Персонализирайте вашите iPhone мелодии - Преобразувайте mp3 в m4r

Персонализирането на мелодията на звънене на вашия iPhone е лесен начин да добавите някаква индивидуалност към телефона си и въпреки това винаги съм изненадан колко малко хора знаят как да го направят. Но предполагам, че не е толкова изненадващо, като се има предвид колко ужасен iTunes може да бъде прехвърлянето на съдържание между вашия компютър и iDevice.

Първо, трябва да намерите някои добри мелодии. Аз лично предпочитам по-минимални тонове, такива, които не карат колегите да пръскат кафе върху екраните на компютрите си, когато внезапно избухне през офиса. Можете да намерите някои добри чрез бързо търсене в Google и има много сайтове, които ги предлагат безплатно, така че няма да ги изброявам всички тук. Ако имате обаче резервни десет долара, които искате да закупите висококачествени тонове, бих препоръчал да посетите Cleartones. Те са дискретни тонове, красиво записани от живи инструменти и определено си струва да проверите дали искате оригинални звуци на телефона си.

В странична бележка можете също да изберете части от песни или всякакви други аудио файлове, които да редактирате и използвате като мелодии. В магазина за приложения има множество приложения, които правят това, някои от които са безплатни. Въпреки това, когато получите вашите мелодии на звънене, не е толкова трудно да ги прехвърлите в телефона си, но първо трябва да ги конвертирате в m4r файлове на мелодии. Ето процеса:

  • Плъзнете mp3 файла, който искате да използвате като тон на звънене, в iTunes
  • Щракнете с десния бутон върху него и изберете „Създаване на AAC версия“.

  • Под mp3 версията ще се появи нов файл. Щракнете с десния бутон върху този нов и изберете „Показване във Finder“. Ще се появи прозорец за търсене, показващ файла.
  • Сега изтрийте версията AAC в iTunes, но запазете файловете, когато бъдете помолени.

  • Във Finder преименувайте новосъздадената версия на AAC от .m4a на .m4r
  • Сега се върнете към iTunes и отидете на File - Add to Library (cmd + o)
  • Придвижете се до току-що създадения файл m4r и го добавете
  • Сега отидете в раздела „Тонове“ в iTunes и той трябва да е там, готов за синхронизиране с телефона ви.

След като синхронизирате мелодиите с телефона си, както всяка друга музика или приложение, можете просто да отворите предпочитанията „Звуци“ в приложението Настройки на вашия iPhone. Изберете „Мелодии на звънене“ и новите ви синхронизирани тонове трябва да бъдат изброени точно там отгоре, над тези по подразбиране.

Свързани:

  • Проблем с iPhone: Липсващи мелодии след актуализация на iOS 5
  • Лесни стъпки за безплатно създаване на мелодии за iPhone

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found