Къде е ръководството ми за iPad? Как да намерите ръководството за потребителя на вашия iPad

Имате чисто нов iPad и сте развълнувани да го използвате, но къде е ръководството? Получаваме този въпрос от нашите читатели през цялото време! Вместо ръководство за потребител на iPad или връзка към видео ръководства, получавате малка брошура с три панела, в която има само основните жестове и бутони.

Знам какво мислите: Трябва да научите повече от това!  

Е, има. Има още много какво да научите. И Apple прави пълно ръководство за iPad, което можете да прочетете, за да научите всичко това. Просто не го слагат в кутията.

Защо няма ръководство с моя iPad?

Има няколко причини, поради които Apple може да не включи ръководството за iPad в кутията. Освен спестяванията на разходи и опазване на околната среда, ние смятаме, че най-вероятно Apple прави изявление относно техния продукт:  

Вашият iPad е толкова интуитивен, че не се нуждаете от ръководство, за да го използвате.

И не грешат.

Вместо ръководство за потребителя, вашият iPad се предлага с брошура с три панела. Изображение от DetroitBORG.

Листовката, която получавате, ви разказва самите основи за това кой бутон е кой и как да навигирате в iPad.  

След това повечето от останалите неща са доста ясни или обясними. Ако си поемете дъх, прочетете всичко на екрана и проследите червата си, може да откриете, че дори не се нуждаете от ръководство!  

Въпреки това Apple произвежда ръководство за тези от нас, които така или иначе обичат да ги четат. Всъщност те произвеждат няколко. Те дори правят набор от видео ръководства, които можете да гледате в YouTube.

Къде мога да намеря ръководството за моя iPad?

Има две различни места, които можете да намерите в ръководството или ръководството за потребителя на iPad: на уебсайта на Apple или в магазина iBooks. Ще ви разкажем и двете опции по-долу.

Как да прочетете ръководството за потребителя на iPad на уебсайта на Apple

Apple предлага много практична информация на страницата за поддръжка на iPad.

Независимо от устройството, което използвате, можете да прочетете ръководството за потребителя на вашия iPad чрез уебсайта на Apple. Ако се чувствате достатъчно смели, можете дори да го направите на вашия iPad.

Следвайте тази връзка, за да отидете на страницата за поддръжка на iPad на уебсайта на Apple.

Превъртете надолу, за да намерите ръководството за потребителя на iPad в долната част на страницата за поддръжка на iPad.

Само на тази страница има много чудесна информация, особено ако търсите ръководство, което да ви помогне при настройката. Но за Ръководството за потребителя на iPad трябва да превъртите до дъното и да погледнете под заглавието Режим на обучение.

Щракнете върху бутона Ръководство за потребителя на iPad, за да отидете на интерактивното ръководство за iPad на Apple.  

Отворете съдържанието, за да преминете към определена област от интерес или да преминете през ръководството по една страница, като използвате бутоните за навигация в долната част на всяка страница.

Как да изтеглите ръководството за потребителя на iPad в iBooks

Може все още да не знаете това, но можете да четете книги на вашия iPad. Всички видове книги: включително вашето ръководство за потребителя на iPad. Ако планирате да го прочетете от корица до корица, приложението iBooks на вашия iPad е може би най-добрият начин да го направите.

След като изтеглите ръководството за потребителя на iPad, можете дори да го прочетете без интернет!

Следвайте стъпките по-долу, за да изтеглите ръководството за потребителя на iPad в iBooks:

 1. Ако още не сте го направили, завършете настройката на iPad. Това започва със страницата „Здравейте“ и завършва, когато стигнете до началния екран на вашия iPad.

  Следвайте инструкциите на вашия iPad, за да завършите настройката.

 2. От началния екран намерете и докоснете приложението iBooks, за да го отворите. Прилича на бяла книга над оранжев фон.

  Намерете иконата на приложението iBooks на вашия iPad.

 3. Ако iBooks се отвори направо в книга, докоснете в средата на екрана, за да покажете контролите си, след което докоснете стрелката назад в горния ляв ъгъл, за да се върнете назад.
 4. От iBooks трябва да видите бутон за търсене долу вдясно. Докоснете го, след което докоснете клавиатурата.

  Докоснете търсене, за да намерите нещо в iBooks Store.

 5. Въведете „ipad“ и натиснете синия бутон за въвеждане, за да търсите.
 6. Трябва да видите селекция от ръководства за потребителя на iPad за различни версии на iOS или iPadOS. Освен ако нямате по-стар iPad, трябва да изберете кой е най-новият (обикновено с най-голям брой). Трябва да видите най-новото ръководство за потребителя на iPad в предната част на резултатите от търсенето.
 7. Докоснете ръководството за потребителя на iPad, за да отворите страница за предварителен преглед, след което докоснете големия бутон Вземи . Трябва да влезете с помощта на вашия Apple ID акаунт или да създадете Apple ID, ако нямате такъв.

