Вашето ръководство за настройка и управление на споделени списъци в новото приложение за напомняния на iOS 13

Приложението Apple Reminders винаги е било чудесен инструмент за управление на списъци със задачи и задачи. Но Apple е направила основното приложение на iOS 13, което трябва да го направи още по-полезно и мощно.

По-конкретно, ще разгледаме някои от „социалните“ функции, включени в приложението Reminders в iOS 13 - като списъци за споделяне и интегриране на напомняния с Messages. Не всички тези функции са нови за iOS 13, но те работят ръка за ръка, за да направят напомнянията много по-способен инструмент за управление на задачи.

Свързани:

  Как да споделяте списък в Напомняния

  Споделянето на списък в новата версия на напомнянията е също толкова лесно, колкото и преди, но процесът е малко по-различен.

  Напомнянията отдавна поддържат възможността за споделяне на списъци с хора в контактите ви. По този начин всеки добавен към споделен списък може след това да вижда различни задачи в него и дори да добавя свои собствени. Това е удобен начин за управление на списъци с хранителни стоки и списъци със задачи сред семейства или колеги от работата.

  Функцията не се е променила в iOS 13, но има нов начин за достъп до нея. Ето как да добавите хора към споделен списък в новата актуализация на софтуера.

  • Стартирайте приложението Напомняния.
  • След това създайте нов списък. (Можете също да споделите съществуващ списък, но ние ще направим нов за целите на тази статия.)
  • При отворен списък докоснете иконата на менюто с три точки в горния десен ъгъл на екрана.
  • Сега трябва да видите изскачащо ново меню с няколко опции. Докоснете бутона Добавяне на хора, за да продължите.
  • В менюто Споделяне с ... докоснете Добавяне на човек ...
  • Сега всичко, което трябва да направите, е да въведете име или имейл на човек. Можете също да докоснете иконата +, за да добавите ръчно човек от списъка си с контакти.

  След като човек приеме поканата да бъде добавен към определен списък в Напомняния, той може да започне да добавя, редактира или премахва записи от този списък.

  От друга страна, само собственикът на списъка може действително да добавя или премахва други хора от списък. Също така си струва да се отбележи, че можете да добавите толкова хора, колкото искате, към споделен списък - което го прави чудесна възможност за създаване на семейни списъци със задачи.

  Премахнете някого от споделен списък

  Премахването на някой от Напомняния е почти толкова лесно, колкото и добавянето му.

  • Стартирайте приложението Напомняния и докоснете вашия споделен списък.
  • Докоснете иконата на менюто с три точки в горния десен ъгъл.
  • Докоснете Добавяне на човек ...
  • Оттук можете да плъзнете наляво по някой от хората и да натиснете Stop Sharing.

  Бележка за напомнянията в iOS 13

  Струва си да се отбележи, че има особено странност в новото приложение Reminders и споделянето в iOS 13.

  В предишните версии на iOS можете да споделяте списък с почти всеки в списъка си с контакти. Не е необходимо да имат iPhone или iPad дори - стига да имат активен акаунт в iCloud, те могат да приемат поканата и да бъдат добавени в списъка.

  Но ако използвате най-новата бета версия на iOS 13, изглежда, че новото приложение Reminders ще ви позволи да добавяте само хора, които също работят с iOS 13

  Интегриране на напомняния и съобщения

  Напомнянията вече са изключително добре интегрирани с Messages, както Apple демонстрира тук.

  В свързана бележка за споделяне на напомняния Apple обнови приложението Reminders, за да работи перфектно заедно с приложението Messages. Нека обясним.

  От една страна, вече можете да добавите човек от списъка си с контакти към напомняне. Когато го направите, iOS може да ви изпрати известие, което ви напомня за това конкретно напомняне следващия път, когато изпратите съобщение на този човек.

  На практика това е изключително удобно. Кажете, че следващия път, когато му изпратите съобщение, трябва да поискате от Боб пари за бензин. Ако маркирате Боб в напомняне в iOS 13, системата ще ви подтикне следващия път, когато активно провеждате разговор с тях.

  За да настроите функцията, просто направете следното.

  • Стартирайте приложението Напомняния.
  • Създайте ново напомняне или намерете съществуващо.
  • Докоснете иконата „i“ до текстовото поле за напомняне.
  • В информационния прозорец трябва да видите нова опция, която казва Напомняне при съобщения. Докоснете го, за да го активирате.
  • Докоснете Избери човек и изберете някой от списъка си с контакти.
  • Ако вече сте добавили някого, можете да натиснете Редактиране, за да направите промени в функцията.

  Наред с тази интеграция, iOS вече ще открива потенциални напомняния в нишките за съобщения. Това трябва да ви позволи лесно да добавяте напомняния към приложението си напомняния само с едно докосване.

  Надяваме се тези съвети да ви бъдат полезни. Кои са някои от новите функции на iOS 13, които очаквате с нетърпение? Моля, уведомете ни в коментарите по-долу.

  скорошни публикации

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found