Тайнствено или неизвестно използване на iPhone данни; Как да ограничим трансфера на данни

Някои потребители съобщават за значително използване на данни поради неизвестни причини или привидно прекомерно използване при изпълнение на задачи като проверка на електронна поща (един потребител съобщава за прехвърляне на повече от 1 MB данни, дори когато не са получени нови съобщения).

Редица потребители съобщават за необясними, масивни трансфери на данни посред нощ, когато телефонът не се използва, а Push и автоматичната проверка на електронната поща са изключени. Интересното е, че няколко потребители съобщиха, че прехвърлянето на данни се извършва в 2:30 ч. EST (11:30 ч. PST) - дори когато Wi-Fi е включен (изглежда, че iPhone може да деактивира Wi-Fi по време на готовност в някои случаи, за да спести енергия ).

За да наблюдавате използването на данни на вашия iPhone, отворете Настройки> Общи> Използване. Ако използвате AT&T, можете също да проверите използването си за месеца, като наберете * 3282 # и натиснете повикване, или изтеглите безплатното приложение AT&T myWireless за по-подробно използване.

Поправки

Изключване на клетъчните данни Очевиден, но ефективен метод за избягване на нежеланото използване на данни е просто да изключите клетъчните данни, когато телефонът не се използва. За да направите това, отидете на Settins> General> Network и изключете плъзгането на клетъчни данни. Някои потребители смятат, че е особено полезно да изключите тази настройка за една нощ.

Изключване на 3G Като по-малко драстично решение някои потребители съобщават, че простото изключване на 3G (превключването само към EDGE) води до премахване на мистериозно големите трансфери на данни. За да направите това, отидете в Настройки> Мрежа и плъзнете Enable 3G да го изключите.

Изтриване и възстановяване на имейл акаунт Някои потребители съобщават, че изтриването и възстановяването на някои имейл акаунти може да доведе до драстично намаляване на използването на данни. За да направите това, отворете Настройки> Поща, Контакти и Календари и изберете желания акаунт, след което натиснете червения бутон за изтриване. След това докоснете бутона „Добавяне на акаунт“ и въведете отново информацията за вашия акаунт.

Предупреждения за нулиране Спекулациите твърдят, че някои случаи на този проблем може да се дължат на трансфер на диагностична или друга информация. Опитайте да нулирате предупрежденията, както е описано в тази статия от базата знания на Apple, или да се откажете от събирането на данни от iAds за насочени реклами и да проверите за намалено използване на данни.

скорошни публикации