5 нови функции за превръщане на телевизора в tvOS 11

WWDC Keynote на Apple миналия месец беше един от най-дългите му досега и поради количеството съдържание, Apple намали някои от редовно показваните си неща. Едно от тези неща беше tvOS 11.

Докато tvOS 11 съществува и е в бета версия днес, Apple не го показа. Днес разглеждаме някои от промените в tvOS 11.

Синхронизиране на начален екран

Apple има нова функция на tvOS 11, наречена синхронизация на началния екран. Новата функция позволява на потребителите с множество Apple TV да споделят един и същ начален екран. Това означава, че можете да имате една Apple TV в хола и една в спалнята и всичко да се синхронизира и да работи еднакво и между двете.

Автоматичен тъмен режим

9to5mac

Докато потребителите на iOS 11 все още настояват за тъмен режим, tvOS вече го има и с tvOS 11 той може автоматично да превключва между светъл и тъмен в зависимост от времето на деня.

Влизайки в настройките и избирайки автоматичен режим, Apple TV автоматично превключва в зависимост от часа на деня във вашата часова зона.

Поддръжка на AirPods

В tvOS 11 AirPods автоматично се синхронизира и свързва с Apple TV. Това означава, че потребителят може да се сплеска в своите AirPods, да включи телевизора си и да започне да слуша, без да пречи на никой друг.

AirPlay 2

tvOS 11 включва поддръжка за AirPlay 2. Новият стандарт, който ще бъде поддържан от устройства през есента, позволява управлението на множество системи високоговорители от едно устройство. Това означава, че можете да свържете множество високоговорители към вашия Apple TV чрез AirPlay 2 и те ще работят заедно.

Публична бета

tvOS 11 е първото издание на tvOS, което се предлага в публичната бета програма на Apple. Ако искате шанс да изпробвате тези функции по-рано, преминете към бета сайта на Apple.

Състоянието на Apple TV

tvOS стартира заедно с четвъртото поколение Apple TV през 2015 г. с много очакване. Apple TV беше пионер на пазара за стрийминг кутии. Но не се актуализира от години, докато се появиха конкуренти от Roku, Amazon и Google. Apple TV 4 беше отговорът на Apple и имаше много потенциал.

Бързо напред две години по-късно и докато Apple TV набира пазарен дял, той остава зад конкуренцията. Като човек, който притежава всички основни стрийминг кутии, Apple TV е най-любимият ми досега, но очевидно обществеността не смята, че си заслужава премиум цената.

Вероятно ще видим актуализиран Apple TV тази есен с поддръжка на 4K и Apple заяви, че ще има повече новини за tvOS по-късно тази година. Надявам се, че им предстоят някои изненади, защото да не правиш нищо не е добър ход. Една основна молба, която може да подобри нещата? Поправете дизайна на дистанционното управление на Apple TV, за да знаете кой път го държите!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found