Използвайте клавишни комбинации AirPods Pro за бърз контрол на ANC и режим на прозрачност

AirPods Pro са новата актуалност в празничния сезон 2019. Apple този път го направи както с времето, така и с функциите на тези нови наистина безжични ушни пъпки.

Вместо просто да добави нов чип “Hey Siri”, AirPods Pro предлага цялостен редизайн с две ключови функции. Активното премахване на шума и прозрачността, заедно със същия страхотен живот на батерията и интеграция с iOS и macOS са добре дошли допълнения.

Как активното анулиране на шума променя всичко с AirPods Pro

Докато компаниите продължават да се опитват да усъвършенстват собствените си безжични слушалки, Apple вече са се справили с AirPods. Преходът към по-богатия на функции AirPods Pro просто е имал смисъл, когато погледнете пазара за слушалки над ушите.

Sony, Bose и до известна степен Microsoft водят пътя към слушалките за шумопотискане на ушите. Но няма много много слушалки, които да работят добре само поради ограничението в технологиите.

Това вече не е така при Pro, тъй като не само получавате активно шумопотискане, но и функция, наречена Прозрачност. ANC ви позволява да изключите външния свят и да се съсредоточите върху вашата музика, филми, видеоклипове или дори игри. Междувременно прозрачността ви позволява лесно да осъзнавате обкръжението си.

Помислете за това да седнете в кафене и да слушате любимия си подкаст или нова книга. Супер шумно е и просто искате да успокоите нещата около себе си. Поп в двете ушни пъпки и след това вуаля, всичко останало е почти заглушено.

Но какво се случва, когато сте готови за поредната чаша на Джо? Разбира се, можете да извадите ушна пъпка, но вместо това вече можете просто да превключите в режим на прозрачност. Има обаче още един проблем, който ще решим днес.

Бързо превключете между режимите за прозрачност и ANC

В сценария на кафенето ще трябва първо да поставите на пауза носителя, който се възпроизвежда в ушите ви, преди да активирате Прозрачност. Това ще гарантира, че няма да загубите мястото си в книгата, подкаста или видеоклипа, като същевременно премахнете необходимостта да се заяждате с AirPods в ухото си.

Благодарение на магията на iOS и Shortcuts, има начин да активирате едновременно прозрачността и да поставите на пауза музиката си едновременно. В същото напразно, когато дойде време да пуснете отново съдържанието си, Shortcuts улеснява повторното включване на ANC и заглушаването на света.

Създайте пряк път за пауза на носителя и активиране на Прозрачност

Както споменахме, ще трябва да се потопите в приложението Shortcuts, което за някои може да е малко поразително. За щастие методът за създаване на пряк път е бърз и лесен. Преди да създадете пряк път, трябва да имате AirPods Pro свързан към iPhone или iPad, които ще използвате.

Ето как можете да създадете пряк път за пауза на мултимедия и активиране на Прозрачност:

 1. Отворете приложението Shortcuts на вашия iPhone
 2. Докоснете иконата „+“ в горния десен ъгъл
 3. Докоснете  Добавяне на действие
 4. В полето за търсене въведете  AirPods  и изберете  Set Noise Control Mode

Това ще създаде първата „кутия“ на вашия пряк път и има още няколко стъпки, за да накарате това да работи напълно. Оттук докоснете  Маршрут в полето и изберете вашия AirPods Pro. След това натиснете Режим за контрол на  шума и изберете  Прозрачност . Това ще ви позволи да използвате прекия път, за да активирате режима на прозрачност, но все още не сме приключили.

Под полето на току-що създадения пряк път докоснете голямата, синя икона „+“, за да добавите друго действие към прекия път. От тук изберете  Медия и превъртете надолу, докато стигнете до раздела  Възпроизвеждане  . След това натиснете  Възпроизвеждане / Пауза  и ще се върнете към настройките за пряк път. Още една стъпка, която трябва да направите, е да докоснете  Възпроизвеждане / Пауза  под  действието Сега се възпроизвежда  и да изберете  Пауза .

Преди да излетите и да се забавлявате, отделете време, за да докоснете иконата „...“ в дясната страна до прекия път със заглавие с общо име. Променете го на нещо като Пауза / Прозрачно или нещо по-игриво като „Мога ли да ви помогна?“. След като добавите заглавие, докоснете бутона  Готово в горния десен ъгъл.

Създайте пряк път, за да продължите възпроизвеждането на мултимедия и да активирате ANC

Така че току-що създадохте пряк път, който ви позволява бързо да поставите на пауза медията си и да активирате прозрачността, така че да можете да проведете разговор. Какво трябва да направите, когато разговорът приключи и искате да се върнете към слушането на вашата музика? Е, преките пътища могат да помогнат и с това и ето как го правите:

 1. Отворете приложението Shortcuts на вашия iPhone
 2. Докоснете иконата „+“ в горния десен ъгъл
 3. Докоснете  Добавяне на действие
 4. В полето за търсене въведете  AirPods  и изберете  Set Noise Control Mode

Както беше случаят преди, ще се появи ново поле за действие и ще трябва да направите следното:

 1. Докоснете  Маршрут в новото поле за действие и изберете вашия AirPods Pro
 2. Изберете  режим на контрол на шума
 3. Изберете  Отмяна на шума

Това създава основния пряк път за активиране на шумопотискане само с едно натискане на бутона, но ще искате да пуснете музиката си. Ето как да го направите:

 1. Докоснете синия  бутон „+“ под първото поле за действие
 2. Изберете Media
 3. Превъртете надолу, докато стигнете до раздела  Възпроизвеждане  и докоснете  Възпроизвеждане / Пауза
 4. В полето 2-ро действие докоснете  Възпроизвеждане / Пауза и изберете  Възпроизвеждане
 5. Наслади се!

Сега сте създали друг пряк път, който ще включи отново активното шумопотискане, като същевременно стартирате резервно копие на музиката или медията си. Можете да ги добавите към приспособлението за преки пътища или дори да ги добавите към началния си екран за още по-лесен достъп.

Заключение

Всички тези стъпки просто показват, на всички колко невероятни и мощни могат да бъдат преките пътища и не изисква от вас да бъркате с настройките или контролния панел. Само няколко кратки стъпки и ще имате достъп с едно докосване, за да поставите мултимедия на пауза и да активирате режима на прозрачност. И тогава може да се каже същото, когато е време да включите музиката отново и да активирате повторно Noise Cancellation.

Ако сте срещнали някакви проблеми с използването и / или създаването на тези преки пътища, уведомете ни в коментарите. Ще се радваме да ви помогнем да ви преведем през процеса и да изведете всички на квадрат с вашия AirPods Pro.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found