Внимавайте да подменяте екрана на iPhone 8 от трети страни

Може би си спомняте история от миналата година с iPhone 7, която остави устройствата безполезни. Това се случи, когато екранът трябваше да бъде заменен и потребителите преминаха през трета страна. Изглежда, че проблемът се е върнал с iPhone 8.

Има множество доклади, при които сензорният екран на iPhone 8 вече не може да се използва след смяната на дисплея. Този проблем започна да се появява с пускането на iOS 11.3.

Проблеми със сензорния екран на iPhone 8 и поправяемост

Както е случаят с дисплеите, намерени на iPhone 7, дисплеят на iPhone 8 включва специален потребителски микрочип. Този чипсет се сдвоява с дисплея, за да гарантира, че 3D Touch работи правилно.

Когато обаче дисплеят на iPhone 8 е заменен от трета страна, тези микрочипове не се надстройват. Докато екранът ще се включва, изобщо няма да можете да взаимодействате със сензорния екран на устройството.

По-добрата страна на  дънната платка е , че сервизите на трети страни вече са намерили решение на този проблем. От нещастната страна на нещата това означава, че вашето устройство ще трябва да бъде отворено отново, за да може микрочипът да бъде поправен.

IPhone 8 не е единственото устройство на Apple, което страда от тези части от трети страни. Собствениците на iPhone X са установили, че подмяната на сензора за околна светлина или предната камера ще направи Face ID безполезен. Това има малко повече смисъл, тъй като трябва да се вземе предвид биометричната сигурност.

Виждали сме и този проблем, когато става въпрос за сензора TouchID. Всъщност е невъзможно това да бъде заменено от трета страна, което означава, че ще трябва да отидете директно в Apple.

Когато собствениците на iPhone 7 се сблъскаха с този проблем миналата година, Apple незабавно пусна актуализация, за да отстрани този проблем. За съжаление няма начин наистина да се каже дали Apple ще направи същото за собствениците на iPhone 8.

Ако сте срещнали този проблем с вашия iPhone 8, трябва да посетите оторизиран сервиз или да отидете директно в Apple. Разбира се, има шанс да останете с малко пари, но това е по-добре, отколкото да имате доста скъпа тежест за хартия.

Уведомете ни, ако сте се сблъскали с тези проблеми или сте видели поправка с бета версията на iOS 11.4. Междувременно ще сме сигурни, че ще държим ушите си на земята и ще докладваме, ако има актуализация от Apple.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found