Приспособлението за любими на iPhone не може да се зареди? Ето 5 начина да го поправите

Приспособлението за предпочитани на вашия iPhone дава бърз достъп до всички най-важни хора в живота ви. За съжаление, приспособлението за предпочитани може да каже, че не може да се зареди след актуализиране на вашия iPhone до най-новата версия на iOS.

Не се притеснявайте! Можете да коригирате почти всеки проблем с приспособлението за предпочитани, като използвате предложенията по-долу.

Стъпка 1. Актуализирайте отново операционната система

Дори ако актуализация на iOS причини този проблем, вероятно ще бъде бъдеща актуализация на iOS, която да го поправи.

Когато приспособлението „Предпочитани“ на вашия iPhone не може да зареди контактите ви, вероятно всичко се дължи на проблем в операционната система. Apple вероятно ще пусне поправка в бъдеща актуализация на iOS.

Това означава, че трябва да продължите да проверявате за нови актуализации на iOS, за да можете да инсталирате закърпената версия веднага щом я пусне Apple.

Как да актуализирате iOS на iPhone:

 1. Свържете вашия iPhone към работеща интернет връзка.
 2. Отидете в Настройки> Общи> Актуализация на софтуера .
 3. Изтеглете и инсталирайте всички налични актуализации на iOS.
Проверете за по-нови актуализации на iOS в Настройки.

Стъпка 2. Затворете всяко приложение и рестартирайте вашия iPhone

Вероятно вече знаете, че е добра идея да изключите и включите iPhone, когато имате проблеми със софтуера. Е, трябва също така да затворите всичките си приложения, преди да го направите.

Приспособленията предоставят бързи начини за достъп до други приложения. Ако приспособлението за предпочитани казва, че не може да зареди контакти на вашия iPhone, вместо това може да има проблем с телефона или приложението Контакти.

Следвайте инструкциите по-долу, за да затворите всички отворени приложения и да рестартирате iPhone. Това е най-бързият начин за отстраняване на проблеми с джаджата на повечето хора.

Как да затворите всяко приложение на вашия iPhone:

 1. На iPhone X или по-нова версия: Плъзнете нагоре от долната част на екрана до средата, за да видите всичките си отворени приложения
 2. На iPhone 8 или по - нова версия: Щракнете двукратно върху бутона Начало, за да видите всичките си отворени приложения.
 3. Натиснете всяко приложение от горната част на екрана, за да го затворите.
 4. Докоснете празно място, за да се върнете на началния екран.
Плъзнете приложения от горната част на екрана, за да ги затворите.

Как да рестартирате вашия iPhone:

 1. На iPhone X или по-нова версия: Натиснете и задръжте страничния бутон с двата бутона за сила на звука .
 2. На iPhone 8 или по-стара версия: Натиснете и задръжте страничния бутон.
 3. Когато бъдете подканени, плъзнете, за да изключите вашия iPhone.
 4. Изчакайте 10 секунди, след като вашият iPhone се изключи, след което натиснете за кратко отново страничния бутон, за да го рестартирате.
Плъзнете, за да изключите и рестартирайте вашия iPhone.

Стъпка 3. Изключете и включете приспособлението за предпочитани

Друг ефективен съвет за отстраняване на неизправности, когато приспособлението за предпочитани не може да се зареди на вашия iPhone, е да го деактивирате. Можете лесно да изключвате и включвате отделни джаджи, без да губите данни.

Отворете екрана с джаджи на вашия iPhone, след това превъртете до края на страницата и докоснете Редактиране . До приспособлението за предпочитани докоснете бутона Минус ( - ), за да го премахнете.

Докоснете бутона Минус (-), за да премахнете приспособление.

След като премахнете приспособлението Любими, затворете всяко приложение и рестартирайте iPhone отново. След това отворете екрана на приспособленията и докоснете Редактиране . Превъртете надолу и докоснете зеления бутон Добавяне ( + ) до приспособлението за предпочитани .

Надяваме се, че може да зареди контактите ви сега.

Стъпка 4. Редактирайте любимите контакти на вашия iPhone

Понякога приспособлението за предпочитани не може да се зареди поради проблем с контакт на вашия iPhone. Това в крайна сметка се свежда до проблем с iOS, който Apple трябва да поправи с бъдеща актуализация. Но може да успеете да създадете заобиколно решение, като потърсите определени данни за контакт.

