Как да използвам приспособленията за Център за уведомяване в OS X Yosemite

С OS X Yosemite, издаден само преди няколко месеца, Apple обедини някои от функциите със своите колеги на iOS. По-специално, възможността за добавяне на приспособления към Центъра за уведомяване на вашия Mac е много добре дошло допълнение, което прави функцията много по-полезна.

В Mac App Store вече има наличен справедлив избор на приспособления и този избор непрекъснато се разраства. В тази статия предлагаме кратко ръководство за персонализиране на екрана днес, както и списък с някои от любимите ни джаджи на Yosemite.

Персонализиране на екрана Днес

Преди да продължим да изброяваме някои от любимите ни джаджи, струва си да направим кратко обобщение, за да си напомним как да персонализираме екрана Днес.

Първото нещо, което трябва да направите, е да изведете центъра за уведомяване - на лаптоп с тракпад това включва плъзгане отдясно (от ръба) на тракпада в центъра с два пръста, стига току-що да сте запазили жестове по подразбиране.

След като се появи Центърът за известия, уверете се, че е избран екранът Днес, а не Известия и трябва да видите някои от вградените приспособления и свързаната с тях информация като Времето и Социалните.

След това превъртете надолу до края на списъка и щракнете върху бутона Редактиране .

Сега ще видите допълнителна колона (с етикет Елементи ), която съдържа списък с приспособления, които можете да добавите. Щракнете върху малкия зелен бутон „+“, за да добавите приспособление в изгледа „Днес“.

По същия начин в лявата колона можете също да щракнете върху малката червена икона „-“, за да премахнете елемент, или просто да плъзнете елементите в желания ред. Има „дръжка за захващане“ в стил iOS, представена от 3 хоризонтални линии, която се появява в заглавката на раздела за всяка джаджа - просто щракнете и задръжте това и след това плъзнете елемента нагоре или надолу, докато не се убедите, че го искате.

След като добавите или премахнете елементите, които искате, щракнете върху бутона Готово или просто плъзнете с два пръста (с два пръста) Центъра за известия обратно, докато изчезне. Има и бутон за App Store, който (странно) стартира уеб страница, която след това стартира App Store на страницата на джаджи за Център за  уведомяване - в момента има 18 изброени приспособления, но без съмнение ще има повече на разположение с течение на времето.

От App Store можете да изберете кои джаджи искате да инсталирате. Те се инсталират на вашия Mac точно както всяко друго приложение и се виждат в папката ви с приложения или от Launchpad. Важно е да се разбере, че ако се отстранят всички джаджи от изгледа Днес самото приложение е  не  деинсталира - той остава на вашия Mac, докато не го премахнете като всеки друг ап!

Това наистина е всичко, за да персонализирате изгледа на екрана си днес в Центъра за известия с приспособления. Сега тук е нашият списък с най-добрите налични в момента ...

Любимите ни джаджи за Центъра за уведомяване

Ето кратко описание на петте ни любими джаджи. Всички те предлагат бърз с един поглед достъп до информация и това е наистина удобен начин за получаване на актуализации, без да се налага да стартирате действителните приложения.

Монити

Monity е инструмент за системен монитор, който включва самостоятелно приложение и джаджа на екрана Today. Ако сте един от тези хора, които предпочитат да не отварят System Monitor през цялото време, Monity ви позволява да преглеждате доста подробна информация само с едно бързо плъзгане. Включва категории като система, памет, мрежа и батерия.

Доставки

Може би искате да проверите състоянието на колетите си (особено по Коледа), без да се налага да посещавате уебсайт и трудолюбиво да въвеждате много различни кодове за проследяване? Доставките ви позволяват да правите точно това и работи с всички големи компании за доставка на колети като FedEx и DHL.

Доставките също се предлагат като самостоятелно приложение, което показва обобщение на различните ви пакети и отброява дните, докато се очаква да бъдат доставени.

Wunderlist

Wunderlist е един от онези наистина полезни списъчни мениджъри, който ви позволява да създавате списъци почти от всичко. Това е полезно приложение, което синхронизира всичко между всички ваши устройства на Apple и има много повече функционалност от вграденото приложение на Apple за напомняния.

Валутни курсове

Понякога е невероятно полезно най-новите обменни курсове да се променят, например когато попълвате искове за разходи за работа или трябва да знаете най-новите курсове, преди да отидете на почивка. Приложението се фокусира върху простотата и просто представя кратко обобщение на всички ваши любими валути.

Диаг. На батерията

Ако притежавате лаптоп, тогава е необходимо да проверите състоянието и състоянието на батерията си. Приспособлението предоставя страхотно обобщение на екрана ви Днес - включително оставащото време, текущото зареждане и броя на циклите, както и по-подробна информация като действителната температура на батерията.

Подробностите са достъпни и от пряк път в лентата с менюта на вашия Mac.

Ето го - бърза справка за това как да персонализирате екрана си днес, както и някои от любимите ни джаджи. Надяваме се, че през 2015 г. в Mac App Store ще има много повече.

Ако искате да научите повече за разширенията и приспособленията в iOS 8, ние разгледахме някои от страхотните неща, които можете да направите в най-новата мобилна операционна система на Apple  в тази статия.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found