ в горния ляв ъгъл, за да убиете помощната програма на iTunes.
  3. Рестартирайте iTunes и влезте с вашите идентификационни данни

Звукови файлове Не работи с macOS Sierra

Ако сте запален потребител на звукови файлове и сте актуализирали своя Macbook до macOS Sierra, може да се сблъскате с директното възпроизвеждане на вашия звуков файл чрез iTunes. Ако не можете да намерите файловете си в раздела за аудио книги, изпълнете стъпките по-долу:

  1. В iTunes кликнете върху File> Add to Library
  2. Посочете папката, в която имате изтеглените звукови файлове
  3. Изберете файла и щракнете върху отвори
  4. Файловете ще бъдат импортирани в iTunes и ще бъдат достъпни в раздела Аудио книги

Надяваме се, че това често задавани въпроси и отговори са ви били полезни. Моля, уведомете ни в коментарите по-долу, ако има други аспекти, свързани с iTunes, които бихте искали да покрием.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found