Siri има проблеми с свързването? Ето няколко поправки, които да опитате

В наши дни можете да „Хей Сири“ почти всичко на вашия iPhone, iPad или iPod touch. Това прави бърз и лесен начин за достъп до важни услуги на Apple и функции на iOS. Това е, разбира се, ако Siri сътрудничи на вашите искания.

През последните няколко седмици видяхме съобщения, че цифровият асистент може да срещне проблеми при синтактичния анализ или изпълнението на определени гласови команди. Въпреки че проблемът може да е резултат от софтуерна грешка, има няколко неща, които можете да опитате да отстраните сами, докато Apple дебютира. Ето няколко съвета за бързо отстраняване.

Siri продължава да казва, че има проблеми с връзката

Струва си да проверите дали връзката ви е добра, преди да преминете към други стъпки.

В повечето случаи, ако Siri се оплаква, че има проблеми със свързването, вероятно е поради проблем със свързаността.

За да бъде ясно, някои потребители със стабилна интернет връзка са срещнали проблема със Siri, така че вероятно има грешка, засягаща цифровия асистент. Но само за да сме сигурни, че връзката ви не е виновник, препоръчваме да изпълните тези стъпки.

Един бърз начин да „изчистите“ мрежовите си връзки е просто да отворите контролния център и да включите самолетен режим. Това ще деактивира всички антени на вашето устройство. Изключете самолетния режим и опитайте отново.

Можете също така да се уверите, че Wi-Fi мрежата, която използвате, няма проблеми. Вижте дали други устройства имат проблеми. Нулирайте вашия рутер или се свържете с вашия доставчик на интернет, ако е необходимо.

Ако Siri среща проблеми в движение, може да поискате да проверите клетъчната си връзка. Можете да нулирате тази връзка, като се насочите към Настройки -> Клетъчни и изключите и включите Cellular Data.

Опитайте тези корекции

Нулирането на мрежовите настройки е чудесен начин за отстраняване на множество различни проблеми и грешки, свързани с връзката.

Първо, опитайте да рестартирате вашия iPhone. Това е доста лесно и бързо решение, което може да разреши различни дребни грешки.

Освен това ще искате да продължите и да включите и изключите Siri, както и да нулирате мрежовите си връзки.

Опитайте да превключвате настройките на Siri

От това, което видяхме, това може да реши проблема ви. Ето как.

 • Отворете приложението Настройки на вашия iPhone.
 • Превъртете надолу, докато видите Siri & Search. Докоснете го.
 • Деактивирайте всички превключватели, които виждате на тази страница, включително Слушайте за „Hey Siri“, натиснете Home за Siri и Allow Siri When Locked. Ще видите ново изскачащо съобщение, което казва „Изключване на Siri“.

Обърнете внимание, че горните стъпки ще изтрият вашите предпочитания Hey Siri, така че ще трябва да продължите и да ги настроите отново.

Оттук препоръчваме да опитате да настроите Siri обратно и да видите дали това е решило проблема. Ако не, продължете със стъпките по-долу.

 • Върнете се в приложението Настройки.
 • Докоснете Общи.
 • Превъртете надолу и натиснете Нулиране.
 • Накрая натиснете Нулиране на цялото съдържание и настройки.

Подобно на изключването на Siri, този бутон ще изтрие всички ваши текущи предпочитания за свързване - включително Wi-Fi мрежи и Bluetooth връзки. Просто нещо, което да имате предвид.

Други съвети за справяне с проблеми със свързаността на Siri

Също така си струва да проверите страницата на системата за състояние на Apple, за да видите дали има някакви прекъсвания. Проблемът може да не е във вашата Siri.

Има няколко други неща, които може да искате да имате предвид, когато става въпрос за проблеми с връзката със Siri.

 • Проверете състоянието на услугите на Apple. Ако срещате конкретни проблеми с принуждаването на Siri да работи с услугите на Apple, едно от първите неща, които трябва да разберете, е дали всъщност това е проблем на Siri. Понякога услуги като Apple Music или Maps могат да се сринат, което да доведе до прекъсвания. Можете да проверите състоянието на услугите на Apple на тази уеб страница на Apple.
 • Възможно е да има проблем с Apple Music. Някои потребители съобщават, че Siri спря да поддържа заявки за Apple Music обратно в iOS 13.3.1. Създайте билет за обратна връзка с Apple и ги уведомете.
 • Понижение от всички бета версии. Бета софтуерът е известен с бъги. Ако срещате някакви проблеми с връзката на Siri в публична или бета версия за разработчици, препоръчваме да преминете към стабилна версия на iOS и да опитате отново.
 • Актуализирайте вашия iPhone. Актуализацията на софтуера обикновено съдържа корекции на грешки, които смекчават проблеми като тези. Препоръчваме да актуализирате до последната налична версия на iOS в Настройки -> Общи -> Актуализация на софтуера. Както бе споменато по-рано, този конкретен проблем може да е грешка в най-новите версии на iOS. Ако нищо друго не работи, препоръчваме да изчакате Apple да издаде корекция в предстояща актуализация.

Моля, уведомете ни, ако имате въпроси. Надяваме се, че сте успели да разрешите този проблем веднъж завинаги.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found