Как да получите Disney Plus на вашия Apple TV (включително по-стари модели)

Ако сте резач на кабели и разчитате на услуги за стрийминг, значи извличате ползите от новите услуги. Те включват подобни на Disney + и Apple TV +, докато Amazon и Netflix продължават да подкрепят собственото си съдържание.

Disney + е най-новата услуга за стрийминг, която излиза на пазара, а това означава по-лесен достъп до класиката на Disney. Не само получавате класики на Дисни, но и друго съдържание като Междузвездни войни и филми от вселената на Marvel. Но това, което прави това още по-добро, е, че Disney + се предлага на iOS и Apple TV устройства.

Disney + все още не се предлага във всички страни или региони, но останете на линия! Вероятно ще дойде скоро.

Как да изтеглите Disney Plus

Както може да се подозира, процесът за изтегляне на Disney Plus е изключително прост и ясен. Преди да започнете, ще искате да настроите акаунта си в Disney, за да можете да получите стрийминг ASAP.

 1. Насочете се към страницата за регистрация на Disney + с помощта на вашия iPhone, iPad или компютър (и уеб браузър)
 2. Изберете или  Започнете безплатна пробна версия или  Купете сега
 3. Въведете вашия имейл и създайте сигурна парола
 4. Започнете безплатния пробен период

След това ще трябва да отидете на Apple TV и да изтеглите самото приложение.

 1. Отворете App Store на вашия Apple TV
 2. Потърсете Disney +
 3. Изтегли
 4. След като изтеглите, въведете предварително създадената информация за вход

След това ще можете да се насладите на 7-дневна безплатна пробна версия на услугата, така че да можете да усетите дали това е нещо, от което ще се възползвате. След приключване на 7-дневния пробен период за услугите Ви се таксуват $ 6,99 на месец.

Тези с Verizon (САЩ) имат късмета да получат първата година от тази услуга за стрийминг безплатно, при условие че имате неограничен план. След изтичане на едногодишния безплатен безплатен хонорар от 6,99 долара ще бъде добавен към вашия акаунт.

Това, което Apple TV е съвместимо с Disney +

Не би трябвало да е изненада, но Disney + не се предлага с всички модели на Apple TV. Вместо това, ето бърз списък на съвместимите телевизори:

 • HD 32GB - A1625
 • 4K 32GB - A1842
 • 4K 64GB - A1842

Това означава, че ако имате Apple TV, по-стара от A1625, тогава няма да можете да изтеглите Disney +. За щастие все още има начин да се насладите на любимото си съдържание на Дисни на големия екран във вашия дом.

Ами ако имате по-стара Apple TV?

Ако имате Apple TV, по-стар от A1625, няма да можете да изтеглите приложението Disney +. Най-основният отговор за това се дължи на факта, че на тези по-стари устройства няма App Store.

В случай че притежавате един от тези по-стари Apple TV, можете да се възползвате от AirPlay. Това изисква приложението да бъде инсталирано на вашия iPhone и ето как можете да AirPlay на вашия ATV:

 1. Уверете се, че вашият iPhone / iPad е в същата мрежа като вашия ATV
  1. Отворете Настройки
  2. Докоснете Wi-Fi
  3. Отбележете мрежата
  4. Проверете срещу Apple TV
 2. Отворете приложението Disney + на вашия iPhone
 3. Намерете филм / шоу, което искате да гледате
 4. Докоснете иконата AirPlay в горния десен ъгъл
 5. Изберете вашия Apple TV

При условие, че всичко работи правилно, съдържанието ще започне да се възпроизвежда на вашия Apple TV от вашия iPhone.

Има някои шумотевици, че Disney може да прокарва „канал“ към по-старото поколение Apple TV. Това ще ви даде достъп до Disney +, без да използвате AirPlay, но засега това са само слухове.

Мога ли да инсталирам Disney Plus на устройство с по-стара версия на iOS?

Ако все пак трябва да разчитате на AirPlay с по-стара Apple TV, друго възможно препятствие е вашият iPhone или iPad. Приложението Disney + е съвместимо с всички iOS устройства, които могат да работят с iOS 11 или по-нова версия.

Приложението обаче няма да бъде достъпно за устройства с iOS 10 и по-стари версии. Това може да е проблематично, ако имате старо iOS устройство, което се използва за гледане на съдържание на малко дете.

Понастоящем Disney не планира да направи приложението за стрийминг съвместимо с устройства с iOS 10 или по-стара версия.

Какви други устройства са съвместими с Disney Plus?

Disney наистина се опитва да получи новата си услуга за стрийминг в ръцете (и очите) на всички възможни. Компанията дори сключи сделка в последния момент с Amazon, за да я предостави на Fire TV и Fire Tablets.

Ето списък на съвместимите устройства:

 • Amazon Fire TV
 • Android TV
 • Apple TV
 • Chromecast
 • LG телевизори
 • Року
 • Samsung
 • Chrome OS
 • macOS
 • Windows
 • Amazon Fire Tablets
 • Android телефони и таблети
 • iPhone и iPad
 • PS4
 • Xbox One

Все още имаме надежда, че ще дойде на Nintendo Switch, но ще трябва само да изчакаме и да видим.

Колко устройства в моето домакинство могат да използват Disney Plus по едно и също време?

Както е случаят с почти всяка услуга за стрийминг, има ограничения за това колко устройства могат да се използват едновременно. Същото трябва да се каже и за Disney +, тъй като има малко ограничения.

Абонатите на Disney + могат да предават съдържание на четири устройства едновременно, без допълнителни разходи. Освен това, ако настроите семейно споделяне, можете да споделите абонамента с до шест членове на семейството.

Това означава, че можете да накарате всеки да гледа любимото си съдържание навсякъде, без да хълца или да спори. Или можете да споделите абонамента си, за да помогнете за намаляване на общите разходи за останалите членове на вашето семейство.

Мога ли да изтегля съдържание на Disney Plus на устройството си за гледане офлайн?

Следващият голям въпрос е дали можете да изтегляте и гледате съдържание от Disney + офлайн. Може би се отправяте извън града и нямате много данни, които да използвате чрез вашия оператор. Или може би просто искате да поставите някои предавания и филми на вашия iPad за най-малките.

За щастие можете да изтеглите вашите предавания и филми за гледане офлайн и е доста лесно:

 1. Отворете приложението Disney + на вашия iPhone / iPad
 2. Придвижете се до предаванията / филмите, които искате да изтеглите
 3. Докоснете предаванията / филмите
 4. До иконата за възпроизвеждане има бутон за изтегляне
 5. Докоснете бутона за изтегляне и той ще влезе в опашката за изтегляне

Можете да видите хода на изтеглянето, като докоснете бутона „Опашка“ в долната част до снимката на вашия профил. Има лента на състоянието, показваща колко е изтеглено, така че ще знаете кога е готов за преглед офлайн.

Ако се опитате да изтеглите съдържание от мобилната си мрежа, ще получите покана. Въпреки че е възможно, ще трябва да го активирате в настройките на приложението Disney +.

 1. Отворете приложението Disney +
 2. Докоснете снимката на профила в долния десен ъгъл
 3. Докоснете Настройки на  приложението
 4. Превключете  Изтегляне само през Wi-Fi  в изключена позиция

Сега можете да изтеглите съдържанието си с клетъчни данни с лекота. Но само имайте предвид, че това ще доведе до бързо изчерпване на вашите данни.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found