iPhone 5S: Touch ID не работи след актуализация на iOS 7.1, поправка

Виждаме редица потребители на iPhone 5S, които се оплакват, че изпитват проблеми с Touch ID. Много потребители на iPhone се оплакаха, че Touch ID просто не работи, след като надстроиха своя iPhone 5s до iOS 7.1. Форумите за поддръжка на Apple имат няколко нишки, създадени от потребители, описващи техните проблеми с Touch ID. Например, един потребител написа:

„След инсталирането на iOS 7.1 Touch ID спря да работи. Когато поставя пръста си върху сензора, нищо не се случва. Вече се опитах да рестартирам и да включа и изключва Touch ID. Изглежда, че нищо от това не проработи. Има ли някой друг, който изпитва подобни проблеми? “

„Имам същия проблем. Отпечатъкът вече не работи. Изтрих старите си пръстови отпечатъци, рестартирах се и няма да ми позволи да добавя нови пръстови отпечатъци. Забелязах, че ако леко преместя пръста си, той ще премине към следващия екран и ще вибрира веднъж, но няма да продължи да чете допълнителни сканирания и да завърши процеса. Не виждам начин да решавам това, без Apple да пусне iOS 7.1.1, за да го поправи. " написа друг потребител.

Свързани: Актуализиран интерфейс на iOS 7.1: iOS 7.0 срещу iOS 7.

Възможни поправки:

Моля, обърнете внимание, че ще трябва да въведете паролата си, за да отключите своя iPhone, ако рестартирате своя iPhone 5s.

1. Рестартирайте устройството си.

2. Изглежда, че за редица потребители на iPhone 5S надстройката на OS 7 деактивира настройката за отключване на iPhone. Уверете се, че отключването на iPhone е активирано: Настройки> Общи> Touch ID и парола> Touch ID.

3. Уверете се, че и пръстът, и бутонът Начало са чисти и сухи.

4. Докоснете Настройки> Общи> Touch ID и парола> Touch ID> Редактиране, след това изтрийте и след това повторно регистрирайте пръста.

Ами ти? Някакви проблеми? Моля, не се колебайте да споделите своя опит с iOS 7.1 с нас в коментарите по-долу.

Свързани: Apple пуска iOS 7.1; как да актуализирам

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found