Как да настроите 6-цифрена парола на Apple Watch

Много от тях се опитаха да се състезават и всички те се провалиха, когато става въпрос за интелигентни часовници. Apple Watch продължава да бъде най-добрият вариант за всеки, който иска разширение на своя смартфон. Освен това Apple продължава да добавя все повече и повече функции, насочени към фитнеса, към часовника, което го прави по-полезен от всякога.

Но какво трябва да направите, ако срещнете проблем? Един такъв проблем, който продължава да възниква, е появата на 6-цифрена парола в Apple Watch. Тази парола обърка доста различни потребители, с малко обяснения какво се случва.

Apple Watch 5 цифри вместо 6 цифри парола

Има доста потребители, които са преминали през процеса на настройка на сдвояване на часовника с iPhone, само за да останат объркани. Това е така, защото вместо 6-цифрената парола на Apple Watch се появява 5-цифрена парола.

Причината за това се дължи на факта, че те са просто пароли за различни цели. 5-цифрената парола се появява, когато ръчно сдвоявате вашия Apple Watch с iPhone. Въпреки че е етикетиран като парола, това всъщност е идентификатор, който помага на вас и iPhone да знаете кой часовник се сдвоява.

Обикновено това се появява, когато сте пропуснали процеса на ръчно сдвояване. Когато това се случи, трябва да преминете и да използвате приложението Watch на вашия iPhone, за да изберете правилния Watch, за да могат те да се сдвоят и синхронизират.

Ето как работи:

 1. От часовника докоснете иконата „I“ в настройките, за да видите името му
 2. Отворете приложението Watch на вашия iPhone
 3. Изберете Apple Watch с 5-цифрения код от списъка

Когато бъде избрана, шестцифрена парола ще се появи на вашия Apple Watch. Това трябва да се въведе в приложението Watch на вашия iPhone, но  не е същата парола, използвана за отключване на часовника или iPhone.

Как да настроите 6-цифрената парола на Apple Watch

Понякога може да искате (или да имате нужда) от 6-цифрена парола на Apple Watch, за да я защитите. Независимо от това се изисква парола, ако планирате да използвате Apple Pay или ако искате да използвате автоматично отключване, сдвоено с вашия Mac.

Възможно е да сте прескочили екрана за настройка в началото на процеса, но можете да се върнете и да добавите парола. Ето как можете да го направите:

 1. Отворете приложението Настройки на вашия Apple Watch
 2. Превъртете надолу и докоснете  Парола
 3. Изберете  Включване на паролата
 4. Въведете паролата, която искате да използвате на Apple Watch

Отначало ще трябва да въведете 4-цифрен код, за да продължите. След като потвърдите кода обаче, върнете се към екрана за парола на Watch и превключете Simple Passcode на  Off .

След като потвърдите току-що създадения от вас 4-цифрен код, ще можете да въведете по-дълга, 6-цифрена парола. Докоснете бутона OK, след като въведете паролата, и след това потвърдете на Watch.

Как да превключите от 4-цифрена на 6-цифрена парола на Apple Watch

В случай, че искате да превключите от 4-цифрена на 6-цифрена парола на Apple Watch, ето какво трябва да направите:

 1. Отворете приложението Настройки на вашия Apple Watch
 2. Превъртете надолу и докоснете  Парола
 3. Превключете  обикновена парола в  позиция Изкл
 4. Потвърдете вашата 4-цифрена парола
 5. Въведете новата 6-цифрена парола на Apple Watch
 6. Докоснете  Ok
 7. Потвърдете 6-цифрената парола, която току-що сте създали

Сега вашият Apple Watch ще бъде защитен с 6-цифрена парола, вместо с традиционната 4-цифрена опция. Ако някога ви се наложи да превключите обратно, просто превключете Simple Passcode обратно в положение On и въведете 4-цифрен код.

Заключение

Apple Watch е чудесен за много неща и много различни ситуации. Просто понякога има нужда да се потопим малко по-дълбоко в устройствата, за да получим желаните резултати, които търсим.

Ако сте срещнали някакви проблеми с 5-цифрената или 6-цифрената парола на Apple Watch, уведомете ни. Междувременно звучете и ни уведомете дали сте надстроили до Series 5 или държите текущия си часовник.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found