Как правилно да калибрирате вашия Apple Watch за тренировки

Сега, когато официално навлязохме в пролетта, това означава, че ще искате да станете и да излезете навън за вашите тренировки. Един от най-добрите инструменти за проследяване на всички ваши тренировки е Apple Watch. Днес ще ви помогнем да преминете през процеса на калибриране на вашия часовник, така че той да проследява точно вашите тренировки.

Калибриране на Apple Watch Series 0 и Series 1

За тези с оригиналния и серия 1 Apple Watch нещата са малко по-досадни. Нито една от тези опции не се доставя с GPS чип, което означава, че телефонът ви се използва за всички калибрирания.

За да се подготвите, ще трябва да обуете обувките си за бягане или ходене, тъй като ще трябва да вземете Apple Watch за завъртане. Препоръчително е, за да калибрирате GPS правилно, да излизате в слънчев ден, а не в облачен.

Преди да излезете през вратата, важно е да се уверите, че всички ваши лични данни са въведени в менюто Health. Можете да зададете вашата дата на раждане, възраст, тегло, пол и височина от това меню, така че Apple Watch да знае с какво работи.

След като сте готови да се отправите навън, ще искате да отворите приложението Workout на часовника си. След това ще трябва да намерите селекцията „Outdoor Walk“ или „Outdoor Run“ .

Оттам ще трябва да докоснете бутона „...“ и да зададете 20-минутна цел. След това можете да започнете и тази тренировка ще ви помогне да калибрирате както вашия часовник, така и вашия iPhone.

След приключване на вашата тренировка телефонът и часовникът ви ще бъдат правилно калибрирани. Ако обаче вашата тренировка се състои както от бягане, така и от ходене, вероятно ще трябва да извършите няколко сесии. Това ще гарантира, че всичко работи правилно и че нищо няма да бъде пропуснато във вашите тренировки.

Калибриране на Apple Watch Series 2 и Series 3

С пускането на Apple Watch Series 2, Apple започна да включва GPS чипове. Този GPS чип прониква и в по-новата Apple Watch Series 3. Този чип улеснява живота на тези, които се притесняват от калибрирането.

Все пак можете да проверите два пъти, за да сте сигурни, че нещата работят в тип-топ форма. За да направите това, ще трябва да изпълните следните стъпки:

  1. Отворете  „Настройки
  2. Изберете „Поверителност“, след това „Услуги за местоположение“
  3. Превъртете до долу и изберете „ Системни услуги

След като намерите раздела "Системни услуги", ще трябва да намерите превключвателя за "Калибриране на движението и разстояние" . Ако това вече е включено, няма защо да се притеснявате. Ако това е изключено, ще искате да го включите отново и Apple Watch автоматично ще се калибрира.

Какво следва?

След като и вашият Apple Watch и смартфонът са били правилно калибрирани, трябва да можете да следите тренировките си без проблем. Въпреки това, за тези, които обичат да оставят iPhone зад себе си, може да се наложи да калибрирате от време на време.

Това ще гарантира, че тренировките ви се проследяват по съответния начин и в бъдеще няма да срещнете непредвидени проблеми. Ако винаги носите своя iPhone със себе си, тогава калибрирането трябва да се извърши автоматично, оставяйки изобщо да не се притеснявате.

Ако сте срещнали някакви проблеми, не забравяйте да ни уведомите и ние ще бъдем сигурни, че ще отговорим на всички ваши въпроси! Излезте там и завършете тези пръстени!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found