Премахнете всичките си любими контакти

За начало опитайте да премахнете всички от любимите си, след което проверете дали приспособлението работи. За да направите това, отворете приложението Телефон и докоснете Любими в долния ляв ъгъл. Сега плъзнете наляво върху всеки контакт и докоснете Изтриване .

Премахнете всяко от любимите си от приложението Телефон.

Не се притеснявайте, това не изтрива контакта от вашия iPhone. Просто ги премахва от групата Любими.

След като премахнете всеки контакт, погледнете отново приспособлението за предпочитани. Ако работи, трябва да пише „Няма любими“ вместо „Не може да се зареди“.

Сега можете отново да добавяте контакти към групата си с предпочитани. За да направите това, прегледайте всеки контакт в приложението Телефон и докоснете Добавяне към любими в долната част на екрана.

Направете проверка на приспособлението за предпочитани, след като добавите всеки контакт, за да разберете кой контакт го спира да работи отново.

Редактирайте определени данни за контакт

Ако определен контакт причини приспособлението за предпочитани да спре да работи, може да се наложи да редактирате данните за контакта. Преди да направите това, направете екранна снимка или запишете подробностите на този човек, за да не загубите случайно нищо.

Сега докоснете Редактиране в горния десен ъгъл и премахнете всеки детайл за контакт, включително снимката на профила. Не забравяйте да проверявате многократно приспособлението си „Предпочитани“, докато редактирате подробности, за да разберете какво го кара да работи отново.

Опитайте да редактирате различни данни за контакт, за да отстраните проблемите.

Ако приспособлението за предпочитани все още не може да се зареди, опитайте да изтриете изцяло този контакт. След това го създайте отново от нулата.

Опитайте да добавите по-малко Любими контакти

Някои потребители установиха, че не могат да добавят повече от три контакта към групата „Предпочитани“, без да причиняват проблеми с джаджата. Може би контактът, който се опитахте да редактирате, не беше проблемът; може би просто сте имали твърде много любими.

Опитайте да се ограничите до по-малко Любими контакти.

Разбира се, това не би трябвало да е проблем. Всичко е до грешка в iOS, която Apple вероятно ще поправи при бъдеща актуализация. Но засега може да искате да се ограничите до две или три Любими, за да видите дали тя коригира джаджата.

Стъпка 5. Изтрийте и преинсталирайте iOS на вашия iPhone

По времето, когато прочетете това, Apple може вече да е решила този проблем в актуализация на iOS. Но ако приспособлението за предпочитани на вашия iPhone все още не може да се зареди, може да има уникален проблем с конкретното ви устройство.

Това понякога се случва, когато системните файлове на iOS се повредят или изчезнат. Когато актуализирате до нова версия на iOS, тя не замества тези липсващи файлове, тъй като не е трябвало да се променят. Така че все още страдате от същите проблеми дори след актуализиране.

Трябва да използвате компютър с MacOS Catalina или iTunes, за да поправите софтуерни проблеми.

Единственото нещо, което трябва да направите в този сценарий, е да изтриете напълно своя iPhone и да преинсталирате iOS с помощта на компютър.

Не забравяйте първо да направите нов архив на вашия iPhone. В противен случай ще загубите всичките си лични данни.

След като направите резервно копие, следвайте тези инструкции, за да възстановите вашия iPhone чрез режим на възстановяване. Изтеглянето и инсталирането на iOS може да отнеме известно време, но впоследствие не трябва да изпитвате проблеми със софтуера.

След като преинсталирането завърши, следвайте подканите на екрана, за да настроите своя iPhone и да възстановите архива си.

Отстранете проблеми с вашите любими контакти в приложението Телефон

Надяваме се, че нямате повече проблеми с приспособлението за предпочитани, казвайки, че не може да се зареди на вашия iPhone. Въпреки че дори да сте отстранили този проблем, може да имате други проблеми с любимите си контакти.

Например може да не успеете да добавите или премахнете контакти. Ако това се случва с вас, разгледайте нашето обширно ръководство за отстраняване на проблеми с Любими контакти на вашия iPhone или iPad.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found