Справяне с приложения за iOS, които заемат твърде много място за съхранение

Очаквате някои приложения да заемат много място за съхранение. Но какво се случва, когато всъщност е приложение, което не би трябвало да събира ценното място за съхранение на вашия iPhone? За щастие поправката е доста проста. Ето как лесно да изчистите приложение, което заема твърде много място за съхранение, както и няколко други свързани съвета.

Простото решение

Понякога приложението може да заеме повече място за съхранение, отколкото би трябвало.

Ако искате най-простият, непроменен отговор за справяне с този проблем, това е следното: изтрийте приложението и го преинсталирайте.

В повечето случаи прекомерното използване на хранилището в дадено приложение се дължи на кеша му. За дълъг период от време този кеш може да нарасне до ненужно голямо количество. Технически не трябва . Но това може да се случи, особено при приложения с голямо количество данни, които използвате ежедневно. Приложения като YouTube или Подкасти идват на ум.

Apple, за разлика от Android, не позволява на потребителите да изтриват кеша на приложение в iOS. За да „изчистите“ ненужните данни, ще трябва да изтриете приложението и да го преинсталирате от App Store .

Ами данните за приложенията?

Имайте предвид, че в зависимост от приложението може да загубите някои данни от приложението в процеса. Това може да включва настройки и предпочитания, някои покупки в приложението или предварително запазен напредък за игри.

За щастие много приложения са базирани на акаунти, така че можете лесно да получите настройки и да върнете напредъка. Също така имайте предвид, че повечето приложения от App Store ще ви позволят да презаредите покупки в приложението.

Други съвети за съхранение на приложения

Менюто за съхранение на iPhone е удобен инструмент, който ще ви уведоми как се използва пространството на вашето устройство.

Ако проблемът продължава, може да искате да разгледате по-задълбочените отговори по-долу.

Не можете да правите снимки на iPhone, паметта е пълна

Приложението Photos е съвсем различно нещо! За повечето потребители, които имат най-новите iPhone с тонове съхранение, това не е проблем. За потребители, които имат по-стари iPhone с ограничено място за съхранение, непрекъснато се жонглирате, за да изчистите съхранението, за да можете да използвате камерата на iPhone за заснемане на снимки и видеоклипове.

Ако не можете да прехвърлите снимки от iPhone на компютър, може да откриете, че вашето хранилище на iPhone се запълва

Разгледахме този проблем и разработихме подробно ръководство, което ще ви преведе през някои интелигентни съвети за управление на вашето хранилище на iPhone. Моля, разгледайте и проучете начините за спестяване на място за съхранение на вашия iDevice.

Проверете за изтеглено съдържание

Основна причина за използването на данни може да бъде изтеглено съдържание - основно всичко, до което имате достъп офлайн. Някои често срещани нарушители са видеоклипове в YouTube, песни на Spotify и подкасти. В последния случай приложението за подкасти на собствената страна е настроено да изтегля автоматично всички най-нови подкасти, за които сте абонирани.

В зависимост от съдържанието това може да изяде съхранението изключително бързо. За да изтриете съдържание, изтеглено на вашето устройство, обикновено ще трябва да отворите конкретното приложение и да отидете до менюто за настройки за офлайн съдържание. Потърсете инструкции за конкретното приложение, с което имате проблеми.

Изчистете кеша на браузъра си

Въпреки че iOS обикновено не позволява на потребителите да изтриват кешовете на приложенията си, има едно изключение: браузърите. Популярни опции като Safari и Google Chrome направи позволяват да изчистите кеш, докато е в приложението.

За Safari просто отидете в Настройки -> Safari -> Разширени -> Данни на уебсайта . Плъзнете, за да изтриете прекомерните бисквитки или други данни. За Google Chrome на iOS отворете Chrome и докоснете менюто с три точки в ъгъла. След това натиснете История и червения бутон Изчистване на данни за сърфиране ....

Помислете за разтоварване на приложения

Ако се притеснявате от загуба на напредък или важни настройки в дадено приложение, може да помислите да го разтоварите. Това е нова функция, която Apple е добавила в iOS 11. По принцип тя позволява на потребителите да „изтриват“ приложение, като същевременно запазват данните и настройките му на вашето устройство.

Просто отидете в Настройки -> Общи - Съхранение на iPhone . Трябва да видите видна опция за активиране на автоматично разтоварване. В противен случай просто докоснете всяко приложение в менюто за съхранение на iPhone и изберете опцията Разтоварване на приложението . Разбира се, ако документите и данните на приложението изяждат място за съхранение, това решение може да не помогне.

Свържете се с разработчика на приложението

Ако дадено приложение използва ненужно или по друг начин голямо количество съхранение и изтриването му не е помогнало, това може да се дължи на основен процес или грешка.

В тези случаи може да е най-добре да опитате да намерите алтернатива за това приложение. Ако това не е възможно, свържете се с разработчика на приложението и ги предупредете за проблема.

Надяваме се, че съветите са ви били полезни и информативни. Моля, уведомете ни, ако имате някакви въпроси чрез вашите коментари.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found