iCloud Universal Clipboard: Копиране, поставяне във всичко

По случайност току-що открих наистина страхотна и неоценена функция на iOS 10 и macOS Sierra – iCloud Universal Clipboard! Както се случва, късно снощи си тролях iPad, търсейки забавно изображение, което да изпратя на приятелката си за предстоящия й рожден ден. И намерих доста добър и забавен, бързо го копирах на моя iPad. Но след това заспах и забравих всичко за това до тази сутрин, когато отворих своя MacBook. И видях, че командата за поставяне е активна и съдържа точно това изображение, което копирах на моя iPad късно снощи! Ниско и ето, това е силата и красотата на универсалния клипборд на iCloud!

Представяме ви iCloud Universal Clipboard

С iCloud Universal Clipboard копирате текст, изображения, снимки, видеоклипове и почти всичко на едно устройство на Apple и след това поставяте същото съдържание на друг  iDevice или компютър на Apple. Така че, ако сте нещо като мен, използвате различни устройства през целия си ден, в зависимост от времето и къде всъщност се намирате. Например, обикновено съм на iPad през нощта, точно преди лягане и се надявам да спя. Така че сега с активиран iCloud копирам неща през нощта, като забавно изображение или страхотна рецепта, която да изпробвате, когато сърфирате в мрежата на моя iPad преди лягане. И след това поставям това изображение или рецепта в бележка, имейл или Photoshop на моя MacBook на следващата сутрин. Възхитително!

Основни изисквания

Universal Clipboard е част от това, което Apple нарича своите функции за непрекъснатост. Те включват неща като Handoff, Instant Hotspot, Auto Unlock, iPhone Cellular Calls, SMS / MMS messaging и, разбира се, Universal Clipboard.

iCloud Universal Clipboard работи на модели iPhone 5 и по-късно, 2012 или по-нови модели на iMacs и MacBooks и в края на 2013 г., както и по-нататъшни модели на Mac Pros. iCloud Universal Clipboard поддържа iPad от 4-то поколение, всички модели iPad Pro, iPad Air модели, iPad mini 2 и по-нови и iPod Touch 6-то поколение и по-нови. За повече информация относно системните изисквания за универсален клипборд и други функции за непрекъснатост вижте тази статия за поддръжка на Apple.

За съжаление в момента няма универсален клипборд за Apple Watch, тъй като Apple Watch OS все още не включва поддръжка за копиране и поставяне. Това е така, защото в Apple Watches няма стандартни текстови полета за въвеждане на текст, различни от диктовка. Надяваме се тези функции да се появят скоро в WatchOS.

И вашите основни правила

Всички устройства трябва да са в една и съща Wi-Fi мрежа и в рамките на нормалния обхват на Bluetooth едно от друго, 33 фута или 10 метра. Устройствата трябва да имат ВКЛЮЧЕНИ Bluetooth и Handoff в Системни предпочитания (Mac) и в Настройки (iOS устройства.) И трябва да сте влезли в iCloud, като използвате един и същ Apple ID на всичките си устройства.

Universal Clipboard работи с клетъчни данни, така че WiFi връзката не е абсолютно задължителна. Но нашите читатели отбелязват, че използването на клетъчни данни, а не WiFi, води до несъвместими резултати и петна - понякога работи, а понякога не. Поради тази причина препоръчваме WiFi връзка.

Интересното е, че докато Bluetooth и WiFi трябва да бъдат активирани и на двете устройства, те изглежда не трябва да бъдат сдвоявани. Върви си го!

Настройка на iCloud Universal Clipboard

Уверете се, че следните настройки са ВКЛЮЧЕНИ

 • Всички устройства са влезли в iCloud със същия Apple ID
 • Bluetooth е ВКЛЮЧЕН
 • WiFi е ВКЛЮЧЕН и всички устройства се свързват със СЪЩАТА WiFi мрежа
 • Уверете се, че използвате iOS 10 и macOS Sierra
 • Устройствата са в обхват от 33 метра (10 метра)
 • Уверете се, че „Handoff“ е ВКЛЮЧЕН за И двата iOS и macOS
  • За iOS това е под Настройки> Общи
  • За macOS е под Системни предпочитания> Общи

На едно устройство копирайте текста, изображението или видеото както обикновено. Следователно същото съдържание се добавя автоматично в клипборда на всичките ви устройства в близост. Това съдържание остава в клипбордите на свързани iDevices и компютри чрез командата за поставяне. Съдържанието на клипборда ви остава достъпно за кратък период от време или докато не го замените, като копирате нещо друго.

Да обобщим копирането в универсалния клипборд

 1. Изберете Копиране
  1. Изберете съдържанието, което искате да копирате, след което го копирайте
   1. На Mac
    1. Копиране и поставяне от менюто Редактиране
   2. На iOS
    1. Копирайте и поставете с докосване и задръжте
   3. Това съдържание е достъпно за поставяне за кратко на другите ви устройства
 2. Изберете Поставяне
  1. Позиционирайте до мястото, където искате да поставите съдържанието, след което го поставете
  2. Ако поставяте на Mac, малък изскачащ прозорец ви уведомява за поставянето му от ...
  3. Ако поставяте на iPhone, iPad или iPod Touch, голям изскачащ прозорец ви казва Поставяне от ...

Обобщение

iCloud Universal Clipboard е наистина чиста и по-малко известна функция, която всъщност е доста полезна, особено за iFolks, които използват различни устройства през целия си ден. Той е подобен на AirDrop, но без допълнителни стъпки - като мързелива версия на AirDrop. Основният недостатък на iCloud Universal Clipboard е, че позволява само един файл в клипборда наведнъж. И никога не знаете колко дълго този файл остава активен в клипборда. Понякога това са минути, а друг път часове - не съм сигурен защо. И Apple не съобщава конкретна метрика за време тук, въпреки че има някои твърдения в дискусиите за разработчици от около 2 минути. Но определено съм преживял много по-дълги времена. Така че опитът правила за това.

Но голямата част е, че iCloud Universal Clipboard ви позволява да копирате и поставяте между повечето си продукти на Apple, независимо от macOS или iOS. Така че кажете, че копирате изображение на вашия Mac. След това преди, вие го поставяте в имейл на вашия iPhone. Или обратното и копирате снимка на вашия iPhone и я поставяте в имейл на вашия MacBook. Всичко работи с обикновени команди за копиране и поставяне, които знаем наизуст!

Ние сме в началото на нова екосистема на Apple, която работи безпроблемно и безпроблемно между iOS, macOS и, надяваме се, watchOS (и може би дори tvOS.)

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found