iPhone Wi-Fi счупен след актуализация на OS 3.1.3; Трик с фризер?

Редица потребители съобщават за невъзможност за свързване с Wi-Fi мрежи след актуализацията на iPhone OS 3.1.3. Проблемите обикновено попадат в една от следните категории или в комбинация от тях:

  • Wi-Fi напълно недостъпен; опцията е сива в Настройки.
  • Не могат да бъдат намерени мрежи
  • Не може да се свърже с намерени мрежи
  • Сигналът многократно пада

Както при проблемите с Wi-Fi свързаността за всички платформи, тези проблеми имат безброй причини, но този конкретен проблем - задействан от актуализацията на iPhone OS 3.1.3 - изглежда не реагира на традиционни корекции като нулиране на мрежовите настройки, възстановяване на iPhone и повече (както е описано в тази статия от базата знания).

Всъщност, въпреки че този проблем в повечето случаи е задействан от актуализация на софтуер / фърмуер (iPhone OS 3.1.3), той действа като хардуерен проблем. За тази цел няколко плаката към тази тема за дискусии на Apple са изпитали успех с изключително неортодоксално и потенциално опасно решение: поставяне на iPhone във фризера за няколко минути . Това е опция, която не можем да препоръчаме, тъй като е вероятно да анулира гаранцията ви за iPhone и да причини други значителни проблеми. Въпреки това редица потребители установиха, че работи:

  • Cathal2000: Сложих моя iPhone 3G, (jailbroken, OS 3.1.2) във фризера за един час днес и BINGO, Wifi ми се върна. Можех да видя Wifi горещите точки, но не можах да се свържа. Сега мога да се свържа и сигналът е много силен.
  • krao3456: „Наскоро ми замениха iPhone 3 G и замененият комплект идва с 3.1.2 и имах същите проблеми с wi-fi. Всички решения, предложени в този форум, не са работили. Четох на друго място, че елементът „нагряване“ причинява този проблем и за някои потребители той работи добре, когато поставят своя iPhone във „Фризер“ за около 5-8 минути. За моя пълна изненада и за мен се получи. Вчера вечерта сложих телефона във фризера за 5 минути и след като го извадих, просто щракнах> Настройки> Wifi> веднага го намерих от домашния wifi и поисках паролата си за WPA. Сега работи в моя офис wifi. “

Отново споменаваме трика с фризера само като анекдот. Използването на тази техника може сериозно да повреди вашия iPhone и да анулира вашата гаранция. Препоръчваме да прегледате корекциите, споменати в статията на базата знания на Apple, след това да потърсите помощ от поддръжката на Apple или упълномощен център за ремонт.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found