  Докоснете Get и въведете данните за Apple ID, за да изтеглите книгата.

 8. След като ръководството за потребителя на iPad завърши изтеглянето, можете да го намерите във вашата библиотека в долната част на екрана на iBooks. Докоснете, за да отворите книгата, тя автоматично зарежда последната страница, на която сте били.

  Докоснете бутона „Библиотека“, за да видите всички книги на вашия iPad.

Как да намерите ръководството за по-стари iPad

Ръководството на потребителя за iPad на Apple се основава на софтуера, който използвате, а не на iPad, който имате. Този софтуер се нарича iOS или iPadOS и Apple пуска голяма актуализация за него всяка година. Обикновено хората използват най-новата версия на софтуера, но по-старите iPad понякога са ограничени от техния хардуер.

Можете да проверите какъв софтуер е на вашия iPad в настройките.

Разберете каква версия на iOS или iPadOS е на вашия iPad:

 1. От началния екран докоснете сивото приложение Настройки, за да го отворите.

  Приложението Настройки изглежда като сив зъб.

 2. Докоснете Общи , след което изберете Информация .
 3. Вашият софтуер е посочен до Версия на софтуера .

  Намерете ръководството за потребителя на iPad, за да съответства на вашата версия на софтуера.

Намерете по-стари ръководства за iPad на уебсайта на Apple

На уебсайта на Apple можете да видите потребителски ръководства за по-стара версия на софтуера от страницата с техните ръководства за продукти. Следвайте тази връзка и използвайте лентата за търсене, за да намерите ръководство за потребителя на iPad за вашата версия на софтуера.

Намерете по-стари ръководства за iPad в iBooks

От резултатите от търсенето в iBooks можете да видите няколко ръководства за различни версии на софтуера iPad. Ако не виждате версията си, докоснете Вижте всички или направете по-конкретно търсене.

Гледайте видео ръководства за iPad в YouTube

Apple произвежда много видео ръководства за YouTube, за да ви покаже различни съвети и трикове за iPad.

Ако предпочитате да гледате видеоклипове, Apple ви покрива! Има специален канал за поддръжка на Apple в YouTube с множество видео ръководства за използването на всички ваши устройства на Apple, включително вашия iPad.

Всеки видеоклип е кратък, ясен и забавен. Можете да се абонирате за канала, за да научите много нови неща за вашите устройства. Или търсете в съществуващите им видеоклипове.

Вижте този плейлист, за да гледате всички видео ръководства за iPad, които имат!

Как да намерите ръководство за iPad на чужд език

Apple има различни уебсайтове за широк спектър от езици и региони.

Можете да намерите чуждоезично ръководство за потребителя на iPad на уебсайта на Apple. Или можете да гледате чуждоезични видео ръководства за iPad в YouTube.

От ръководството за iPad на уебсайта на Apple превъртете до края на страницата и кликнете върху знамето. Изберете вашата държава от страницата, която се показва и ръководството за iPad трябва да преведе на вашия език.

За чуждоезични видео ръководства за iPad, трябва да отидете на основния канал на Apple в YouTube. Разгледайте другите страници, изброени под Канали, и намерете вашия език в списъка. Apple няма същата гама ръководства на други езици, но трябва да има достатъчно, за да започнете.

Изберете от редица езикови ръководства за iPad на различни езици в YouTube канала на Apple.

Подозирам, че в iBooks Store има и ръководства за потребители на iPad на чужд език, но аз самият не мога да ги намеря. Ако знаете къде се намират, моля, кажете ни, за да го добавим към тази публикация!

Кажете ни как се справяте в коментарите. И вижте другите статии на нашия сайт за още ръководства за използването на вашия iPad.

Смятате ли, че iPad е достатъчно интуитивен, за да се измъкне без ръководство за потребителя? Или смятате, че това е нагла тактика за спестяване на пари от Apple?

Търсите информация за малки издания?

Докато Apple публикува потребителски ръководства за своите устройства и основните си версии на операционната система (iOS, iPadOS, macOS, watchOS, tvOS), обикновено не публикува потребителски ръководства за малките версии.

Например има ръководство на потребителя за основната версия на macOS Catalina (10.15), но не и ръководство на потребителя за малки версии на macOS Catalina, като macOS 10.15.3.

За да намерите информация за малки издания, разгледайте сайта за документация за разработчици на Apple и превъртете надолу до раздела Бележки по изданието. След това изберете бележките за изданието на операционната система, които искате да прегледате.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found