Как да извлечете максимума от функцията за клавиатура QuickPath на iPadOS и iOS

За феновете на клавиатурни приложения като Swype или Gboard, които ви позволяват да плъзгате пръсти по клавишите, за да създавате думи, вместо да пишете по една буква, новата опция QuickPath на iPadOS и iOS е чудесна функция.

С QuickPath просто прекарате пръст над буквите в думата и можете да видите този „път“, както правите. След това думата се появява във вашето съобщение, документ или имейл. Това може да направи писането много по-бързо, особено за тези, които не са точно пъргави на клавиатурите на мобилните си устройства.

Ето подробностите, възможностите и опциите за функцията за клавиатура QuickPath на вашия iPhone или iPad и как можете да се възползвате максимално от нея.

Свързани :

  Активирайте QuickPath на клавиатурата

  За да сте сигурни, че функцията е активирана и готова за работа, отидете в настройките си и след това направете следното.

  1. В настройките си изберете Общи .
  2. Докоснете Клавиатура .
  3. Превъртете надолу и се уверете, че превключвателят е активиран (зелен) за Slide on Floating Keyboard to Type .
  Активирайте QuickPath на iPadOS

  Ще забележите, че точно под тази настройка е тази за Изтриване на слайд-тип по дума . Това е незадължителна настройка, която се съчетава с тази над нея. Ако активирате това, тогава, когато плъзнете, за да въведете, можете просто да докоснете бутона за изтриване веднъж, за да премахнете цялата дума, която току-що сте въвели. Готино, нали?

  Активирайте Delete-by-Word на iPadOS

  Въпреки че тази настройка „ Изтриване на плъзгане по текст “ може да бъде удобна, тя може да бъде и малко сложна. Ако изберете една от предсказаните думи, след това към нея се добавя интервал. Така че бутонът за изтриване няма да премахне цялата тази дума. Но ако плъзнете с дума и откриете, че имате нужда от друга, функцията работи добре и е доста удобна!

  Използвайте QuickPath на клавиатурата

  Въпреки че тази функция за плъзгане за клавиатурата на Apple iPad, iPhone или iPod е добро допълнение, трябва да имате предвид, че тя работи само на плаващата клавиатура на iPad.

  Това е жалко и се надяваме, че Apple ще добави функционалността, когато използва пълен размер iPad клавиатура по пътя. Все пак е доста полезно и ето как.

  След като активирате плаващата клавиатура на iPad и я превърнете в малък квадрат, сте готови да плъзнете.

  Не забравяйте, че можете да премествате плаващата клавиатура навсякъде на екрана си, така че я поставете там, където е най-удобно за вас. За пълни подробности относно активирането, деактивирането и преместването на плаващата клавиатура вижте нашето полезно ръководство.

  За да въведете дума, просто плъзнете пръстите си през всяка буква. Можете да видите „бързия път“ на буквите, през които прекарвате пръст. Това го прави супер лесно да пишете с не само една ръка, но и един пръст.

  Използвайте QuickPath на плаващата клавиатура на iPadOS

  Така че, ако преместите плаващата клавиатура отстрани на екрана, всъщност можете да въведете това, което ви е необходимо, за да използвате само един палец, докато държите iPad!

   Можете да плъзнете с помощта на QuickPath и да докоснете, за да пишете на вашия iPad или iPhone едновременно!

  iPadOS ви позволява да плъзнете или докоснете, за да въведете взаимозаменяемо.

  Можете да превключвате между QuickPath и писане по клавиш по всяко време, дори в средата на изречение. Освен това можете да използвате предсказуемите думи в горната лента на клавиатурата по същия начин и във всяка точка.

  Какво ще кажете за вмъкване на цифри или пунктуация с QuickPath въвеждане на iPhone, iPad или iPod?

  За съжаление, функцията QuickPath понастоящем не включва достъп до подменюто на пунктуацията, както правят много клавишни клавиатури на трети страни. И това е голям пропуск!

  Не можете да плъзгате до друг символ, включително цифри, пунктуация или други знаци, които не са част от екранната клавиатура на QuickPath!

  Засега всичко, което получаваме, е достъп до символ (.). Двукратното докосване на интервала поставя точка след дума. Но това е всичко, което имаме в момента.

  Без никакви препинателни знаци или клавишна комбинация за числа, това прави използването на QuickPath малко по-тромаво за задачи като въвеждане на адреси, пароли, телефонни номера или нещо друго, което включва цифри, пунктуация или други специални знаци!

  Ключът към QuickPath на iPad

  За да се възползвате максимално от тази полезна функция, ключът е да поставите плаващата клавиатура на най-удобното място, за да използвате кой пръст е най-лесен за плъзгане.

  Споделете вашите мисли за функцията QuickPath клавиатура на iPadOS в коментарите по-долу!

  скорошни публикации

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found